Šta je novo?

Koja NForce 4 ploča?

bojsa

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kupio sam 7600GS Golden Sample, pa mi sad treba i ploca :D

Par potreba:

1. Da ne bude mnogo skupa(70e max)
2. Polovna/Nova - nebitno
3. NF4 sa pcie
4. Da mogu da prepakujem konfu iz potpisa
5. Da mi potera Semprona u kombinaciji sa ovom memorijom bar 2400 i da mem radi na 464...

Unapred hvala :wave:

Poslednja izmena:
DFI nf4x infinity... 70-75e
Sempron 2800+ radi na 2.5 GHz, default voltaza.

Ajde ljudi jos neki predlog, kakav je
onaj ASUS K8N nesto, ne znam mnogo oko ploca...

nF4:
DFI za OC
Gigabyte za dodatnje mogućnosti (FireWire, SATA kontroleri...)
ASUS i MSI mi se ne sviđaju, (generalno) ne mogu se OC-ovati koliko Gigabyte a kamoli DFI.

DFI it is...:D
Je'l to ovaj model?

Prilozi

• nF4XINFINITY.jpg
    nF4XINFINITY.jpg
    243.2 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Taj je.

Hvala ljudi na savetima :wave:

Da li bi mozda mogao ASUS K8N4-E Deluxe, posto ga lik prodaje za 60e na PCBerzi?
Ja sam zadovoljan ovim mojim Epox-om, mozda 8NPA7I on je 60e?

Poslednja izmena:
Ja ti savetujem da izbegnes asus, ili epox ili dfi uzmi :eyebrows:

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
Da li bi mozda mogao ASUS K8N4-E Deluxe, posto ga lik prodaje za 60e na PCBerzi?
Ja sam zadovoljan ovim mojim Epox-om, mozda 8NPA7I on je 60e?
Sa ASUS-om nikad nije sigurno 300Mhz za HTT a greota je kada već imaš Semprona koji garant ide na 300-315Mhz pri def V da ga držiš na recimo 285Mhz.
Zato je bolje i Gigabyte ili za ozbiljan OC (više podešavanja memorije, više delioca...) DFI ili EPoX.

Danas idem u shoping da pazarim Epoxicu i da zavrsim sa tim...

Ako kojim slucajem nadjes Abit nf4-4x, za pristojne pare, uzmi nju, ona je najbolja, drugo mesto dele DFI i Epox, svaka ima svoje prednosti i mane.

munja87 je napisao(la):
bravo care :)

a koliko kosta "epoxica"?

De si Munjo?
Oko 60-65e...
Budi u 5 kod Floyda....:wave:

Kupio sam Epox 8NPA7I, posto mi je ova stara isto Epox i nisam imao nikakvih problema tj. bio sam prezadovoljan.
Nosim je kuci, pa da je montiram vec jednom :D

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
Kupio sam Epox 8NPA7I, posto mi je ova stara isto Epox i nisam imao nikakvih problema tj. bio sam prezadovoljan.
Nosim je kuci, pa da je montiram vec jednom :D
Cestitam na kupovini, u zdravlje da te sluzi... :)
Aj daj malo info-a o grafi... Kako se OC-uje, koliko baca u 3DMark, temp... :wave:

Dosao juce kuci rasturio ceo komp, ocistio, sklopio trajalo boga oca da bih shvatio kako imam 20pinsko napajanje, a treba mi 24pin,
Smorim se i gurnem ono 20 pinsko, al mi sad proc nece preko 2Ghz. :lupko:
Izgleda da sad moram da kupim i novo napajanje :wall:

Poslednja izmena:
@ Rax postavio sam Tread u Video karte, monitori...
:wave:

U Epoxovom biosu nema delioca nego podesavanje memorije od 266 do 533 mhz-a, a napon sam stavio +1.5V na 2.3Ghz, ali se non-stop restaruje izbacuje blue screenove, popizdeo sam.
Sa 8KDA3J mi je isao i do 2.4 bez problema na 1.5V....

bojsa je napisao(la):
U Epoxovom biosu nema delioca nego podesavanje memorije od 266 do 533 mhz-a, a napon sam stavio +1.5V na 2.3Ghz, ali se non-stop restaruje izbacuje blue screenove, popizdeo sam.
Sa 8KDA3J mi je isao i do 2.4 bez problema na 1.5V....

Zasto ne slusas kada ti svi pricamo da uzmes DFI?
Kao drugo, i ja imam 20-pinsko napajanje (Enermax), i Sempron lepo radi na 2.5 GHz, default. Moguce je da te napajanje zeza. Uzmi neko jace, cisto da proveris.

Danas bi trebalo da pazarim novo napajanje...
DFI mi je bio skup(najjeftiniji koji je bio na lageru je kostao oko 80e)

Ma sine uzmi Asrock k8nf4g-sata2 ako hoces plocu koja je stabilna,koja ima 20-pinski konektor za napajanje,koja dobro klokuje,koja kosta 52,53 evra... :) ali ako hoces nesto skuplju kombinaciju zajedno sa novim napajanjem,onda pazari DFI....

Brate, ja sam vec uzeo plocu ;)

Ajde reci nam temp CPU-a. Koliko sam shvatio, držiš ga na 1.65V?
Koji delioc za memoriju sada koristiš (333Mhz)?
Sad videh u Gainward BLISS 7600GS threadu, obavezno flashuj najnoviji BIOS.

Poslednja izmena:
Temp mi je oko 29-33C nije vise, vanesa svoj posao radi....
Ne mogu da se setim za memaru, ali kad pogledam u CPU-Z radi na jedva 210 Mhz, a pre mi je terala do 465...
:wave:

Ja imam Epox 8NPA7i, i meni je ploca odlicna. Imao sam od Decembra do pre 3 nedelje DFI infinity, i ne bih se vratio na njega sa ovog Epox-a.
Procesor mi se klokuje isto kao i na dfi-u. Radi na 2.5GHz-a na 1.46v. Drzim na 2.4GHz-a na default voltazi i memari na 225MHz-a. Moze jos, ali mi ne treba. Pregrst opcija za klokovanje, i setovanje DDR-a. Imam 20-o pinski LC power 550W i tu nema problema.
@bojsa
stavio si pored 20-o pinskog i onaj odvojeni 4-pinski konektor u plocu?
Ako vec nisi, update-uj bios pomocu magic bios programa koji dobijas na cd-u uz plocu. Ako to sve ne pomogne, verovatno je napajanje u pitanju.

Aktivni kuler na NB-u je jako tih za razliku od turbine na dfi-u.
Memorija, Geil Value, sa plavim hladnjacima mi radi na 225MHz-a na 2.5-3-3-6 na 2.7-2.8v.
Jedina mana je sto ima 2 slota za memoriju umesto 3 kao na dfi-u i sto mi smart fan opcija u biosu ne radi nikakav posao, a ne mogu ni i u win-u da smanjim brzinu cpu kulera kao sto sam na dfi-u mogao. Ali i tako, ceo sistem je jedno 5 puta :D tisi od prethodnog sa dfi-em.

Nazad
Vrh Dno