Šta je novo?

Koja PCI graficka je dovoljna za gledanje DivX-a?

Looney Toon

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Zanima me koja je graficka (PCI) dovoljna da bi se bez problema, u full screen-u gledali DivX filmovi.
Ostatak masine je Celeron 633, 128 Mb SDRAMa, 20GB HDD.

Ja sam terao sve divxe svojevremeno na duronu@600 MHz i Matrox Mistique 2 MB PCI karti...sve je radilo potpuno normalno.

Moja preporuka bi ti bila bilo koja kartica iz familije ATI Rage 128 ili Voodoo 3.
Naravno, ovo su jace kartice u PCI izvedbi i posluzile bi ti za po jos nesto sem za gledanje filmova. A filmove mogu da odrade i i slabije kartice tipa ATI Rage, Matrox i sl.

Kod mene je bez problema DiVx radio na Diamond Viper V 330 4 MB PCI (to mu dodje Riva TNT chip).

pozdrav

u principu bilo sta sto podrzava DirectDraw i hardverski Overlay to znaci kartice koje su proizvedene posle 98 godine. Na primer sa Permedia 1 PCI kartom radi ali ne u full screan (nema hardverski overlay) isto se tako ponasa i matrox mistique 4MB PCI. Preporuka kupi tnt, voodoo3 ili s3 virge (poslednje revizije sa 4-8MB).

mishkooo je napisao(la):
Kod mene je bez problema DiVx radio na Diamond Viper V 330 4 MB PCI (to mu dodje Riva TNT chip).

mala ispravka
koliko se ja secam to mu dodje Riva 128 a ne TNT cheers

G!!! je napisao(la):
...

mala ispravka
koliko se ja secam to mu dodje Riva 128 a ne TNT cheers

Moguce je da sam pogresio davno sam imao tu kartu,u svakom slucaju Divx garantovano radi (full screen) bez seckanja.

pozdrav

jel dovoljna makina PII na 333MHz, win 98 SE, 256MB ram-a i neki Rage128 za DIVIX??? Bitno je!?

Za 90% filmova mora da radi bez ikakvih problema, a onih 10% ce tu i tamo da stucne na kratko sto je podnosljivo (pod uslovom da ploca i zvucna nisu bas neki zesci krsh).

Crni je napisao(la):
...

Dobro se secas - V330 je bila Riva128, V550 Savage, a V770 TNT ako se ne varam.

Ti se ne secas dobro :)
V330 - Riva128
V550 - Riva TnT
V770 - Riva Tnt2
S540 (ili 450) - Savage
Gxxx - Intel i740

Bravo Vocko, odlicno se secas, pogotovo ako uzmemo u obzir tvoje godine ;)

pozdrav!

Vocko je napisao(la):
...
Ti se ne secas dobro :)
V330 - Riva128
V550 - Riva TnT
V770 - Riva Tnt2
S540 (ili 450) - Savage
Gxxx - Intel i740
U pravu si (izgleda da sam pobrkao Viper-a i Stealth-a), a pandan V330 je bio s220 (Rendition Verite 2100). Ma davno je to bilo :) - steta sto vise nema Diamond-a i njihovih drajvera...

pa kad imas celerona sad se sikiraj - meni je sa pcchipsom i integrisanom grafikom duronche od 600 terao sve zivo a tek kad ga zviznem na fsb 133 tj 800mhz ludilo...
drugar ima pci s3 trio(znaci najgori budj od graficke) sa duronom 600@800 i isto tera sve zivo .. valjda moze i taj celeron da istera sa bilo kojom pci grafikom ...

