Šta je novo?

koja je razlika?

Tuli

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2008
Poena
301
..hteo sam da uzmem GIGABYTE GA-P35-DS3L ali ima samo (u toj radnji) GIGABYTE
GA-EP35-DS3L ..kakva je razlika izmedju ove 2 maticne? ..i sta mi je bolje da uzmem?
..cpu je intel e8400..

P.s. sta znaci ovo L na kraju? ds3L ..posto ima i ds3R ..sta to znaci i kakva je razlika?

..hteo sam da uzmem GIGABYTE GA-P35-DS3L ali ima samo (u toj radnji) GIGABYTE
GA-EP35-DS3L ..kakva je razlika izmedju ove 2 maticne? ..i sta mi je bolje da uzmem?
..cpu je intel e8400..

Razlika izmedju p35-ds3l i ep35-ds3l ti je u ovom "e":d Salu na stranu, "ep" ploce ti imaju gigabyteov sistem energetske efikasnosti (stednje struje). Naime, te ploce uz odgovarajuc gb softver trose manje. Ja npr. imam ep31 plocu, ali nikada ne koristim taj softver, odnosno tu mogucnost, jer tezim vecim performansama na ustrb potrosnje struje (mada gb kaze da njihovo resenje ne utice na performanse, a mene mrzelo da proveravam:) Ali ima ljudi koji kupuju te ploce bas zbog ustede...

Zakljucak: slobodno je uzmi-od viska ne boli glava. Ako neces da koristis "e", ne snimis odgovarajuci softver, ako pozelis da ga koristis, snimis.

Poslednja izmena:
Pa shta ti znachi uopshte neka od tih plocha ?

Bez uvrede ali ako ti oni podaci ne znache nishta, onda ne znam kako da ti pomognem, ne ja nego bilo ko drugi ?!

Uzmi tu shto ima ako nishta ima vecju magistralu ako budesh hteo da se bavish OC-om kasnije, ali da previshe ne lupetam prva plocha ima 4 usb porta vishe u odnosu na drugu. Znachi uzmi tu koja ima u radnji i zavrshio si posao ako bash TU plochu zhelish.

: )

Pa ne znace mi nista jer ne znam ni sta je to....a bunilo me to sto je ep jeftinija od p, sto mi nije nesto logicno..oki-hvala u svakom slucaju..

p.s. a znas li sta znace ono l i r na kraju?

p.p.s. Ko pita napravi budalu od sebe na 5 minuta,a ko ne pita ostaje budala zauvek :)

P.p.p.s. hvala zeko..

Poslednja izmena:
Vrh Dno