Šta je novo?

Koja AM3 ploča?

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
515
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Može li neko da preporuči dobru AM3 ploču za PhenomII X4 965 sa integrisanom grafikom, na koju bi za par meseci došao verovarno 5850 ili (daj Bože) 5870? Naravno, da je ima kod nas, i da nije preskupa. Hvala!

Može li neko da preporuči dobru AM3 ploču za PhenomII X4 965 sa integrisanom grafikom, na koju bi za par meseci došao verovarno 5850 ili (daj Bože) 5870? Naravno, da je ima kod nas, i da nije preskupa. Hvala!

Pa zar ti vec nemas AM3 maticnu MSI 790FX GD70 koja stoji u tvojoj masini?
Ona je takodje ok ploca i radice posao.
Jedino ako bas hoces nesto od gigabyte-a i asus-a, gore navedene ploce su jedini izbor koji bi trebao da te interesuje;)

Pozdrav.

Ja uzeo MSI NF750-G55 a pre toga sam imao 785GM-E65 i s**** se BIOS pa su mi dali ovu.
Obe su dobre, jedino sto NF nema FireWire pa sam njegovom ugradnjom izgubio mogucnost ugradnje SkyStar 2 kartice koja mi je radila ko luda i sad moram da je prodam za 30 jevrica sa cooler-om.

Ja uzeo MSI NF750-G55 a pre toga sam imao 785GM-E65 i s**** se BIOS pa su mi dali ovu.
Obe su dobre, jedino sto NF nema FireWire pa sam njegovom ugradnjom izgubio mogucnost ugradnje SkyStar 2 kartice koja mi je radila ko luda i sad moram da je prodam za 30 jevrica sa cooler-om.

Pa sto nisi uzeo nesto od gigabyte ili asus 785g ploca?
MSI se ne moze porediti sa pomenutim proizvodjacima.

Pozdrav.

Nije komp za mene, burazer treba da uzme nešto za "dizajn zvuka" pa mu za sada ne treba grafika pa će svu lovu da spuca na procesor. A kad sam rekao da nije preskupa, mislio sam da nije preko 15000 tako da su ove solucije ekstra jeftine.

A ja inače pokušavam da nadjem nekog da mu uvalim moju ploču i proc i da uzmem i7.

Edit: Da, umalo da zaboravim, mora da ima FireWire, zbog nekih čuda njegovih, valjda neki monitori se kače tako.

Poslednja izmena:
Jeste jako dobra, ja sam razmisljao da je uzmem ali sam se ipak odlucio za
GA-MA785GT-UD3H, za nekoliko stotina dinara vise dobija se full atx ploca sa 2 PCIx16, 2 PCI i 3 PCIx1 slotova. A kod GA-MA785GMT-UD2H problem moze predstavljati to sto se sa ubacivanjem graficke koja zauzima 2 slota pokrije jedan PCI slot.

Zanimljivo je to da ova ploca GA-MA785GT-UD3H nema e-sata prikljucak dok manja GA-MA785GMT-UD2H ima i e-sata. Cudno ali je tako.
Nego zna li neko da li postoji u prodaji kod nas ovaj model sa linka?
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3150
Isti je kao GA-MA785GMT-UD2H samo sto ima 128mb side-port memorije.

Pozdrav.

trebalo bi da stigne oko nove

Gde si je pazario i za koliko kinte ? Planiram uskoro da je kupim za sebe.

Nije meni frka da skoknem do Bg a. U glavnom tamo sve i kupujem. Spomenuta ploča mi se dopada. Nisam primetio da je uma u BH - planiram kupovinu ispred nove godine, pa ih još nisam cimao :D
Gde si je nabavio i kako si zadovoljan ?

Zanimljivo sto me to pitas,bas sam hteo da izlozim moj problem
Naime,ne mogu da nateram plocu da radi sa magistralom preko 211 mhz! Imam p2 545,pa moram da ga klokujem preko magistrale.Drzi na 210*15 na def naponu naravno,ali preko nece koliku god voltazu stavio.Stavio sam najnoviji bios, mozda je zbog njega.Mora da je neki glup problem,ima nekih podesavanja za napon ne znam i ja cega,pa ih nisam dirao.Moracu ozbiljnije da se posvetim tome,pa veceras kacim ili resenje,ili pitanje u oc odeljku.Tad cu znati dal sam prezadovoljan ili nezadovoljan :)

Predlažem da se obratiš modu mancha. On radi u BH i iskuksan je u klokovanju. Sigurno će ti pomoći

Hvala druze,i hocu,cim dodjem kuci. Ne razumem sto nece-ipak je ploca 8+2 phase,a stara biostar 790gxb mi je gurala preko 250mhz magistralu.Mora i ona najmanje toliko

Hvala druze,i hocu,cim dodjem kuci. Ne razumem sto nece-ipak je ploca 8+2 phase,a stara biostar 790gxb mi je gurala preko 250mhz magistralu.Mora i ona najmanje toliko

kao što rekoh, nemam baš mnogo iskustva u klokovanju. Uskoro kupujem novu matičnu i procesor pa ću da zamolim mancu da mi završi :)

Za to služe drugari sa foruma :D

Nemam ni ja mnogo,ali imam dovoljno da znam sta je sta i koje su granice preko kojih ne bi trebalo ici. Granica za taj procesor nije ispod 3.6, 1.5 v a plocu 250mhz.Stari 7850 sam ladno klokovao 12.5*250,nisam hteo preko mnozioca.

Hahaha gde je taj manca :D ocu 3.6 :D

STA JE KOG DJAVOLA OVO

Pokusao sam da klokujem phenom II 545 3.0ghz na ASUS M4A785TD-V EVO ploci, i ne mogu nikako da nateram magistralu na vise od 210 mhz?! Cak i kad smanjim mnozilac sa 15 na 13 recimo,dizanje napona procesora ne pomaze(probao na 1.4v). U pitanju je najnovija revizija biosa. Sta da radim,nadao sam se bar 3.6??? Sta znace VDDNB OVER VOLTAGE(na 1.15v) i CPU VDDA VOLTAGE(2.5-2.8V)?

za svaki slucaj,postavicu ovaj post i u oc sekciji

Vrh Dno