Šta je novo?

Koja novija ploca i ddr3 ram?

vladalesje

Cenjen
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poena
159
Presao bih na DDR3, trenutno koristim Asus M4A785-M, i 3gb KHX 1066mhz, hteo bih isto neku Asus plocu, do 10.000din, za oko mi zapala M4A88TD-V EVO/USB3, imam sata 600, usb 3.0, mada tu mi se jos svidja i M4A89GTD PRO, ali mi se ne svidja sto nema USB 3.0, dok je doticna sa USB 3.0, M4A89GTD PRO/USB3, nekih 3000-4000din skuplja, sto mi je mnogo, ako vec gledam to, onda je tu i M4A89TD PRO/USB3, ne znam koji je bolji chip 890fx ili 890gx, mada sada zalazim duboko, kasnije mozda kupim neki X6, ne znam kako bi se uklopio sa M4A88TD-V EVO/USB3, mislim da mi mozda bolja varijanta M4A89GTD PRO?

Sto se tice rama, uzeo bih neki kit 2x2gb na 1600mhz, citam na forumu da ljudi imaju problem sa Geil, pa bih Geil zaobiso, mozda bi cak i Kingston zaobiso, i ako sam do sada sve njega koristio, vidim da se pojavili neki novi nazivi, barem meni manje poznati, Mushkin, Exceleram...Patriot?

uzmes 2x2gb ddr3 1333mhz exceleram red culvert recimo,sto se plcoe tiche ako planiras x6 onda je bolje resenje asus M4A89TD PRO/USB3,mada relano ne vidim jos uvek razlog prelaska i uzimanja ploce smao zbog usb 3 i sata 3 standarda lako ces ti kasniej ako ti zatreba dodati pci kontoler karticu. Tako da ti i obicna asus bez usb 3 vrsi posao,posle dokupis pci karticu sa usb 3 kontolerom i eto ti.

Sad pitaces zasto 1333mhz a ne 1600mhz zato sto je ralziak jako mala a ove od 1600mhz su skuplje u kitu,sem toga amd vise prija 1333mhz memorija.

Presao bih na DDR3, trenutno koristim Asus M4A785-M, i 3gb KHX 1066mhz, hteo bih isto neku Asus plocu, do 10.000din, za oko mi zapala M4A88TD-V EVO/USB3, imam sata 600, usb 3.0, mada tu mi se jos svidja i M4A89GTD PRO, ali mi se ne svidja sto nema USB 3.0, dok je doticna sa USB 3.0, M4A89GTD PRO/USB3, nekih 3000-4000din skuplja, sto mi je mnogo, ako vec gledam to, onda je tu i M4A89TD PRO/USB3, ne znam koji je bolji chip 890fx ili 890gx, mada sada zalazim duboko, kasnije mozda kupim neki X6, ne znam kako bi se uklopio sa M4A88TD-V EVO/USB3, mislim da mi mozda bolja varijanta M4A89GTD PRO?

Sto se tice rama, uzeo bih neki kit 2x2gb na 1600mhz, citam na forumu da ljudi imaju problem sa Geil, pa bih Geil zaobiso, mozda bi cak i Kingston zaobiso, i ako sam do sada sve njega koristio, vidim da se pojavili neki novi nazivi, barem meni manje poznati, Mushkin, Exceleram...Patriot?

možda msi 870-g45 ima sata 3,usb3 cena oko 8000
i exeleram 2x2 1333mhz cena 4600
mada ja nisam neki stručnjak ,pa sačekaj nekoga ko se razume:)

Šta znam...ja sam iskombinovao M4A89GTDPRO/USB 3.0+X4 955+2x2 KHX 1600 Kingstona...i sve radi savršeno!Jedna od stabilnijih ploča koje sam koristio pored Intelove Gigabyte platforme.
Što se Geil memorije tiče...zaobiđi je u širokom luku,Black Dragon kitove obavezno!Ja sam imao na prošlom kompu KHX Kingston DDR2 i bio je dobar...tako sam se posle fijaska sa Geilom opet odlučio za siguricu :) samo na DDR3 opciji...

Šta god da izabereš od AMD platforme mislim da nećeš pogrešiti...jedino po meni treba uzeti napredniju ploču u smislu SATA konektora i USB3 podrške.Ipak su to novi standardi koji dolaze i ostaće duže vreme.A procesor možeš i slabiji pa naknadno možeš ubaciti šta hoćeš.....

uzmes 2x2gb ddr3 1333mhz exceleram red culvert recimo,sto se plcoe tiche ako planiras x6 onda je bolje resenje asus M4A89TD PRO/USB3,mada relano ne vidim jos uvek razlog prelaska i uzimanja ploce smao zbog usb 3 i sata 3 standarda lako ces ti kasniej ako ti zatreba dodati pci kontoler karticu. Tako da ti i obicna asus bez usb 3 vrsi posao,posle dokupis pci karticu sa usb 3 kontolerom i eto ti.

Sad pitaces zasto 1333mhz a ne 1600mhz zato sto je ralziak jako mala a ove od 1600mhz su skuplje u kitu,sem toga amd vise prija 1333mhz memorija.

