Šta je novo?

Koja ploca/procesor sada?

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
U nedoumici sam koju plocu nf4ultra plocu da uzmem,mislio sam chaintech model,medjutim nema ga u prodaji nigde pa sada neznam sta mi je za radit...da li bi neko mogao da mi kaze nesto o abitovim an8 i kn8ultra modelima i da li vredi uzeti dfi nf4ultra infinity s obzirom da sam procitao na forumu da ima dosta problema sa podrskom za plocu?a ako nijedna od navedenih koja bih onda predstavljala dobru alternativu?,takodje u slucaju da ne uzmem a64 venice 3000+ koji procesor predstavlja odgovarajucu(jeftiniju) alternativu?

Imam jednu kn8 ultra i ploca je preterana, znaci opcije su da ima 3.2v za memoriju, 1.8v za proc isto i za chipset i sva moguca podesavanja, ako te interesuje prodao bih je za razumnu sumu posto je nova, javi na pm!!! ps. Iz novog sada sam

ponovljam molbu

Dakle jos jednom,kakav izbor po pitanju 1.stabilnosti, brzine i 2.oc-a predstavlja Abit kn8ultra model u odnosu na chaintech vnf4ultra i dfi nf4ultra infinity ili odovarajuci model iz msi-a ili epox-a(EPoX 9NPA+)?Koja ploca predstavlja najbolji izbor ? i kolika je cena pomenutog epoxa.
Bilo kakva pomoc bi bila dobrodosla,zaista, jer treba u najskorije vreme kupiti plocu a neznam koju uzeti?(jer dok ne saznam koju plocu uzimam ne mogu ni ostale komponente).
Molim vas da argumentujete predloge kako bi ste mi sto vise pomogli u odluci.

a c a je napisao(la):
Uzmi DFI Infinity i Venice 3000+ jer iz njih mozes najvise da izvuces.
Cudi me kako je losa podrska za ovu plocu, cak i na DFI sajtu.

Pre svega, ITE smart guardian ne deluje, ne vidi temperaturu procesora, nego samo system 1 i system 2, a ne da da se menja broj obrtaja kulera ni za sta.

SpeedFan (4.26) takodje ne deluje. Osim toga sto ocitava samo 3 ili 4 voltaze kako treba (-12 ocitava kao -0.02, na primer), menjanje obrtaja kulera u njemu takodje ne deluje. Spustim broj obrtaja na 0%, i pise da je broj obrtaja 0, ali kuler se i dalje vrti, a i cuje se dobrano!

Trazio sam upadate BIOS-a, ali neuspesno.
A ono sto je najgore u celoj situaciji je ... juce se prvi put desilo da se broj obrtaja kulera smanji na onoliko koliko sam stavio u BIOS-u (50%), i stvarno se cuje razlika. Ali evo danas, OPET ne reaguje, nego vrti kuler na oko 80 % bez obzira koju brzinu izabrao.--------citat sa drugog threada

U sustini neznam koliki problem ovo zaista predstavlja i da li se zbog toga isplati uzeti doticnu plocu i cekati odgovarajuci bios ili ipak preci na neko drugo resenje?

Nazad
Vrh Dno