Šta je novo?

koja grafa do 100E?

FJCharlie

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
345
ja preferiram nvidiju pa sam zapeo za gts250 1GB, a i zato shto ati muku muchi sa driverima, ali gts250 pishe 85-100E pa pozovem kao ono 120-130E itd...
ima li ko kakav predlog?
recimo budzhet ravno 100E tj bez dodaj josh 10E ;)
hvala vam svima unapred :wave:

Poslednja izmena:
Polovnu 4870 u garanciji, mada ti je napajanje truba

Poslednja izmena:
Ako hoćeš da obaraš rekorde u 3dmarku onda je zaobiđi :p
Ova je mali potrošač i što je meni najbitnije zadovoljava moje kriterijume što se tiče tišine :Klanjanje

Pa ja sa mašinom iz potpisa imam18000 u 3dm 2006. Verovatno je neki suludi proc na onom grafikonu

To je jedan od ranih fake grafikona, gde bas njega nadje :) ..

:d nesretnik, a shta je sa onim repariranim? valja li to ichemu? ja stvarno gledam da izbegnem ati.. :S: kakvo mi napajanje treba? koliko ona trazhi 6pin? trebao sam duzmem chiefa 500w sa 2x6pin ali sad je grafa prioritet...
nvidia?
i da, hoche li me zadovoljiti 512mb ili bi trebao da gledam 1gb?

Od nVidije i nemas neki izbor do 100e. Njabrze sto mozes novo da kupis je GTS250 i to je to. Gledaj samo da kupis neki non-Green model, ne znam kako se oni klokuju. Na akciji u Bench House-u je bas EVGA Green varijanta bez dodatnog napajanja, na nizim je klokovima od referentnih GTS250...

Pa sta ga znam, za Full HD mozda bi 1024Mb imalo nekog benefita. Mada bolje je da gledas da uzmes bolju kartu a ne slabiju sa vise memorije. Ne znam uopste za te reparirane. Kapiram da preferiras nVidia-u, ali u ovom trenutku za 100e nema uopste neki izbor kod nje.

ok znachi 4870, koji modeli\brand? videh ATi power color 4890 1gb gddr5 120E na pcberzi grrr
ochu ja mochi da guram te grafe ljudi? bez oc istih?

jesam li ja lud ili je po testovima 4870 jacha\tu negde od\sa gtx260?
http://itsvet.com/proizvod/gainward...hd4870-512-tv-dd-dp-gs/comp_comp_vga/245/1382 ova?

Nisi,nisi :d
***,nije od juče da je za Vidijine kartice koje su u u istom rangu sa ATIjem trebalo izdvojiti nešto malo više keša.Ta 4890 je OK za tu lovu samo što se meni kuler na njoj ne sviđa (mislim da nije referentni).Jurio sam i ja sa referentnim hlađenjem 4870/4890 ali ih nije bilo po oglasima.
Ako budeš uzimao iz oglasa traži one koje imaju napismenu garanciju kod uvoznika

shta treba da gledam, referentni ili ''ne referentni'' hladnjak?
i zashto su reparirane u stvari loshe?

ja preferiram nvidiju pa sam zapeo za gts250 1GB, a i zato shto ati muku muchi sa driverima, ali gts250 pishe 85-100E pa pozovem kao ono 120-130E itd...
ima li ko kakav predlog?
recimo budzhet ravno 100E tj bez dodaj josh 10E ;)
hvala vam svima unapred :wave:

ATI muku muci sa driverima?
Hmmm...A sta je sa hiljadama Nvidia koje su IZGORELE zbog loseg drivera u skorije vreme?

