Šta je novo?

koja maticna i procesor

Cortrezz

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poena
150
koja maticna ploca(ddr2) i amd procesor do 10 000 dinara? planira se da se na plocu kasnije stavi neki quad ili triple core...

maticna Biostar A770E3
procesor amd athlon2 425 x3(3 jezgra) i to bi bilo skoro tacno 10000dinara
znam da si napisao da bi ddr2 plocu ali ako slucajno i imas ddr2 memoriju moj savet je da je prodas i uzmes ddr3 jer po meni ne vredi ulagati u penzionisanu platformu i tu mislim i na ddr2 memoriju i na am2+ socket,a svakako su ti ddr2 i ddr3 sada po ceni totalno isti(mislim na module ddr3 memorije na 1333mhz)...ako i nemas sada para da kupis sad odmah 2 ili 4gb ddr3 rama mozes za pocetak da uzmes 1gb za 20-tak evra i posle dokupis jos

napisao sam ti da je to ddr3 ploca...prodaj tu ddr2 memoriju dok mozes i dok je ovako velika cena i uzmi tu plocu i cpu i od prodate ddr2 memorije uzmi ddr3 memoriju i siguran si za duzi vremenski period jer si presao na novija platformu...ako se drzis bas te teorija da ostajes pri penzionisanoj ddr2 memoriji onda uzmi ovu ddr2 plocu Biostar A770E i taj athlon2 425 x3

ok...uzimam sigurno ddr2 plocu...da li je to best buy(ta maticna i atlon) ili moze bolje za te pare...? ja bi uzeo neku gigabyte-ovu plocu,ali nzm kakvi su u tom cenovnom rangu?

ako hoces procesor sa 3 jezgra onda ne moze bolje...svakako nemoj mnogo da ulazes jer svakako bacas pare kad se tako tvrdoglavo drzis tih 4gb ddr2 rama umesto da prodas i predjes na ddr3 i obezbedis sebe za duzi vremenski period

pa ne mogu da se bahcem sad i oko prodaje...a i kazem ti da jedva imam tih 10k.znaci da uzmem BIOSTAR A770E i AMD ATHLON x3 425? jer moze kasnije da dodje neki quad na tu plocu? jer ce dobro da sljaka uz atijev 4670

ploca je 125w support tako da ces moci i najjaceg quad-a ali nece biti pozeljno da ga klokujes i tu mislim na phenoma doj athlon sa 4 jezgra trosi dosta manje...ovo sto ti radis ja nikad nikom ne bi savetovao vec kad uzimas novu plocu i procesor onda uzmi najbolje za pare koje imas,a najbolje ti je da uzmes ddr3 plocu i memoriju...tih tvojih 4gb ddr2 rama mozes da prodas za 55-60e,a za te pare mozes lako da uzmes ddr3 memoriju...ja bi pre uzeo jos 2000dinara i kupio sada 1gb ddr3 pa kasnije kad prodam npr tih 4gb uzmem jos memorije...dobro razmisli jer kad jednom budes resio da prodas tu maticnu nikom neces moci da je prodas je svi koju i polovno budu kupovali ce radije uzeti polovnu ddr3 plocu nego tvoju polovnu ddr2...nemoj da ulazes u "penzionisani" socket i memoriju

Nazad
Vrh Dno