Šta je novo?

Koja je najjaca Ati karta koja se napaja samo preko agp-a?

ziggy

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
609
Da li je radeon 9600 najjaci ATI model koji se napaja samo preko agp slota? Znam da 9700 pro ima dodatnikonektor za napajanje. Kako stoje stvari sa novijim modelima?

Pa recimo siguran sam da se x800 pro napaja samo preko agp-a

Koji model? Asus koji sam ja video zahteva dodatni 4-pinski molex.

Izvinjavam se sada sam proverio i zaista ima jedan konektor.Jos jednom sorry za dezinformaciju.

Od novih karti, kapiram da je max Rade 9600XT. Molim vlasnike Radeona 9800 da potvrde to? :)

9600xt

9600XT definitivno ;)
Pozdrav...

"NVIDIA's quoted maximum power draw of 110 Watts for the 6800 Ultra"
"Radeon 9800XT has a maximum power requirement of about 91,5 Watts"
"NVIDIA's FX 5950 needs 93,5 Watts"

Poslednja izmena od urednika:
Hmm, najjaca fora je da po specifikaciji AGP daje samo 25W snage, dok PCI Express daje 75W. Ove informacije se jos secam dok sam pisao vesti, pa me zanima, koliko stvarno daje AGP, jer 9600XT mora da trosi vise struje od 25W.

Mada moram da obratim paznju na 'maximum power draw',tj. peakove, bas me zanima koji su peakovi samog AGP-a.

Max je 9600XT. Od 9700 nadalje sve karte najjace klase bez obzira da li su u nonpro, pro ili XT izvedbi imaju dodatni konektor

Poslednja izmena od urednika:
nesharm je napisao(la):
Hmm, najjaca fora je da po specifikaciji AGP daje samo 25W snage, dok PCI Express daje 75W. Ove informacije se jos secam dok sam pisao vesti, pa me zanima, koliko stvarno daje AGP, jer 9600XT mora da trosi vise struje od 25W.

Mada moram da obratim paznju na 'maximum power draw',tj. peakove, bas me zanima koji su peakovi samog AGP-a.

X-bit labs je uradio interesantan test potrosnje Ati kartica: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/ati-powercons.html
Overklokovan 9600XT ne trosi vise od 25W, pa je u granicama AGP-a:
9600xt_power.gif

A interesantna je situacija kod X800XT, koji trosi manje od 70W (PCIe 75W).
Valjda ce uskoro drugi deo testa pa da vidimo kako stoje nv kartice.

Nazad
Vrh Dno