Šta je novo?

Koja ploca za D915

• Začetnik teme Začetnik teme kooole
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kooole

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
304
Trebalo bi da kupim novi racunar, a uopste nisam u toku sa danasnjim trendovima. Citajuci razne forume i cenovnike nekako mi se cini da je Pentium D915 procesor za mene. Ali pojma nemam koju maticnu plocu bih uzeo. Ne bih nesto mnogo skupo, znaci nekih 60-80 evra. Bitno mi je da je ploca pouzdana, ne planiram da overklokujem procesor. Bilo bi dobro da podrzava ddr2 memoriju na 667MHZ, ali ako ne moze za te novce... onda 533Mhz (da li je to veliki "hendikep"?). Dajte neke predloge?
I jedno glupo pitanje (ali shvatitie da nisam u toku :S: )... zasto ove danasnje ploce imaju sve manje i manje PCI slotova, moja stara 5-6 godina pa ima 5-6 komada... Pa valjda se TV karte, modemi, wireles kartice itd. i dalje prave za PCI slotove, sta onda da radim sa samo 2-3 slota?
I jos jedno, malo manje glupo, pitanje... sta mislite da li bi za mene bilo dobro da uzmem plocu sa integrisanom grafikom (u tom slucaju bih uzeo nesto skuplju od ovoga sto sam naveo)? Znaci, igrice uopste ne igram (bukvalno!), niti se bavim grafikom.

Poslednja izmena:
Bilo koja i945 ploca bi zadovoljila tvoje potrebe (pa cak i ploce za VIA PT880 pro/ultra cipsetom). Ipak, moj savet je Biostar 945 TForce za nekih 75 evra, cisto zbog mogucnosti prelaska na neko Core2Duo resenje. PCI slot je manje zastupljen jer predstavlja staru tehnologiju i trend je potpuni prelazak na PCI Express. Sto se tice integrisanih ploca to i mene zanima jer se nalazim u slicnoj situaciji kao ti, stim sto bi licno (trenutno) izabrao neku nForce 430 plocu u kombinaciji sa 3600+/ 3800+.

Inace, najavljeno je skoro pojeftinjenje ovog procesora kao i D820. Molim vlasnike Pentiuma D915 da okache temperature pri mirovanju i pri opterecenju (da ne otvaram novu temu).

Inace, najavljeno je skoro pojeftinjenje ovog procesora kao i D820. Molim vlasnike Pentiuma D915 da okache temperature pri mirovanju i pri opterecenju (da ne otvaram novu temu).

Imas li informaciju kad se ocekuje to pojeftinjenje i koliko ce biti? Najjeftinije sto sam ja trenutno nasao u mojoj blizini je oko 105 eura za d915.

Poslednja izmena:
Intel planira da spusti cene za određene modele jednojezgarnih i najjeftinijih dvojezgarnih procesora za oko 5 do 10 procenata pre 22. aprila, za kada je najavljeno veliko pojeftinjenje svih aktuelnih modela. Kao uzrok ovoga se navodi odluka AMDa koji je 12. februara spustio cene za 17 svojih jednojezgarnih i dvojezgarnih procesora namenjenih desktop tržištu. Intel je procenio da će morati da reaguje ranije nego što je očekivao. Ovo pojeftinjavanje će se pre svega odnositi na jeftinije modele, kao što su Pentium 820 i 915 kojima će cena pasti na oko 80 dolara.

Izvor: VR-Zone

Asus P5VD2-x i ASUS P5PL2/C ... Sta mislite o ovim plocama u kombinaciji sa D915?

@papabear
Mozes li da ostavis neki link za tu biostar plocu koju si naveo, ne znam tacno na koju mislis...
mada ne verujem da cu u je uopste naci u prodaji.

Vidi da uzmes dobru plocu, cak i da dodas malo ako mozes ne bi bilo lose, posle mozes da predjes na drugi procesor (C2D 🙂 ) - naravno kad mu padne cena i miran si. Ja sam isto uzeo 915 i Bad Axe 2.
Pozz!

Asus P5VD2-x i ASUS P5PL2/C ... Sta mislite o ovim plocama u kombinaciji sa D915?

@papabear
Mozes li da ostavis neki link za tu biostar plocu koju si naveo, ne znam tacno na koju mislis...
mada ne verujem da cu u je uopste naci u prodaji.

Verovatno si mislio na ovu:

http://www.biostar.com.tw/t-series/products/socket 775/tforce_945P/product_details.php

Moze li malo pojasnjenje, sta znaci ovo "Supports Core™ 2 Duo CPU(Only for Version 2.0)"?
Verzija 2.0... ima vise verzija ove ploce ili je to vertzija BIOSA?

@Danitea
Pa verovatno si u pravu, ali mislim da cu biti miran i sa nekom jeftinijom plocom... bitno mi je da radi (da ne crkne), a performanse su manje bitne u mom slucaju.

EDIT: Dok sam pisao post, u medjuvremenu se pojavio jos jedan, znaci to je ta ploca na koju sam i mislio 🙂

Poslednja izmena:
Gde ima da se kupi biostar u bg-u?

Sto se temperature tice:

Idle: 43 celzijusa

Visesatno mucenje: 57 celzijusa

Temperature sa stock coolerom (Nidec), oc na 3.73 GHz i ukljucenim AI Quiet-om. (idle ~800 rpm; full ne prelazi 1800 rpm)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno