Šta je novo?

Koja AM2 ploca- Asus, Gygabite, Biostar

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Pozdrav svima,

koju plocu bi preporucili do 60 eura za Am2 platformu?
Medjutim dvoumim se izmedju sledecih modela:

1 gygabite GA-M56F-S3

2. biostar TF560 A2+

3. ili neki asus u rangu do 60 eura.

Nije bitan overklok i limit je do 60 eura.

Ploču iz moja mašina - TA770 A2+.
Radi extra stabilno, može da diže napone ko blesava (ako se ne varam na memoriji može skoro 3V, proc na 2V!!!, ima pasivno hlađen south bridge (nema buke), PCI-E 2.0...). Ploča ima normalan layout, to jest bez problema staju velike grafičke poput Asus 3870 top (dual slot) i mogu da su ubodu svi SATA priključci, za razliku od nekih smrdljivih MSI ploča.
Ja sam prezadovoljan, ovaj moj 3800+ na 3.0GHz za svaki dan (S&M svi testovi, Ortos par dana), nema zakuca. Super Pi odrađuje na 3.2GHz ali nije 100% stabilna. E da, u nju Phenom ide bez problema.

Jos jedno pitanje

Asus m2n-sli ili Asus M3A

nesto sam skeptican za te ati chipsetove za amd platformu. Sta mislite od ove dve ploce koja je bolja. Napominjem da se komp nece klokovati.

pozdrav

nekako sam navikao na nvidia chipsetove, uvek je radilo besprekorno sa njima. Da li bi onda Asus M3A bilo dosta bolje resenje od gigabyte, biostara i one dve asus ploce?

Nemoj mnogo da mrsiš, ako misliš da OC-uješ kupi BIOSTAR bilo AMD čipset bilo nvidia, ne bitno,

nekako sam navikao na nvidia chipsetove, uvek je radilo besprekorno sa njima. Da li bi onda Asus M3A bilo dosta bolje resenje od gigabyte, biostara i one dve asus ploce?

Ko shto si reko radilo ;)
Radi i sad naravno jer nV i dalje pravi super chipsete, ali ipak AMD pravi najbolji chipset za svoj procesor. Da ja kupujem ja bi se dvoumio izmedju M3A i TA770, ali bi dao prednost Biostaru u ovom sluchaju. I shto kazhe SuperStar, Biostar trenutno pravi vrh ploche za AMD.

Poslednja izmena:
Ja imam tu Gigabyte-ovu plocu koju hoces da uzmes, ploca je ok, nemam nikakvih zamerki, ali sto se tice OC-a dosta je losa (kajem se sto nisam uzeo Biostar). Nisam mogao da nateram moj procesor da radi stabilno preko 2600mhz. Mislim da si rekao da neces da oc-ujes ali sve jedno milsim da je bolje da uzmes Biostar mozda se i predomislis u vezi oc-a a neces mnogo da uradis sa Gigabyte-om.

Gigashit ni na poklon. Iz mog skromnog iskqstva sa njima - noćna mora, naročito za OC.
Pre jedno 3 godine, možda i više, sam spalio jednu GA-N400 (nForce 2), digao sam FSB na 200MHz i kraj (inače ploča mora da radi na tom FSB, to joj je default), sa otključanim Palomincem 1700+. Da ne pominjem da je Epox RDA3+ radio samo tako sa tim procom, na FSB 220 MHz! (doduše, i njega sam ubio :d)
Ono što sam video od A2M Gigashit ploča je pravi užas. Više o tome nam na primer može reći drfedja, koji je testirao Phenoma na nekoj Gigashit kanti, pa nije ni do članaka ovom Biostaru koji ja imam, a košta bar 2xviše. Ah, da, Gigashit grafičke, neka se samo jave ponosni vlasnici umrlih Ati 9600/9800 kartica :D
@Ypsilon:
kako leba ti može ploča biti ok, a proc ti radi tako jadno :wall::wall:

Stvarno ne znam shto se zale ljudi na GB??? Mislim ova moja je extra i OC se extra... Naponi bolesno stabilni... Kakva to losha iskustva imate sa GB???

Stvarno ne znam shto se zale ljudi na GB??? Mislim ova moja je extra i OC se extra... Naponi bolesno stabilni... Kakva to losha iskustva imate sa GB???

Izgleda da te je zapao dobar model. Pazi zale se ljudi ovde i na MSI, al je ova moja izvukla 2.92Ghz iz mog procesora, shto je vishe nego sa TForce 965PT. Ali o5 da biram izmedju MSI i Biostara kupio bi biostara chisto manje se ljudi zhale na biostara nego na MSI.

:wave:

Poslednja izmena:
Preterao sam malo sa generalizovanjem, ali na osnovu par iskustava od ranije i na osnovu onoga shto sam chitao na forumu ako bih kupovao GB plochu za AMD vishe bih puta razmislio.