Anti Patriota je napisao(la):
pa kad imas celerona sad se sikiraj - meni je sa pcchipsom i integrisanom grafikom duronche od 600 terao sve zivo a tek kad ga zviznem na fsb 133 tj 800mhz ludilo...
drugar ima pci s3 trio(znaci najgori budj od graficke) sa duronom 600@800 i isto tera sve zivo .. valjda moze i taj celeron da istera sa bilo kojom pci grafikom ...

na mojoj nekadasnjoj masini [jos uvek radi kod ortakinje] celly 366@550 128ram, via apollo pro sa ukljucenim softverskim interleave-om je hteo [doduse na granici] da vozi divX i sa S3 trio 64+ 2mb. to sam uradio cisto radi probe mada slika nije bas bila `prezadovoljavajuca`...valjda trio 64 ima samo 16 bita ili tako nesto...mrzi me da proveravam mada ga i dalje imam negde u prasini...

sa diamond V770 16mb je radio i radi i dalje sasvim opusteno...

bez interleave-a nije hteo ni sa jednom od njih...

da se vratim na temu, taj cpu je dovoljan da pokrene divx sa skoro svakim krsem...

Evo ja sam probao razne varijante stariji Matroxi mill i millII mi nisu radili kako treba, s3 trio i virge takodje cak i sa 1000 mhz, ali svaki ati RAGE PCI sa 4MB besprekorno i overley i sve ostalo, Riva 128 AGP isto radi, V3 AGP takodje, tako da predpostavljam da radi i PCI varijanta istih.
Taj S3 trio 3D jeste krs sto se tice 3D ali sve ostale stvari rade super cak DIVX lepse izgleda a i 2d slika je dobra

Crni je napisao(la):
...

U pravu si (izgleda da sam pobrkao Viper-a i Stealth-a), a pandan V330 je bio s220 (Rendition Verite 2100). Ma davno je to bilo :) - steta sto vise nema Diamond-a i njihovih drajvera...

He, he. Bas sam danas vratio drugu jedan Diamond Stealth G460 (Intel I740), mnogo lepa kartica, mnogo lepa slika, a i CS i neke manje zahtevne igrice mogu da se igraju bez frke, type; , sve u svemu sasvim solidno, s obzirom da je kupljena krajem '98.

ortak ima IBM masinu na 333 mhz celeron sa 128 rama graficka i zvucna su mu integrisane... koju bi PCI graficku mogao da uzme da mu proradi dvix

Bilo koja kartica ce ti posluziti perferktno, ako ne gledas filmove u Win :) P233MMX + S3TrioV4 1MB sa mPlayerom i -framedrop switchem pusta bilo koji film glatko, a da ne pricam o Matrox karticama, za koje postoji dodatna podrska!

lephafta je napisao(la):
Bilo koja kartica ce ti posluziti perferktno, ako ne gledas filmove u Win :) P233MMX + S3TrioV4 1MB sa mPlayerom i -framedrop switchem pusta bilo koji film glatko, a da ne pricam o Matrox karticama, za koje postoji dodatna podrska!

nikad nisam morao da se bakcem sa seckanjem filmova jer sam uvek imao ok mashinu :mrgreen:

kako se podesava taj framedrop switch? on je neko vreme imao stavljenu ja mislim riva 128 karticu ali komp mu se poceo zablokirati, jel to znaci da mu je kartica bila pokvarena ili nesto drugo

Samo dodas iza #mplayer film.avi -framedrop u shellu, a moze da ide i u config file.

Ne treba da znaci da je kartica bila neispravna. I mplayer ima svoje greske, buggy driver za nv kartice, itd.

lephafta je napisao(la):
Samo dodas iza #mplayer film.avi -framedrop u shellu, a moze da ide i u config file.

Ne treba da znaci da je kartica bila neispravna. I mplayer ima svoje greske, buggy driver za nv kartice, itd.

nije mu crkavao samo kod filmova nego uvek

...druga pricha

Imam ja dobru graficku za dvix geforce2 mx400 64 mb ddr
25 eura.javi ako hoces

Maxi je napisao(la):
Imam ja dobru graficku za dvix geforce2 mx400 64 mb ddr
25 eura.javi ako hoces

da samo sto u postu pise da treba da je pci

Voodo 3 16mb moze lepo a sto se tice G-Forca2 Pci 64 mb
nov kostao oko 40e

Ma nemoj da uzimas nista ispod 16mb, jer moze da se desi da zeza, a razlika u ceni je mala...
Da se nebi cimao uzmi bilo sta sa 16 mb, a najbolje je Voodo ili TNT...
Poz.

Garantovano dobro radi ATI Rage sa 4MB, moze i sa TV out

Nazad
Vrh Dno