Šta je novo?

Koja memorija za K8NS

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
320
Ploca je Gigabyte k8ns, hteo bih da menjam ram memoriju pa bih zamolio nekog ko zna gde mogu da nadjem spisak modula koji su 100% kompatibilni sa ovom plocom da mi pomogne. Pozdrav

Na 2 uzorka sam je terao sa Veritech 512MB modulima (cenovno niza klasa) bez ikakvih problema.

@Foki
Sa f18 Bios-om bas moze fino da se podesi (nisam probao da li sa f15 pali Ctrl+f1). HTT sam probao do 300MHz i to radi bez problema. Mozda moze i vise, ali nisam cackao. Ima 3-phase napajanje (sto se ne bi ocekivalo) i sem budjavog hladnjaka cipseta (standardna pojava u ovoj klasi, mada ne smeta) malo se sta ima zameriti. Klasican Gigabyte, stabilan i pouzdan, a pritom i raspolozen da se malo oprzi. Preporuka.

Imam bas tu plocu, memorija koju sam imao nije htela da radi na njoj 2x256mb ddr 400 tj radila je ali kao ddr 333. Menjao sam ta dva sima za jedan PQI od 512 i od tada nemam problema

Jos nesto da pitam.Ima li taj Gigabyte nesto slicno Asusovom qfan-u?Mislim da usporava i ubrzava kuler u zavisnosti od temperature procesora?
Pise da moze za athlon64, ali nisam siguran za semprona...

Poslednja izmena:
Preporuciti neku specijalnu memoriju za odredjenu plocu je glupo,pravila su ako je ploca dobra nema lose memorije za nju.U svakom slucaju preporucujem Kingston ili Corsair i tu nema greske,NCP i PQI zaobici u sirem krugu.Gigabyte kao i sve ploce koje podrzavaju 64-bitne procesore imaju tzv. Cool and Quiet koji regulise brzinu obrtaja kulera na procesoru a Asus to verovatno zove Qfan,sto je isto

Vrh Dno