Šta je novo?

Koja mini ITX ploča bez ventilatora

zek

Znamenit
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
1,445
Imam nameru da sastavim mali PC za muziku.
Znači uslov je da bude maksimalno tih, zbog toga tražim ploče i napajanje bez ventilatora.
Pored puštanja muzičkih fajlova u FLAC i WAV formatu, PC bi služio i za osnovne potrebe (internet, mail, pregled fotosa, word, exel).
Mislim da bi za tu svrhu mogla da posluži ova Intelova mini-ITX ploča
http://www.etron.rs/proizvodi/maticne-ploce/intel-blkd525mw-78462
a kućište bi bilo ovo
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-itx-1360mi-75w/comp_comp_case/204/1442
Da li je dovoljno tih 75W u napajanju za pogon ove ploče, HDD od 320 G i mini DVD rezača?
Ako neko ima iskustva sa ovakvim setom, molim za komentare.
Naročito me interesuje stabilnost i kvalitet ovih Intel mini-ITX ploča.
OS bi bio neki Linux i možda Win7.

Kvalitet intelovih ploča je ok, samo proveri da li imaju tu ploču u etronu, pošto prema mom iskustvu, u 95% slučajeva nemaju ono što je na sajtu...

Jedno pitanje za bolje upucene u trziste - kakva je situacija sa mini ITX plocama kod nas sto se tice cene i proizvodjaca...?

75W bi trebalo da je dovoljno za taj sistem. Inace cena za plocu sa dual core atomom mi deluje prilicno niska.
AMD E350 je bolja ali i skuplja varijanta, pri cemu se redje ploce koje su pasivno hladjenje.

Ja imam stariju varijantu Intel D510MO ploču i LC-Power 1320 kućište. Sa 2GB ram i 160GB 2,5 inch hdd-om, sve radi praktično bez gašenja od juna prošle godine. Uglavnom služi za JDownloader, pošto mi je sada jača miniItx konfiguracija HTPC, ali se ova starije bez problema borila i sa 720p MKVom. Sve je pasivno hlađeno, ni jedan problem za preko godinu dana 24h rada.
Jedna mana koja mi je smetala kod Atom procesora je loš rad s Adobe Flash-om, ubije ga bez problema.

Jedno pitanje za bolje upucene u trziste - kakva je situacija sa mini ITX plocama kod nas sto se tice cene i proizvodjaca...?

Sve zavisi sta trazis, generalno moze da se nadje, cak i po prihvatljivim cenama.

Pin je dobio Asrock E350, imaju od ranije J&W 6150 minix AM3. Telix ima Biostar TH61 ITX 1155. Cene krecu od ~50eur pa do ~80, taj atom DC iz prvog posta ima sasvim ok cenu...

Imam u planu neku low power varijantu (kada se dokopam kesa) masine za download i surfing, nocni rad skidanja fajlova i da malo prostora zauzima - ove ploce i kombinacije savrseno odgovaraju za tako nesto - ili neki laptop povezan na ext. monitor...

Poslednja izmena:
ja imam MSI iz potpisa E350-E45 i radi super i u svakodnevnom radu i HD i full HD filmovima bez seckanja...

Nazad
Vrh Dno