Šta je novo?

Koja dobra,a jeftina 5.1 kartica?

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Nisam spreman da dam 35e za Creative Live! 5.1 karticu,a vidim da nam je trziste preplavljeno raznim jeftinim 5.1 karticama(pocev od 8e pa na vise);pa me zanima postoji li neka kartica koja je znatno jeftinija od Live-a a da ima solidan kvalitet?

Zoltrix Nightingale Pro 6 (lite ver. je oko 15eur.) je solidno resenje.

Da ne otvaram novi thread, i mene nesto slicno zanima.
Situacija sledeca: Imam integrisanu zvucnu na ploci (alc650, ac97, ploca msikt4v) i zvuk mi je ok, s tim sto koristim manje stereo aktivne zvucnike (koss hd50), pa mi 5.1 i nije nesto bitno u zivotu. Posto mi se ponekad ucini da ovo softversko resenje ponekad oduzima malo vise procesorskog vremena, onda bih hteo nesto slicno (sto se kvaliteta zvuka tica) al` da je "hardverska" pci varijanta.
Pa jel ima nesto tako a da nije creative, i po mogucstvu do 20ak evra.
A radio tuner?

Video al` je doticni 5.1 live za 20evra - prodat.
Mislio sam sta se nudi od kartica koje nisu creative. Svojevremeno, u vreme kada su isa kartice bile standard, nudile su se yamahe, ess, opti i sl. i neke od njih su bile solidne a nekoliko puta jeftinije od creative-ovih soundblastera. Pa jel ima i sada tako nesto za "budget" trziste. Osim pomenutog zoltrix-a, jel se nudi jos nesto?

bojanakov je napisao(la):
Nisam spreman da dam 35e za Creative Live! 5.1 karticu,a vidim da nam je trziste preplavljeno raznim jeftinim 5.1 karticama(pocev od 8e pa na vise);pa me zanima postoji li neka kartica koja je znatno jeftinija od Live-a a da ima solidan kvalitet?

Imam zvucnu Yamaha XG 744B u prozivodnji Guillemot-a. Doduse, kartica nije 5.1, cetvorokanalna je (ima rear i front out) ali ima i digitalni opticki out i nije noname. Ostalo je jos nesto sitno garancije i nije mi "o glavu" da je prodam... ako prodam - prodam, ako ne - nikom nista (ostace mi u masini :mrgreen: ). Mogu ti je ponuditi za 15 evrica. Zamena za nesto drugo - jok.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Vrh Dno