Šta je novo?

Hardver Koja micro atx ploča?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
845
Pozdrav svima. Hteo bih da zamenim postojecu micro atx plocu koja mi se nalazi u HTPC-u, sa nekom malo jacom, jer imam problema sa pustanjem h265 sadrzaja, tj. ne bas problema, jer sve radi, ali procesor je zakucan na 75-90% dok film ide. Pa ako je neko voljan da pomogne. :) Trenutna je Gigabyte GA-J1800M-D2P. Ono sto mi treba kod nove ploce je da ima interni USB 3.0 slot da bih mogao da koristim 3.0 slotove sa kucista, da bude kao i na ovoj integrisana grafika i procesor, ali neki brzi malo i da imam dodatni PCI-Express slot za slucaj da hocu da ubacim neku graficku. I podrazumeva se HDMI port.

Nisam ni hteo ITX. ali bih svakako zaobisao kuler, kao sto ga ni sada nemam, jer mi je to HTPC, stoji u dnevnoj sobi, i ovaj trenutni mi je necujan. Idealno resenje bi mi bilo da nadjem neku DDR3 plocu, da mogu i memoriju da iskoristim, da ne moram bas ceo racunar da menjam.

Novi standardi zahtevaju nov hardver....

Za 5-10€ mozes da nabavis ultra tihe ventilatore od 120-140 mm. Jedan takav montirani iznad standardnog
aluminijumskog hladnjaka bez problema rashladjuje procesor koji na maksimumu trosi 35W.
Na 500-1000 obrtaja ne prelaze 15dB(A)

Nazad
Vrh Dno