Šta je novo?

Koja pasta?

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Ljudi, koja je najbolja pasta za oko 500din... mislim da je glupo dati vise od toga.
I to je puno, al ajde, ne menja se to stalno.

Pa ako moze neka preporuka.
Pozdrav!

jel najbolja ocz freeze?

Poslednja izmena:
Ceramique je 750din, a ova je 500din.
i cini mi se da je ceramique kao zvaka?

znaci mogu da uzmem ocz freeze, i to je to?
i jel cu sa njom imati za oko 3 mazanja?

A ok, ali opet bolje sto sam pitao, nego da sam uzeo onu od 150din. Sigurno ima neke razlike.
Hvala na odgovorima.

i jos jedno pitanje, da je mazem skroz tanko preko cele povrsine cpu? razmazem nekim ziletom ili tako nesto.

Ako vec hoces da razmazujes najbolje da samo navuces na prst neku kesu. Idealno bi bilo da imas one hirurske rukavice. U svakom slucaju istisnes 4-5 mm paste, ne vise. To je dovoljno, mozda i previse.

Poslednja izmena:
Zvanično uputsvo za ocz freeze je da se istisne malo paste (zrno pirinča) na sredinu procesora pa da se samo spusti procesor kako se ne bi formirali mehurići vazduha. Loše se razmazuje (valjda). Ja koristim ocz freeze i koristim ovu metodu. Kad skinem hladnjak vidim da je lepo nanešena bila.

Imas 100 varijanta i kako ko stavlja. Slazem se da na coolere sa ravnom bazom staviti samo na sredinu pastu i montirari cooler. Ali mislim da je sa coolerima koji imaju heatpipe-ove koji dolaze u kontakt sa procesorom bolje razmazati ravnomerno. Vendetta2, CM Hyper 212+,...

Naprotiv, ako na kulere sa krivom bazom rasiris sloj preko celog CPU heatspreader-a velika je verovatnoca da negde ostane vazduh koji ne uspe da pobegne. Kod krivih baza (konveksnih) i kulera tacka na sredini se savrseno radijalno rasiri i izgura vazduh na strane.

Nisam verovao, al' nakon 5-6 proba sa staklom video sam koliko bolje naleze kada je samo 'tacka' u pitanju.

Ja nisam primetio razliku u temperaturi procesora sa stock kulerom izmedju stock paste i Arctic Silver 5 :trust:

Mislim da je to bacanje para za vecinu mainstream korisnika.

Ova pasta od 22g bi mi dobro dosla. Zna li neko kako se razmazuje??? Do sada sam koristio titan nano grase, koja je za 125 din odlicna, ali mi treba nesto na duze staze. 3-6 nanosenja mesecno. Performanse mi nisu toliko bitne, jer je razlika u temp jako mala. Ako mogu i veca pakovanja da se nabave, bilo bi dobro. Pre sam nabavio u teglici od 50-tak grama neku no name, ali toga vise nema jos odavnooo.

ja sam dugo citao testove, a na kraju sam odlucio za AS5. Nesto je bolji od OCZ freeze, e sada neznam kako se ponasa sa stock kulerom...

Ma, razlika je +/- 1ºC :trust:

Citao sam i ja ranije te testove i rezultati su bili impresivni, ali cinjenica je da vise dobijem na hladjenju kad otvorim prozor od sobe :d

Poenta paste je da popuni sitne zazore izmedju procesora i hladnjaka i potpomogne transfer toplote - u prevodu - najjeftinija pasta radi posao :type:

:wave:

Citao sam i ja ranije te testove i rezultati su bili impresivni, ali cinjenica je da vise dobijem na hladjenju kad otvorim prozor od sobe :d

Poenta paste je da popuni sitne zazore izmedju procesora i hladnjaka i potpomogne transfer toplote - u prevodu - najjeftinija pasta radi posao :type:

i onaj sandvich cheeese :d

ja bih svakako uzeo ocz freeeze

Prvi put kada sam probao Arctic Silver 5 umesto neke Spire paste koja je došla uz cooler napravio sam raliku od 7-8°C. To je bilo jako davno. Sećam se da sam uporedio i sa nekom Cooler Master koja je bila kao žvaka i tu je razlika bila još veća. Od tada nisam ni koristio ništa drugo. Verovatno je i konkurencija dosta napredovala, pa razlika više nije astronomska.

Prvi put kada sam probao Arctic Silver 5 umesto neke Spire paste koja je došla uz cooler napravio sam raliku od 7-8°C. To je bilo jako davno. Sećam se da sam uporedio i sa nekom Cooler Master koja je bila kao žvaka i tu je razlika bila još veća. Od tada nisam ni koristio ništa drugo. Verovatno je i konkurencija dosta napredovala, pa razlika više nije astronomska.

A i procesori sad imaju heat spreader.

Ako je kao zvaka, onda je mnogo debelo.

Treba pastu tanko naneti. Vec sam napisao - sitni zazori...

Ova pasta od 22g bi mi dobro dosla. Zna li neko kako se razmazuje??? Do sada sam koristio titan nano grase, koja je za 125 din odlicna, ali mi treba nesto na duze staze. 3-6 nanosenja mesecno. Performanse mi nisu toliko bitne, jer je razlika u temp jako mala. Ako mogu i veca pakovanja da se nabave, bilo bi dobro. Pre sam nabavio u teglici od 50-tak grama neku no name, ali toga vise nema jos odavnooo.

Uzeo sam ja Arctic Silver Céramique od 22g, bas je veeeeeliki spric :)
Pasta je poprilicno gusta i teska za nanosenje, ali performanse su ok, skida po par stepeni u odnosu na fabricku pastu.
Pre neki dan sam menjao na nekom p4 2.4ghz pastu, pre toga je bila neka zvaka (skoro pa bukvalno :D ). Pre promene paste temp su isle od 45 stepeni min do 75 stepeni max, a nakon promene od 8 stepeni min do 32 max (soba u kojoj je komp testiran se ne greje pa je bilo maaalo hladnjikavo :d )

Nazad
Vrh Dno