Šta je novo?

Koja graficka ima best 2d sliku??

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
Koja graficka ima najbolju 2d sliku do 100 evra... 3d procesuiranje mi nije bitno, posto sastavljam workstation za AutoCAD.

Hvala!

Hmm... Voodoo3? :)

Ako treba samo 2d bilo koji matrox, cak mozes proci veoma jeftino, daleko ispod te sume...

nIce Cream je napisao(la):
Koliko vidim g 550 nema ispod 125 eura...

Bilo je za 85€, čini mi se, ne znam kako je sad. Ali definitivno G200, G400, G450 su daleko ispod te cifre.

Ja sam nasao svojevremeno nov za 110€, pa na kraju uzeo polovan (kao nov) za 100€. :)

Uglavnom ima ih u...Sampru za 118€ (ako im je sajt azuran), a ovo drugo mesto (gde je bila 110€, mada je to bilo oko nove godine) nasao preko PC Berze

G550, jeli

2D+tv out... :D

Pozdrav

Moguće, sad mi pade na pamet da je onih 85€ možda bilo bez poreza što se nakalemi na upravo negde tih 100-110€, zavisno kako ko računa 20% na 85€ :D
Ma ako je samo TVout i 2D, najjeftinije mu je da nađe neki polovan g400 ili g450, ali sve sa kablom da se ne pati kao ti sa svojim g550 bez odgovarajućeg kabla.

Kupio sam G550 za 115eura... Evo ima 10 minuta kako radim i vec vidim razliku u kvalitetu naspram siluro gf4200

...jos da nadjem povoljno NF7 i neki dobar XP... Ostalo vec imam...

Kupio sam G550 za 115eura... Evo ima 10 minuta kako radim i vec vidim razliku u kvalitetu naspram siluro gf4200

E ajd mi samo reci kakva je kupovina poshto meni treba samo za 2d i tv out . Znachi samo za div-x/dvd na tv-u i net . Trenutno sam u dilemi izmedju nekog atija i matroxa ???

Ja sam pre mesec dana prodao BBA 8500 i uzeo G550. Ludilo dobar 2D bolji od ATI-ja, TV - out cu probati u petak jer mi stizu kablovi u petak.

Genghis Khan je napisao(la):
...
E ajd mi samo reci kakva je kupovina poshto meni treba samo za 2d i tv out . Znachi samo za div-x/dvd na tv-u i net . Trenutno sam u dilemi izmedju nekog atija i matroxa ???

Ako je za 2D/DivX Matrox G450 (Dual Head) je neprevazidjen...

Cak i prastari G200 sa 8 MB daje za klasu bolju 2D sliku od danasnjih NVidia/Ati kartica, ali nisam vidio verziju sa TV out-om...

Neki ATI Rage

g550 je stvarno najbolji 2d koji sam video... Monitor je 957df...
Treba mi iskljucivo za CAD... tj. ne meni, nego tatinom radniku...

V3

hm...
kao novopeceni vlasnik GF GTS kartice mogu reci samo da je dobri stari V3 3000 bio "majka" sto se 2D slike tice, ... za klasu bolje od GF !!!!!!

Za 2d i tv-out ne postoji nista bolje od matrox-a

g550 je stvarno najbolji 2d koji sam video...
Evo da se i ja pridruzim odusevljenju, s tim sto mene posebno odusevljava TV-out. Razlika u odnosu na Built-by-ATI SRD (Radeon 7200) u tv-out je ocigledna. Izmedju G100 koji sam imao do G550 koji sada imam, proslo je dosta grafickih, ali me ovaj G550 prosto odusevljava, posebno sa tv-outom. Mislim da je Max u jednom odgovoru napisao „Neverovatno brz i ostar 2D“. Dakle, ako te to interesuje, onda Matrox. Pogledaj kroz search i Magick-ov prikaz tv-outa na matrox i ATI grafickim kartama na istoj fotografiji, pa onda odluci.

tv-out, i mene odusevljava :)

A mene TV out dovodi do ludila. Imam G550 vec godinu dana ali nisam mogao da probam TV out jer nisam ima kabl. Pre nedelju dana mi je stigao kabl ali slike i dalje nema. Na TV-u se pojavi nesto tek da vidim da prima neki signal. Inace kad prikacim drugi monitor na njemu dobijem sliku. Probao sam druge drajvere, probao pod win98 i winXP.
Ima li nesto sto sam prevideo u podesavanjima?

