Šta je novo?

Koja memorija?

Daddy Yankee

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
169
E ovako: Imam 2x512 DDR2 667. Bezveze. E sad da li to dograditi sa 2x1GB ili sa samo jenom pločicom od 2GB (pošto je slična cijena) i da li je problem ako ja sad stavim DDR2 800? I (glupo pitanje) šta je dual chanel? i Kupio bih Transend memoriju, jeli to ok? 30€ 2GB. (isto ima za 30 € i pakovanje 2x1GB). I kakva je razlika JetRam i onoga sto nije JetRam (kod transenda) Hvala na eventualnim odgovorima. :wall:

btw ploča je ASUS M2N-E i evo šta vidjeh na sajtu

*When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

normalno i kod mene je inst. dotični XP 32 bit.

Geil Ultra, Geil Dragon ili Trancend Jet Ram???

ajde ljudi napišite neko mišljenje, ja sa pretraživajući ovaj forum i google ( :D ) skonto da je najbolje da kupim dual channel (2x1GB) e sad da li kupiti Geil Dragon, Geil Ultra ili Transcend Jet Ram

Sve su 2x1GB DDR2 800, ove Geil imaju hladnjake. Ova transcend ima prednost što je u Novom Sadu pa ne moram ići do BG-a. Koju da uzmem :wall:

btw ne bih ih koristio za OC :type:

Ako ti ne treba OC, ond logichno uzimash shto jeftiniju. Poshto ti je postojeci ram na 667 onda ovaj novi ce spustiti svoju brzinu na 667 tako da mogu da se upare tvoji stari moduli sa novima. E sad shto se dual channel-a tiche, on u teoriji treba da duplira memorijski protok, u praksi ipak nije tako. Rast performansi postoji ali nije duplo, da bi mogao da imash dual channel treba ti ista kolichina memorije u prvoj i u drugoju memorskoj banci. Npr. ako bi uzeo 2x1Gb onda bi morao u prvu banku da stavish 1.5Gb i u drugu banku da stavish 1.5Gb da bi daobio dual channel. Ako bi uzeo modul od 2Gb ne bi mogao da ga ukombinujesh sa postojecim modulima shto se duala tiche.

Poslednja izmena:
šta je jedna banka? dva susjedna mjesta za ram ili prvi i treći, drugi i četvrti :D i jeli bolje da ostavim ova dva i napravim tako dual channel 2x1.5gb ili da izvadim ove a da mi novi moduli 2x1gb rade na 800??

imam 4, 1 i 3 su žuti 2 i 4 crni (zavisi odakle se gleda :D ) a ploča je M2N-E. I da li bi ova "obična" Corsair memorija (bez 'ladnjaka) mogla imati problema sa stabilnošću na 800?? i hvala na ogovorima

Nazad
Vrh Dno