Ljudi ovde sve gledaju kroz o/c sto je sasvim ok posto je ovo bench jelte :smoke: ali ako neka ploca nece da se ocuje ne bih rekao da je shit vec jednostavno da nije za o/c :D.

Izgleda da te je zapao dobar model. Pazi zale se ljudi ovde i na MSI, al je ova moja izvukla 2.92Ghz iz mog procesora, shto je vishe nego sa TForce 965PT. Ali o5 da biram izmedju MSI i Biostara kupio bi biostara chisto manje se ljudi zhale na biostara nego na MSI.

Moguce je da mi je zapao ok primerak... Ja recimo imam veoma loshe iskustvo sa zadnjom MSI plochom, za razliku od tebe...

Ja Lichno sam imao dve MSI ploche obe iz Vlue serije. MSI 865 Neo V2 je iz CeleronD procesora na 2.53 Ghz izvlachila 3.33 stabilno i 3.5 za slikanje mozda bi i to bilo stabilno da sam mogao da shtelujem napon procesoru, najjeftiniji PQI je ishao preko 450mhz na njoj. Na ovoj plochi shto sada imam ko shto rekoh izvukao sam 2.92, ne potpuno stabilno ali uz shtelovanjenapona mislim da bi moglo da se namesti takodje i kingston value koji fabrichki radi na 667 je radio na 1000mhz (2.1v) na ovoj plochi tako da moje lichno iskusto sa MSI je dobro. Al zato znam neke na kojima su otkazali PS/2 portovi neke na kojima su otkazali USB portovi i tako.... ;)

Poslednja izmena:
Hteo sam da kupim GA-M56F-S3, ali ga u tom trenutku nije bilo u prodaji, pa sam se odlučio za-Intel.
Zašto većina odgovora počiva na OC predispozicijama MB ukoliko Serbianboss 2x naglašava da će ploča raditi na default vrednostima?

Poslednja izmena:
Uradi pretragu na forumu,ukucaj naziv ploče i izbaciće ti samo ovaj post.
Pored zaključka da postovi izostaju jer ploča nije posebno zanimljiva sa stanovišta OC nameće mi se i zaključak da niko ko je poseduje nije imao bilo kakvih problema u radu sa njom koji iziskuju postavljanje pitanja kojima se trazi pomoć i rešenje.
Otvaranje tema u kojima bi se konstatovalo da nešto normalno funkcioniše "as it is" nije ni uobičajeno ni zanimljivo,što treba i razumeti.

Sta pricas spectator? Ljudi su odgovorili da gigabyte i nije bas najbolje resenje i da se uzme neka druga ploca. Nekome je i na defaultu pravila zezanja a nekome nije. Sve zavisi i od primerka a necu da mi zapadne losiji primerak. Ne kazem da je gigabyte losa marka ali ipak sam se odlucio za Asus M3A plocu. Asus imam godinama i nikada nije pravila probleme u radu.

Svako bira ono što smatra da je za njega najpogodnije.Svako se definitivno izjašnjava za konkretan model onda kada zavuče ruku u novčanik i to je njegovo neotuđivo pravo.Nemam običaj pa ni sada neću da komentarišem bilo čije odluke o kupovini.
Ali želim da prokomentarišem sledeće:
Sta pricas spectator?
Pokušavam da iznesem svoje razmišljanje na temu i pitanje koje si postavio pre par sati .
Znaci kakva je ta gigabyte ploca bez o/c
Konkretniji,na ličnom iskustvu zasnovan, odgovor ne mogu da ti dam jer kako rekoh ploču nisam uspeo da kupim iako sam hteo - nije je bilo.
Ljudi su odgovorili da gigabyte i nije bas najbolje resenje i da se uzme neka druga ploca.Nekome je i na defaultu pravila zezanja a nekome nije.
Ne znam gde si na forumu našao konkretan negativan komentar ovog modela, ponavljam da meni to nije pošlo za rukom. Barem po pretrazi sudeći se nigde ni u kakvom kontekstu (ni + ni -) niti ne pominje , sem u ovom postu koji si pokrenuo a u kome su odgovor dala 2 vlasnika dotične MB:
kod mene pomenuti Gigabyte radi savrseno.
Ja imam tu Gigabyte-ovu plocu koju hoces da uzmes, ploca je ok, nemam nikakvih zamerki, ali sto se tice OC-a dosta je losa.
Sem kritika na OC predispozicije,koje si ti naveo kao irelevantne, ovde nisam video ništa drugo što se navodi kao potencijalan ili realan problem.
Uopšte ne insistiram na tezi da ova ploča pretstavlja najbolju kupovinu u kategoriji do 60€,to što bi ona predstavljala moj izbor i preporuku jednostavno uopšte i nije relevantno.Ko kupuje taj i bira.
Šta god odlučiš da kupiš izbor je tvoj i nadam se da ćeš biti zadovoljan.:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno