Šta je novo?

Hardver Koja maticna za amd ryzen 5 3600 WOF

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

savic7

Zapažen
Učlanjen(a)
05.11.2023
Poena
5
Pozdrav momci,planiram uzeti amd ryzen 5 3600 WOF cpu e sad zanima me da li je solidan cpu za Rx 580 8gb,i da li imate neki predlog koju maticnu da uzmem da je cheap.....? Hvala

I ja sam upario tu ploču samo r2.0 verziju, sa istim procesorom. Nema greške. Ima i fabrički instaliran bios dovoljan čak i za 5000 seriju posle.
Šta ti je ovo WOF?
Vidim da je cena ploče oko 9500 u nekoliko prodavnica, ta cena je bila i početkom godine kad sam ja uzeo.
Takođe i taj cpu sam koristio uz 580 4gb bilo je to ok...
Nisi rekao koliki je budžet, to je najvažnije za preporuke...

I ja sam upario tu ploču samo r2.0 verziju, sa istim procesorom. Nema greške. Ima i fabrički instaliran bios dovoljan čak i za 5000 seriju posle.
Šta ti je ovo WOF?
Vidim da je cena ploče oko 9500 u nekoliko prodavnica, ta cena je bila i početkom godine kad sam ja uzeo.
Takođe i taj cpu sam koristio uz 580 4gb bilo je to ok...
Nisi rekao koliki je budžet, to je najvažnije za preporuke...
Budzet 20-25k Za cpu i maticnu za gejming je pc....pa sad ako ima nesto bolje preporucite slododno da ide uz rx 580 8gb da nije velik benchmark

Da li si razmišljao ići na polovno ili novo?
Vidim da cpu može nov vrlo povoljno da se kupi pa to nije problem.
Što se tiče ploče možeš da kupiš ovu ASRock B450 PRO4 R2.0 ima je po radnjama za 10800rsd, i onda si se uklopio u budžet.
Ne moraš davati novce za b550 čipset jer ćeš svakako u ovu B450 moći da nadogradiš 5000 seriju ryzen procesora, a ako budeš posle išao na seriju 7000 svakako ćeš menjati ploču.
Vidim da ima lepih primeraka Gigabyte Aorus modela B450, pustiću ti u PP šta sam video, imaju garanciju 20 meseci i cenovno su u rangu nove ASRock ploče, pa možeš i to ako ti treba više konektora itd....
Možda će neko kompetentniji moći da kaže da li bi uz istu grafičku mogao dobiti koji frejm više uz recimo Ryzen 5500 ili Ryzen 5600g?

Da li si razmišljao ići na polovno ili novo?
Vidim da cpu može nov vrlo povoljno da se kupi pa to nije problem.
Što se tiče ploče možeš da kupiš ovu ASRock B450 PRO4 R2.0 ima je po radnjama za 10800rsd, i onda si se uklopio u budžet.
Ne moraš davati novce za b550 čipset jer ćeš svakako u ovu B450 moći da nadogradiš 5000 seriju ryzen procesora, a ako budeš posle išao na seriju 7000 svakako ćeš menjati ploču.
Vidim da ima lepih primeraka Gigabyte Aorus modela B450, pustiću ti u PP šta sam video, imaju garanciju 20 meseci i cenovno su u rangu nove ASRock ploče, pa možeš i to ako ti treba više konektora itd....
Možda će neko kompetentniji moći da kaže da li bi uz istu grafičku mogao dobiti koji frejm više uz recimo Ryzen 5500 ili Ryzen 5600g?
Guglao sam malo vise sto se tice procesora veci frame daje 5 3600 cpu od 5600 i 5500 a maticna b450 je optimizovana za taj cpu... jos cu malo pogledati,hvala u svakom slucaju

Navedena grafička karta je usko grlo. Sa boljom grafikom Ryzen 5 5600 može biti u velikoj prednosti u odnosu na Ryzen 5 3600.

Nazad
Vrh Dno