Šta je novo?

koja je bolja graficka

Pa nisam baš siguran koliko je sporija memorija. Ako je tačno ovo što piše onda je to 1400 ddr3 i jeste sporija, ali ja sam imao u prodaji (imam ih još uvek) Palitovu 4650 sa 512 ddr3 koja je radi na 900 (1800) i daje na AMD 5200+ mašini nešto preko 13k u 3Dmarku 05... sve default.
To i nije tako loše, naročito kada se uzme u obzir da je koštala negde oko 5000 dinara i da nije tražila jako napajanje 😉
Sve u svemu, sve ima svoje... za te novce dobre su obe, s tim što za ovu 3850 pored 500 dinara više, moraš da uložiš bar još svoje napajanje + 2000 dinara za neko bolje, da bi to bilo kako treba. E onda to izlazi na 7000+ dinara a za te pare imaš i 4670 koja je opet brža od nje... i tako u nedogled 😉

Pa nisam baš siguran koliko je sporija memorija. Ako je tačno ovo što piše onda je to 1400 ddr3 i jeste sporija, ali ja sam imao u prodaji (imam ih još uvek) Palitovu 4650 sa 512 ddr3 koja je radi na 900 (1800) i daje na AMD 5200+ mašini nešto preko 13k u 3Dmarku 05... sve default.
To i nije tako loše, naročito kada se uzme u obzir da je koštala negde oko 5000 dinara i da nije tražila jako napajanje 😉
Sve u svemu, sve ima svoje... za te novce dobre su obe, s tim što za ovu 3850 pored 500 dinara više, moraš da uložiš bar još svoje napajanje + 2000 dinara za neko bolje, da bi to bilo kako treba. E onda to izlazi na 7000+ dinara a za te pare imaš i 4670 koja je opet brža od nje... i tako u nedogled 😉

da nazalost, ulaganje u komp je rupa bez dna :wall:
Ali covek je pitao, dobio odgovor shta je bolje
pa nek' sam odluchi
:type:

da nazalost, ulaganje u komp je rupa bez dna :wall:
Ali covek je pitao, dobio odgovor shta je bolje
pa nek' sam odluchi
:type:

Upravo to, nego sam ja hteo da ukažem da ono 700Mhz je u stvari 1400mhz...
Neki proizvođači označavaju "ispravno", a neki sami obračunaju Duble DR...
Mislio sam da su prevideli da piše 700Mhz ddr3 ( a ne ddr2 😉 )
U svakom slučaju savete je dobio pa nek odluči... mada bih se ja odlučio za neku slabiju VGA od ove dve i uložio u neko baš dobro napajanje, pa kasnije kada skupi novac može da bira i da ne razmišlja da li će moći "da tera" određenu komponentu 😉
... ma rupa bez dna bre 🙁

Ne znam odakle ddr3 memorija na 4650. Ati je bas u specifikacijama naveo da 4550 ima ddr3 memoriju i 64 bitni interfejs dok 4650 ima ddr2 memoriju i 128 bitni interfejs.

Pazi ok je kad kes dajes na cpu,mb i gpu...al kad pocnes da ga dajes na miseve i tastature, onda znas da si se navukao. Kad u ventilatorima imas oko 50e onda znas da si beznadezan slucaj :banana::d

Poslednja izmena:
Ne znam odakle ddr3 memorija na 4650. Ati je bas u specifikacijama naveo da 4550 ima ddr3 memoriju i 64 bitni interfejs dok 4650 ima ddr2 memoriju i 128 bitni interfejs.

I ja sam bio iznenađen, ali padom cena ddr3 čipova eto proizvođači su se osmelili da urade i to 😉
edit:
Na kraju to ispada ista karta kao i 4670, samo sa nešto nižim klokovima 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno