Šta je novo?

Koja grafička za P3-500 konfiguraciju?

pepe

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
604
Zanima me koja je "najjača" grafička koju ima smisla nakačiti na ploču sa Intel BX čipsetom, Pentium III na 500MHz i 256Mb SDRAM-a? Razmišljao sam o nečemu u klasi GeForce4 MX440 (460)... jel to ok? Cilj je pokrenuti i po neku igru :type:
Usput, ako neko ima nešto što odgovara zahtevima, nek ponudi na pm?
Hvala.

moze mx440
ali ja bih tu stavio neki GF3 TI model procesor i graficka bi bili onda tu negde, parnjaci :) a moze i da uleti i neki GF4 TI 4200

a c a je napisao(la):
MX 460 najbolja DX7 karta
GF3 Ti najslabija DX8 karta
Kad bih birao izmedju ove dve izabrao bih MX460.
Iz GF4 Ti ne moze da se izvuce max sa 500 MHz procesorom.
sto mx460 kad je GF3 masu brza
slazem se za gf4 ti ali posto nije mnogo kesa zato sam je predlozio

Ја на истој конфигурацији ( CPU клокован на 550 :-devil-: ) користим GF2Ti и мислим да је и то прејако за процесор тако да се и нисам нешто наиграо последње три године. Имам 392 MB RAM-а.
Много би боље прошао ако би нашао негде бржи процесор. То би требало да је скоро Џ, само биће проблем наћи. Мислим да би са PIII @ cca. 800MHz + GF2Ti могао сасвим лепо да играш игре старије од 3 године.

Poslednja izmena:
GF3Ti sa tom masinom radi sasvim fino...
Al' ne ocekuj cuda.

pa oce li moci da se igra FEAR bar sa medium detaljima???

(ovo bi pitao 1 moj kolega!! :d :D )

ma shala, shala! :) To je tip pitao za 5600xt i 9200se :)

Dakle, ako sam dobro razumeo – izbor se svodi na GF4 MX460 ili GF3 Ti? U celoj priči bi valjalo obratiti pažnju i na cenu, kao i koliko je šta lako naći?
Upravo sam, orijentacije radi, provrteo 3D Mark 2001SE na pomenutoj mašini u koju sam ubacio GF2 Pro i na default podešavanjima dobio 1772.
Dali bi uopste mogla da se primeti razlika sa nekom od one dve jače kartice, pošto se uglavnom slažem sa primedbom mitrowskog da će procesor verovatno kočiti stvar?
Probaću još da ubacim i Radeon 9200 (i običan i SE, ako stignem da ih pozajmim).
I, ako neko zna koje su od svih spomenutih kartica do sada procesorski najnezavisnije?

Da ne bi radio previse egzibicija, uradi sledece (ako ti finansije dopustaju):
-nadji najbrzi proc za tvoju plocu (koju plocu imas?)
-stavi najbrzu graficku koja se isplati.
Ti ovo drugo i hoces ali bez ovog prvog tesko.
Gr. karte koje se ne oslanjaju na procesorsku snagu su tipa Voodoo 3 3000 a ona ti je u rangu GF2 Ti, ali ne verujem da ces se na njima naigrati.
GF4 mx460 mozes da nadjes za 25 evra, a GF3 Ti za nekih 35-40.
Ima vise MX-eva.

Тестирао сам данас GeForce 2Ti у 3D Mark 01. PIII на 500MHz нема шансе да из те картице извуче нешто више. Са њим сам добијао око 1500 поена, а кад исту карту убацим у Semprona64 добијем 5500.
Ако већ ниси купио немој да бацаш паре на GF3Ti или GF4Ti. Нека ти неко поклони GF2MX и певај. :p

Tako sam i mislio... Hvala na dodatnom testu :wave:
Izgleda da izbor i neće biti tako težak.
A, ako neko ima nešto da "pokloni", moj p.m. je tu.
Pozdrav svima.

Ja imam Intel P3 550 Mhz sa 512 mb kesa, i sa 128 bit fx5200 sam bez problema odigrao call of duty (u 1024x768) , Vice City(u nizim setovanjima), CS (savrseno), CMR2(u 800x600 secne kad dodje na otvoren predeo) ...

Veci problem je bilo cekati npr da se nesto ucita, a samo igranje je islo ok (inace ne bih ni igrao)

PES4 sam takodje igrao na najslabijim setovanjima, i seklo je malo cesce, ali se ipak moglo igrati...

Ogranicavajuci faktor je definitivno procesor, jer svejedno, ako nesto secka u low podesavanjima, seckace i sa vecim, zato sto je za nabrojane naslove 5200 sasvim dovoljna...

E ljudi a sto gajite te P3 procesore na 500MHz? Ne verujem da bas toliko nemate kesa... Ja neke svoje matore komponente ponekad necu da prodam iz drugh razloga -nude mi za njih po 10e a platio sam ih bar po deset, dvadeset puta vise (nije mi dakle bas toliko dozlogrdilo) ali odavno sam prestao da ih koristim.

GF MX 460-128 bita (only)
zbog jedne ali glupe stvari, DX 7 je kartica i vecinu efekata neces videti, al ti se moze desiti da imas cak bolji FPS nego sa GF3Ti
bas zbog toga (nema efekata, pa ni kocenja)
deluje sasavo, al u praxi je cesto bas tako

ma jok samo te zeza!!!
sto si bre tolko nepoverljiv?! pa naravno da postoje ;)
trust me

Poslednja izmena:
evo ja uzimam GF4,MX 440 sa TV out-om na jos slabiji procesor pa cemo videti...

P.S Jedno glupo pitanje,ali ajde...da li bi moglo da nesto podje naopako ako bi GF4 stavio na moj komp sa procesorom od 300 Mhz (da izgori,pokvari se ili tako nesto...) ?

Nazad
Vrh Dno