Dakle sad ja da pocnem od pitanja za kabl:

ako si siguran da je kabl u redu... (broj pinova itd, ali koliko znam to si vec apsolvirao)

Da li ti se uopste pojavljuje TV-output u "Dual Head" kartici pod advanced?
Kada sam ja pocinjao da namestam taj tv-out, nisam prvo imao TV-output u features zato sto nisam namestio monitor na adapter pa na dvi-izlaz.

Dakle pod jedan mora da ide tv-out na monitorski izlaz (naravno preko kablica), a monitor preko prilozenog adaptera u DVI.
Kada sam to namestio dobio sam TV-output (ispod Features) a uz to je dosla i slika (prvo crno-bela) ali to je vec druga prica.

Uzgred,
Na drugom racunaru imam HIS 9000Pro AIW, ustvari BBA (tako je bar Atijev sajt prepoznaje).
Ranije sam imao Leadtek MX440 i (ako ponavljam sve sto su drugi rekli - neka) zaista kome treba 2D i Tv-out ... samo Matrox.

Jos je poredjenje u 2D bilo toliko na stetu Nvidia, posto je bila kombinacija na racunarima nvidia+samsung 755dfx i matrox+philips14c...

Pozdrav

U pravu si kad sam zamenio mesta sve je proradilo.
E sad kako pustiti neki film na TV?

Na TV-u pustam film tako sto ukljucim DualHead DVDMax i onda na Tv-u ide samo film - preko celog ekrana (sa titlovima sto podesavam kroz BS player). Uz to je sve Nimo Codec pack instaliran i to sve funkcionise lepo. Ne znam da li bi i sa ffdshow, ali eto, da naglasim i to.

Elem za monitorom moze onda bukvalno bilo sta da se radi...

DualHead Clone inace radi samo ako se za njega definise precica sa tastature i to sam jos procitao negde na Matroxovim forumima da kad se definise precica treba pozeljno je restartovati pa primeniti precicu...

Uglavnom DVDMax sigurno radi a preko Clone nisam pokusavao

Pozdrav

ymiljan je napisao(la):
Na TV-u pustam film tako sto ukljucim DualHead DVDMax i onda na Tv-u ide samo film - preko celog ekrana (sa titlovima sto podesavam kroz BS player).
Uglavnom DVDMax sigurno radi a preko Clone nisam pokusavao
Pozdrav
Evo i ja koristim tu tehniku i stvarno je slika prekrasna.
Doduse, nije mi jasno gde gresim kod MicroDVD (slika ide, ali se titlovi ne pojavljuje), pa sam zbog toga presao na BSPlayer i sad se polako navikavam na njega. Prvi utisci su da je mnogo bolji od MicroDVD.

Nepolazi mi za rukom da pustim film na TV-u.
Ukljucio sam DualHead DVDMax ali nista.
Jedino sto mi funkcioniše je Dual Head Multi Display onda dobijem sliku i na TV-u.
evo u attachmentu je slika kako to izgleda.
U čemu grešim???

meni stoji na "preserve aspect ratio". overlay ti takodje mora biti aktivan u plejeru.

pusti u plejeru film, idi do drajvera pa vidi jel pise "Enabled and currently active". ako da, onda nesto nije u redu do kabla.

Ma problem je bio do drajvera, skinuo sam nove drajvere i radi.
Sliku na TV-u imam jedino ako mi je rezolucija monitora 800x600.
Da li mogu da imam rezoluciju monitora 1280x1024 a drugi monitor ili TV da bude 640v480. Namestim ja tu rezoluciju ali nema slike na TV-u.

ako koristis dvdmax moze, zasto da ne? ja ne mogu vise od 1024x768 zbog 14'' monitora ali sa tom rezolucijom mi radi. napominjem da nisam koristio druge opcije osim DVD maxa.

Iz nepoznatog razloga u 1280x1024 85Hz neradi, a u ostalim rezolucijama radi kako treba

I ja koristim najnovije beta drajvere (G550) i sve radi bez ikakvih problema u 1024*768 (8RDA+ i XP2000+).

Nazad
Vrh Dno