Šta je novo?

Koja je realno jaca?

• Začetnik teme Začetnik teme xXFireXx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@MaliAbner
Evo jednog od mnogih.
Pogledajte prilog 53409
Ja sam ih doziveo prilicno, ovo je prvi put u mojoj masini, ostala sikustva su vezan za konfiguracije koje sam sklapao i kartice koje sam ugrdjivao najcesce su se desavali sa novi proizvodima i pvim serijama drajvera, isto tako desavalo se da nesto od hardvera u sklopu konfiguacije nece da radi ako je u sistemu ati karta, sve ovo sto sam naveo desava se jako retko ali se desavalo, sa nvidiom nikada nisma imao probleme tog tipa, ni kod sebe ne sa racunarima koje sa sklapao a bilo je daleko vise nvida karti koje sam prodao. Dovoljno je pogledati temu kada se pojave novi drajveri uvek se javi neko ko je imao problema sa starim ili predohodnim, nje to bez razloga. Mozete da mi verujete ali i nemorate🙂

Sta kaze spodoba u Predatoru "****** se desavaju".
Ja sam do sada imao 3 nVidia karte i 5 komada ATi kartica.
Problema sam najvise imao sa nVidia u 3DMax-u i novije generacije 9800gt u AutoCAD-u, jednostavno hardverska akceleracija je vise nego ocajna. Mozda si video u linkovima koje sam postavio na PCB.
Svega ovoga nisam imao sa ATi karticama, kako zasto?
Pazi jednom sam instalirao CCC i to je bilo ta tri puta prvi, tadasnji i poslednji put, znaci nikad vise, samo DD i to je to.
Po meni ako hocu da klokujem uzmem lepo ATi TTool i cepam ako umem ako n'umem necu ni da probam.

Moj zakljucak je da vecina prosecnih korisnika (ne mislim na tebe) procita na netu, u novinama etc... ovaj je uradio OC onaj je uradio OC, cek da vidim kako su to oni, aha dobro daj da i ja pokazem sebi da umem... i sta?

Pa ko sto rece spodoba iz Predatora "****** se desavaju".

P.S. Da i ti nisi imao problema sa OTF!!!

Poslednja izmena:
Izgleda da ni ovde ne cvetaju ruze...
Uzecu GF GTX 260 SP 216.Povoljno cu da ga dobijem,a i za moje potrebe je odlican.Igranje igrica i pustanje filmova preko LCD TV-a (znam da je ATI tu bolji,ali ce mi vrsiti i GTX posao).

Evo jednog reza bez dizanja napona na grafici kad vec pominjete GTX275.

2ryoig0.jpg

Uzecu GF GTX 260 SP 216.Povoljno cu da ga dobijem,a i za moje potrebe je odlican.Igranje igrica i pustanje filmova preko LCD TV-a (znam da je ATI tu bolji,ali ce mi vrsiti i GTX posao).

Jedino ako je dobijes extra povoljno u odnosu na cenu 4890.Ako gledas performanse gf 260 tu nema sta da trazi.😛

P.S.Kartica ce da ti se slaze sa potpisom:-devil-:😛:-devil-:

Ma ovde ima daleko vise sarlatana nego na PCB samo su dosta kulturniji.

GTX260 cca 14500 dinara
HD4890 cca 15500 dinara.

Gledajuci cenu i i mogucnosti kartica sta tu ima da se razmislja, HD 4890 je dosta brza a malo skuplja.

Malopre pogledah cene HD5770 i vidim da je najniza cena 14300 dinara.
Ova kartica je gledajuci sve ukupno definitivno zanimljiva kupovina posto je mali potrosac struje tako da ako racunar koristis dosta vremena ona postaje pravi mali stedisa a pruzice ti solidne mogucnosti za igranje posto je tu negde sa HD4870 koji je pak tu negde sa pomenutim GTX260.

@xXFireXx
Ne glupiraj se, zar ne vidis da se ljudi malo zaebavju🙂 ne sa tobom nego na temu ovih karti.

260GTX je tisa karta u full loadu od 4890 i manje se greje, postavio sam ti sliku koja govori sve sama po sebi i dao ti kratko objasnjenje kako radi kada se klokne na 1000mhz u odnosu na konkuretne proizvode. Obrati paznju na ovo sto ti je napisam @MaliAbner 5770 moze iz razloga koje je naveo da udje u uzi izbor.

^^ gtx275 kada se klokne propisno, mozhe biti jako pogubna po 4890 rezove

:d
Pa moze i HD 4890 da se klokne, i to vise nego propisno... rekosmo to vec 😉... a necemo valjda Radeon-a ostavljati na default-u da se bije sa tim GTX-om? 😉
Cak cu i, onako napamet, reci i da se bolje klokuje od 275-ice... prakticno svaka ide na 950MHz za jezgro, a koja god ima Volterra regulatore, RivaTuner u sake, mali bump voltaze i ode na 1GHz no sweat. Ni cooler ne treba da se cacka.

E stvarno, kad si vec tu, deder podeli sa nama koliko ti se kloka ta 275-ica 😉

2 *******i:
Code43... ne bese li to ono za CF ili sam ja nesto permutovao?

BTW, nikada nijedan, ama ni najmanji problem, sa famoznim ATi drajverima... a stvarno dosta Radeon-a mi je protrcalo kroz kuciste. Ali stvarno nijedan jedini problem. Stare igre, nove igre... trenutno vitlam bas sa nekim matorim naslovima, uglavnom igre iz 2000-2001-2002. godine, mada zaluta i poneka iz 2005-2006. 🙂... sve radi super, nikakvih grafickih anomalija, sve se pokrece kako treba... Catalyst-i su mi v9.4, ni tu nemam najnovije... za koji dan cu bas da nagazim direktno na v9.9 sa njih, vidim da se kukalo da je tu bilo svega i svacega kada se tako nesto radi. Javicu vec sta bude bilo 🙂

Doduse, moram da priznam, licno problema nikada nisam imao ni sa nVIDIA-om, tj. njihovim Detonator-ima/ForceWare-ima.

