Šta je novo?

Hardver Koja gotova konfiguracija?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Mozda za nijansu jeste, ali sa ovim imas bolje podnozje sa buduci upgrade. Tamo si na vec prastaroj AM4 platformi, ovde za par godina bocnes neki AM5 cpu, DDR5 ram vec imas, zamenis gpu i miran si.

Napajanje jeste meh, mozes da pitas ove iz BC-ja da ti stave neko malo kvalitetnije, da budes mirnije glave, jer zbog garancije ne mozes sam da ga zamenis. Sa druge strane imas garanciju na kuciste 3 godine, tako da i ako pravi problem, zamenice ti ceo komp, ali ako postoji mogucnost, za neku malu doplatu ili mozda nikakvu, ja bi uzeo neko brendirano, sa minimum 5 godina garancije. I ono je 80+ bronze, sam pc nece puno da vuce struje, verujem da ce opet biti ok. Ta graficka nije nesto, bolja je ova 5060 od 8Gb, posebno sto ces da se igras u FHD-u, a opet najnoviji model, bolji za prodati kasnije itd. Jeste 4070 od 12gb za nijansu bolja opcija na duze staze, ali zbog celokupne konfiguracije mislim da 7600x, ddr5 i novi rtx 5060 najbolja kupovina.

Moжеш да добијеш квалитетније ако склапаш сам. Да ли си размишљао да сам склопиш конфигурацију ? Не мораш је физички склопити већ изабрати компоненте.
На пример други хладњак за процесор или други процесор, или нека друга графичка.
Нпр нико не мисли на то колико је кућиште бучно или колико добро хлади кад купује, посебно овакве конфигурације.
Па се крене са заменом напајања, да би онда било на крају боље да се пола ствари замени.

U principu, izbegavao sam to jer se ne razumem dovoljno, niti imam nekoga ko bi mogao to da mi odradi. Pretpostavljam da bih možda mogao proći nešto povoljnije, mada sam jutros gledao komponente iz ove konfiguracije i, ako uzimam novo iz prodavnica, čini mi se da nije ništa povoljnije. Nemam pojma, izgleda da sam se zeznuo što sam klincima pre dve tri godine uzeo ps5, bolje da sam tad jurio komp, a komotno sam mogao jer oni igraju svega par igrica za sve ovo vreme, a bolje im je da imaju računar.

Nazad
Vrh Dno