Šta je novo?

Koja graficka do 8k ATI vs Nvidia

ki111er

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2007
Poena
345
Osvezio bih malo komp, pa da mu ubacim neku grafulju. Moj izbor je Nvidia 9600gt strah me je od ATI-ja citam po forumu da jos uvek pate od "nedovrsenih" drivera, a nemam vise volju da se petljam i isprobavam drivere. Kakva su vasa iskustva sa ATI karticama ili lepo da odem i kupim Nidiju (koji proizvodjac, da li vredi dati 10ak eura vise za model sa 1gb nije mi hica, mogu da sacekam do ponedeljka)

Da ne zaboravim imam kinesko napajanje ne bih kupovao novo, 8600gt mi trenuto radi OK na njemu

Poslednja izmena od urednika:
imao sam 9600gt a sada imam ati 4870 i nemam nikakvih problema sa drajverima

A sta mislite koja je razlika u performansama sa 1gb, 756mb i 512mb. Verovatno su sve 256bitne i ddr3 ?

Da bi osetio razliku izmedju 512MB i 1GB, potrebno je da imas neki jaci cip, barem 4850.
Znaci, nema svrhe da se zamaras time i da placas vise samo zbog memorije koja nece biti iskoriscena.
4670 je 128-bitna i ima DDR3, ali ima performanse kao 3850, tj. malo je slabija od 9600GT, ali u tvom slucaju je najbolji izbor.
A i taj 4200+ nije bas za neke jake karte, tako da je to razlog vise da uzmes 4670.

Ja imam problema sa drajverima:) Da ne offtopikujem ovde napisacu sta se desava u nekoj drugoj temi, samo da nadjem odgovarajucu:)

Poz

Uzeo sam 4670 VFV ili tako neka marka nebitno sav srecan dodjoh kuci, "ubo" je u PCI ukljucujem i sta se desava 7-ica ne prepoznaje karticu, OK ubacim drivere instaliram ih i restartujem komp, ukljucujem 3d mark a on blokira WTF ???
jos par puta tako, rekoh ae nema podrske za win 7, reinstaliram win i "turim" XP, sve srecan instaliram 3d Mark on opet blokira, sta je tu je ne radi mi 3D mark ima neku *ebu, instaliram crysis a on mi gura malo jace nego na mojoj 8600gt !!!
Instaliram mirorrs edge sa ukljucenim psixic-om 4-5fps cim se pojavi na ekranu onakko gura do 60fps. Vratih je u kutiju, vratih je drugaru i uzecu 9600 ovih dana.
Navorucenije Ivan nikada vise ne uzima ATI-jeve graficke, mozda sam nisam lepo nesto namestio ali ne zelim da ima jos neko ovakve probleme kao ja pa preporucujem zaobidjite ATI u sirokom luku.

Poslednja izmena:
Znaci, onaj ko je dobio neispravnu nVidiju bi trebalo da na sve strane prica da su nVidia karte za zaobilazenje u sirokom luku?
Kakvo plitko razmisljanje...

Meni je jedan 8600GT crkao pola sata nakon kupovine i ubadanja u kompjuter, idem sad na terasu da podignem ruke ka nebu i zakunem se da nikad više neću kupiti NVidiju :)

trenutno u kutiji sa neispravnim grafickim karticama imam:8600gt,7300gt,5200fx,6200 i na osnovu toga treba da dignem u vazduh nvidia-u? i kad kupis nov mercedes desi se da se npr prevrce u krivini kao npr serija A i sad je mercedes sr**e od firme zbog toga?

Nazad
Vrh Dno