Pa ajmo da vidimo : ) Patkometrija u sitne sate je najsladja : ))) Chekam CAR da izvuche nekog pitona pa da svi ostanemo zgranuti :d

Nema sad pitona i patkomerije, prodjose mi Mucke 😀😀😀

A nemogu ti ja ovo ni odraditi, mislim da nemam Win koji moze da pokrene ovaj 3DMark 😛
Anyhow, digao si za ~100MHz klok GPU-a, ja za 150 za svaki dan kako 'oces (1GHz okruglo... minimalan bump voltaze 😉... moze i vise, naravno, ali necemo da silimo 😉... 970 bez dizanja V)... mislim da je tu sve jasno 🙂

Eh pa nisam se igrao sa voltazhama ! jasno je da su mi shejderi i memorija otishli solidno.

Najj ima bolji primerak karte i to mozhda, a i to govori da ima tu mesta za igranje koliko volish : )

U svakom sluchaju mogu da priznam po drugi put da mi je zhao shto nisam uzeo 5850 umesto ove ali ako bih ikada i uzeo u razmatranje 4890 to bi definitivno bila ATOMIC verzija i apsolutno nishta ispod toga.

:wave:

@Oki
Taj piton😛 ce nece desiti, 4890 ne moze da postigne tako dobar scor u Vantage testu ni kada se klokne na 1050mhz, probao pa znam da je tako, ali ko zna mozda nas drugar car ima neke metode i vestine koje drugi nemaju🙂
Jedno je sigurno vantage test pokazuje realnu snagu i jedne i druge karte, razlike su realno male a iskoristivost te snage u igrama je diskutabilna, mislim da je bolja sa Nvidia kartama zato sto su driveri uvek pedantno i kvaltetno odradjeni pa nema podbacivanja u performansama kod pojedinih igara i ispravljanja greska nakon 6 meseci posto se karta pojavila na trzistu kao recimo kod Ati kartica. Ovakav zakljucak moze da izvede samo neko ko jako cesto vrti gaming testove sa razlicitim drivereima u tom nekom periodu od 6 meseci, sto sam ja i radio😀

Ja ne vidoh skoro neki 4890 vantage skor ? Gde su nestali ??? Vidim smo "nashe" testicje tj dela !

Nadam se da neko nije obrisao :d

haah uzece 260, die red team...

another soul saved...

Ovo je najgluplja stvar koju neko moze sebi da uradi. Dodje, pita sta je bolje i onda uzme ono drugo i kao zavrsice mu posao :wall:
Sve vreme sam znao sta ce se desiti. Juce nisam pisao nista i samo sam cekao da vidim :crash:

Jedina stvar kojom treba da se orijentise pri kupovini je fps/euro

nisam hteo da je mega silim ali ovo je od prilike blizu max-a...

Mozda moze jos poigraj se sa odnosom shader GPU kod mene je sto manji klok shadera to bolje se klokuje GPU.

Eh pa nisam se igrao sa voltazhama ! jasno je da su mi shejderi i memorija otishli solidno.

Najj ima bolji primerak karte i to mozhda, a i to govori da ima tu mesta za igranje koliko volish : )

U svakom sluchaju mogu da priznam po drugi put da mi je zhao shto nisam uzeo 5850 umesto ove ali ako bih ikada i uzeo u razmatranje 4890 to bi definitivno bila ATOMIC verzija i apsolutno nishta ispod toga.

Bolje je da si uzo 5850 mada je i ovo ekstra karta.

Nema sad pitona i patkomerije, prodjose mi Mucke 😀😀😀

A nemogu ti ja ovo ni odraditi, mislim da nemam Win koji moze da pokrene ovaj 3DMark 😛
Anyhow, digao si za ~100MHz klok GPU-a, ja za 150 za svaki dan kako 'oces (1GHz okruglo... minimalan bump voltaze 😉... moze i vise, naravno, ali necemo da silimo 😉... 970 bez dizanja V)... mislim da je tu sve jasno 🙂

Daj neki rez da dokazes tu svoju tvrdnju.

Jeste, to sam smetnuo sa uma 🙂
Ima i to Volterre na sebi?

Pa moze da se oproba i tako, neki max stabilan klok jedna vs. druga, pri istom kloku procesora i memorije... a onda moze i neki bas max-max klok, sa sve otvorenom terasom i slicnim forama 😀
Da se malo podestim starih dana :d:d:d

Atomic jes' dobra... ali mogu se postici ti klokovi i na svoju ruku, jasno je i kako 😉

Kad vec pomenu - zna li se da li su na Atomic-u podizane voltaze u odnosu na fabricku specifikaciju (1.3125V)?
Jer ako nisu, tj. rec je o "probranim primercima"... onda su to zverine, i mogu se klokati jos mnooogo preko toga dizanjem voltaze :smoke:

2 najj:
Nikakav problem... samo u cemu? Ovaj Vantage, kao sto vec rekoh, nit' imam, nit' imam Win za njega... a jedino sto imam na komu za benchanje, a da verovatno imas i ti, jeste Crysis... doduse, imam i one bench-demoe, SF IV i Resident Evil, mozda bi to moglo.
Pazaricu i Warhead u najskorije vreme, pa cu imati i to 😀

Nazad
Vrh Dno