Mislim da bi trebao da pogledas i ATI...

da, video sam to, novi driver spalio dosta karti... aj sad nemoj tako, priznaj da ati uvek neku muku muchi sa driverom pa kasni po nekoliko meseci da napishu nov i da sve srede...
uostalom, samo ati sad i gledam, chak to mozhesh videti u poslednjih par postova...
a tebi zhelim dobrodoshlicu na forum ;)
hvala ljudi na odgovorima u najkrachem moguchem roku :)

Ati svaki mesec izbacuje whql drajver tako da je još jedan "myth busted"!

dobro, vidi, redovno vidim "e ne valja ovo ne valja ono, izacili su driver koji je to sredio ali nije ovo.." eno ti u bfbc2 temi dugo loadovanje (svi sa nvidiama su u prvim redovima, tek onda stizhu ljudi sa ati kartama ;) ), tek nakon 2 meseca su to sredili, greshim? ne?
svakako pala je odluka, ATI 4870, e sad 1gb ili 512 koja prva povoljnije uleti... konkretno bih 1gb kad vech uzimam duzmem dvalja :d
interesuje me shta je sa fizikom na atiju? to kao na nvidiji ili kako to? btw ovo mi je prva ati karta tako da sam kompletni duduk :S:

5750 1gb powercolor / arctic hladjenje, tiho i mocno /

aj sad ljudi poshto je hitno do bola, 4870 onaj reparirani model, nova u viphouse je 10300din sa god dana garancije, pros and cons?
shta je tachno problem u toj grafi i zashto da je izbegavam?

Ati trenutno nema svoju fiziku (tj. ima havok koji se ne koristi), ali isto tako nema mnogo igara koje podrzavaju physx. Ja bi ti preporuchio da ne uzimash 4870 poshto je to prethodna generacija grafichkih, shto znachi da se vishe greje, vishe troshi i ne podrzava sve shto podrzavaju nove karte. Ako idesh na Ati, uzmi 5770 ili 5750, one su po performansama slichne 4870, ali su daleko manji potroshachi i podrzavaju DX11.

5750 je skuplja od 100€ a 5770 ne zhelim ni da znam koliko koshta a opet je slabija od 4870 sudechi po raznim testovima.. ovo je ogroman problem, poshto danima idem na net preko mobilnog i josh ne znam shta gde i kako... 2 4870 su mi izmakle iz ruku za po 5 min.. uglavnom svi kazhu reparirano je popravljano a niko ne pominje o chemu je tachno rech.. ako se ja dobro secham ta 4870 reparirana je bila u kutiji sa pratechim glupostima da ne kazhem u fullu. koliko vidim po netu problem je bio u onom malom ventu koji hladi naponsku od grafe, aj sad dajte neshto malo konkretniji odgovor...Hvala unapred

E sad...Ta reparirana 4870 kad sam je prvi put ja uzeo u septembru cini mi se, dosla je sa kutijom, kablovima driverima, prospektima i slicno. Radi se o grafickim kartama koje su bile sa referentnim hladjenjem pa su se grejale do bola i zbog toga su vracene u fabriku i zato sad imaju onaj ultra mega giga nabudzeni dupli kuler, koji je po mom misljenju podnosljiv do 60% obrtaja a sve preko toga je bukvalno silovanje za mozak od buke. Ja sam moju kartu drzao na 50% obrtaja i nije bila glasna a temperatura je u igrama bila oko 70c da bi po prelasku na desktop pala na 45-50c. Ne verujem da ces sa tom grafickom imati problema vise nego sa referentnom koja ima 2-3 godine garancije a taman bi za tih godinu dana premostio do nekih novih modela, a valjda ce i za to vreme dx11 zaziveti pa ces mirno moci da predjes na novu kartu koja nece biti korisna samo na papiru.

znachi u sushtini njoj nishta ne fali nego se svi jezhe od rechi "reparirana"?
a da se ne lazhemo onaj cooler je meni extra...
znachi to je to? grejala se nabacili joj giga cooler? pfff shto niste rekl pa da je kupim pre 10 dana
chovek hvala za odgovor upravo si me maximalno rasteretio zahebavanja trazhechi grafi po netu i oglasima...

Generalno, mnogo tih repariranih se vrate na ponovno repariranje. To u najvecem slucajeva radi Gainward, za druge nisam ni cuo kod nas. Ako je situacija kod 4870 samo lose hladjenje i nista drugo nije cackano, onda ok, mozda je i vredno rizika, ali sam ja licno protivnik tih kartica...

Nazad
Vrh Dno