Nije mi jasno zašto savetuješ čoveka da ide u nazad i naknadno kupi kontrolere koji će ga koštati ukupno možda više nego kad bi kupio ploču sa svim novim stvarima,pri tom gubi slotove koje bi možda iskoristio za recimo zvučnu,Tv ili neku drugu kartu?

I prvi put čujem da AMD-u prija 1333 više od 1600Mhz......Daj molim te objasni to malo....Činjenica je da za sad nema neke preterane razlike u brzini DDR3 memorije...

a sta ce to da izgubi> kontoler ce sam da kosta ne vise od 20e,jel tebi to mnogo?

Sto se memorije tiche..razlika je jednostavno jako mala i ne vidim zasto bi isoa na 1600mhz ali dobro neka rad ikako on zeli

Nije losa kupovina M4A89GTD pro/usb3, ipak bi se odlucio za ddr3 na 1600, mozda i 2000, mada je 2000 dosta skuplja memorija, uzeo bi neki kit 2x2gb u plavoj ili crnoj boji, sa hladnjacima, jer mi kuciste modovano, napajanje modovano, trenutno imam ovaj Phenom II X2 550, otkljucan U Phenom II X4 B50, procesor cu da menjam tek kasnije, sa X6

A za sta ce ti usb3 ? usb3 uredjaja jos nema i nece ih biti neko vreme. Dva dodatna Usb3 porta ne vrede 4000. Kad ti bude trebao USb 3 kupish PCi-e to USB3 karticu,platis je 1600 din i uzivash.

vladalesje:

Cuvaj pare, idu teski dani, a nista neces dobiti sa prelaskom na DDR3 memoriju.

Na tvoju plocu vec sada mozes da stavis X6, ali i taj Phenom II X4 B50 sto imas ti je odlican procesor. Kad ti USB3 i SATA3 budu stvarno zatrebali, mozes da dodas pcx kartice koje ce sigurno biti jeftinije nego sad. A tada, mozes i da menjas ako bas hoces plocu i memoriju, bice valjda jeftinije!?

I jos nesto, ne kupujte skupe DDR3 memorije na 2000 mhz, jer nece raditi na toj brzini na AMD platformi.

Najbolja kupovina je sto jeftinija DDR3 na 1333 mhz, neki Transcend, pa ga overkokujete na 1600 i zavrsili ste posao.

Pa ne znam, vuce me da menjam, ali u pravu si da idu teski dani... Ja ne znam ni da li cu primetiti neku razliku, jer i ovo sto imam nije toliko lose, zadovoljava moje potrebe, igrice slabo igram, zato i imam MSI 4770, bolja mi i ne treba, trenutno samo igram ovaj nov Need for speed, njega mi ova katica gura na full hd, i na high detalji, ali opet uce me da menjam i to ti je:) a dzabe cu da pucam pare

Po meni je jedino sto ti moze znacajno unaprediti osecaj za kompom ssd. Osecaj je neverovatan, i jako je opipljiv, da kazem merljiv. To sto ces dobiti neke nove standarde ne znaci nista, u odnosu na to kako rad za kompom poleti kad koristis ssd. Ako si planirao da ulozis stotinak evra u komp, bez razmisljanja kupi neki ssd.

Slazem se !

Dugo su hard diskovi bili usko grlo racunara, najzad pravi pomak napred. Jedan lep ssd od 60 Gb samo za OS Win 7 64 bita, prava stvar!

I eventualno nova grafika, ali i ta 4770 je ok. Imam 4850 vec 2 godine i 6 meseci i znam za sta je sve sposobna, ali i sta ne moze da uradi (2 ili 3 igre) kako treba!

Pa jeste to ok, ali kupim recimo sada SSD koji je SATA II, i recimo u toku ove godine zamenim plocu nekom novom, a u medjuvremenu izadju i SSD SATA III, sto ce verovatno uskoro i biti, i posle samo da se nerviram, imam plocu sa SATA III, a hardovi mi SATA II, i ponovo da prodajem i pucam... ne znam, mozda je najbolje sacekati malo...

Joj, ovo sto si napisao je bas simpaticno, malo si me oraspolozio,) .

Nemoj da se nerviras zbog toga, to je sve normalno.

I nisi shvatio poentu! Ne treba da menjas sve, cim se pojavi nesto novo !

Taj SSD SATA2, ce ti raditi bez problema na toj novoj ploci sa SATA3 jer ce biti kompatibilan.
Prava promena tehnologije je recimo, prelaz sa AGP na PCI Express.

Treba da osetis trenutak kada treba preci na novu tehnologiju!

Na primer : kada ti racunar postane spor za programe ili igre koje koristis.
To je relativno i uslovno, jer nekad dodas samo malo memorije ili bolju graficku i eto promene na bolje.

Jos bolji primer za promenu graficke 4770, kad se pojavi igra koja eksplicitno trazi directX 11 i ne radi na tvojoj grafickoj kartici! Ili SSD za OS umesto hard diska!

Nazad
Vrh Dno