Šta je novo?

Koja AGP kartica do 100e???

stefan_bre

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2005
Poena
304
Ovako...problem je sledeci:

Konfyg:
ASUS A7V8X - KT400, AGP 8X
AMD Athlon XP 2400+/2000Mhz
512MB Kingston 333Mhz
GF MX460 Core/250 Memory/332 Colocnuto na 270/364 preko RivaTunera
60GB Maxtor

Uglavnom: Graficka radi na AGP 2X :0
A treba da kupim Samsung 970P(1280x1024), a posto moja graficka nema DVI, ostaje mi da kupim i neku dobru graficku!!!

E sad posto se nema bas toliko para...
Treba mi neka dobra graficka do 100e???

Mislio sam da uzmem neki FX6600...sta mislite o tome???
Ili da sakupim jos nesto kesa pa da kupim GT???

Aj' predlozite neki dobar mode 6600 a i GTl!!!

P.S.
Da li se uopste isplati davati tih 100e, pored postojeceg PCI-E??? Ali nemam kesa da menjam maticnu i procesor!!!
Mislio sam da uzmem ASUS AGP N6600/TD/128, isto kosta ista sa 256MB ali je sporija...tako da ne znam sta da uzmem,256MB je dugotrajnija investicija(vec sad neke igre traze 256 za optimum,a posle cu za vece pare moci da je prodam,kad cuju 256MB🙂,ali je sporija...sta vi mislite o tome,a i ovoj grafickoj???
A GT model jos nisam izabrao!!! Predlozite neki...

Poslednja izmena:
Ja ti predlažem da prodaš to što imaš i pređeš na PCI. 6600GT će donijeti veliki perform. boost, no ostatak tvoje konfiguracije će biti usko grlo.
Pokušaj to uvaliti nekome 🙂

mozes da nadjes leadtek 6200, sad ne znam napamet, ali sam siguran da ce se javiti neko ko zna tacno, ima model koji se moduje u 6600. To bi defenitivno bio best buy. To je oko 80-tak evra (zacenili ga ljudi zato sto se moduje), ali se malo teze nalazi.

Ok odlucio sam se da trazim 6600GT AGP, polovnu!!!
Hvala na pomoci!!!
Samo me zanima sta znaci: N/EN/NX ispred 6600GT, i TD posle(otprilike da je to puna verzija,znaci ne LITE,SE...) cisto da se ne zeznem 🙂!!!

ne, na zalost ne gine vam upgrade na PCI-E ako ocete nesto iole pametno, a jeftino.

edit: sve i da postoji kostala bi vise.

Poslednja izmena:
Lik na oglasima nudi ATI 9700 Pro za 50 jura. To nije losa kupovina - neznatno je sporija od 9800pro.

Ne zaboravi da se taj R9700 greje ko lud i da treba bolje napajanje za takvu "igračku". Ovaj Leadtek 6200->6600 je BB ako ne onda za 100€ da nađe 6600GT 256Mb. (? jel postoji AGP verzija sa 256Mb ?)

Uzmi bre polovan 6600(GT) AGP i bog da te vidi 😀

Poslednja izmena:
9800Pro za nekih 80 jura ima da ti radi pos'o odlicno,
pod uslovom da imas neko normalno napajanje.

Znam da je preko budžeta, ali razmotri 7600GS za 125€ u Imtelu. Taman da ne juriš posle nje nešto 'još malo jače' za AGP kao što bi mogao posle 6600GT. 😀

Proc ce mu biti usko grlo to je ipak K7,a pritom nije ni Barton, a ima i samo 512mb rama, nije da ce mu jace od 6600GT trebati za tu konfiguraciju.
Da menja proc trebala bi mu opet bolja ploca i tako dalje.
Neka sad uzme 6600GT, a kad mu to bude bilo sporo neka lepo menja ceo komp...

bojsa je napisao(la):
Proc ce mu biti usko grlo to je ipak K7,a pritom nije ni Barton...
E ne da ti je obrazloženje nego u maj**nu.
Mnogo bitno što nije Batron.
Pre nego lupiš ovako nešto sledeći put, proguglaj malo, čisto da vidiš kolika je razlika između Athlon-a i Barton-a na 166Mhz FSB-u...

bojsa je napisao(la):
...a ima i samo 512mb rama, nije da ce mu jace od 6600GT trebati za tu konfiguraciju...
?!?

bojsa je napisao(la):
...Da menja proc trebala bi mu opet bolja ploca i tako dalje...
Što bi menjao procesor na ovoj platfrmi, da kupi Bartona? :d

bojsa je napisao(la):
...Neka sad uzme 6600GT, a kad mu to bude bilo sporo neka lepo menja ceo komp...
Grehota je je da kupuje polovan 6600GT po deračkim cenama kada ima nov 7600GS za 125€!
Grehota! 😉

1. Rekao sam to ne zato sto je Barton specijalno dobar, nego je po mnogima ovde najbolji K7 proc, a i on je vec zastareo...

2.Da li zaista mislis da ce se mnogo naigrati sa 512 rama, pa cak i da ima 7600GT?

3.Vidis da na toj platformi i nema sta da zameni vec mu je sledeci upgrade pod must na pci-e...

4.Jeste odlicna cena za tu karticu u potpunosti se slazem, ali je covek rekao DO 100 evra i koliko shvatam treba samo da mu izgura monitor.
Ako moze da uzme polovan 6600GT za 90-ak evra super, ako ne neka uzme i obican 6600 za sto manje kesa i neka ostatak cuva za pravi apgrejd...
Sta ce sa tim 7600GS-om kad bude prelazio na pcie, a obzirom kakva mu je konfa to mu je neminovno da bude uskoro(kao i meni 😀)

:wave:

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
odlicna cena za tu karticu u potpunosti se slazem, ali je covek rekao DO 100 evra
Ionako je rasprodata, sledeća tura za 10tak dana... možda.

bojsa je napisao(la):
1. Rekao sam to ne zato sto je Barton specijalno dobar, nego je po mnogima ovde najbolji K7 proc, a i on je vec zastareo...

2.Da li zaista mislis da ce se mnogo naigrati sa 512 rama, pa cak i da ima 7600GT?

3.Vidis da na toj platformi i nema sta da zameni vec mu je sledeci upgrade pod must na pci-e...

4.Jeste odlicna cena za tu karticu u potpunosti se slazem, ali je covek rekao DO 100 evra i koliko shvatam treba samo da mu izgura monitor.
Ako moze da uzme polovan 6600GT za 90-ak evra super, ako ne neka uzme i obican 6600 za sto manje kesa i neka ostatak cuva za pravi apgrejd...
Sta ce sa tim 7600GS-om kad bude prelazio na pcie, a obzirom kakva mu je konfa to mu je neminovno da bude uskoro(kao i meni 😀)

:wave:
Veruj mi prodaće se dok pucneš prstom, kao što se rasprodao u Imtelu... 😉
BTW, raditi "upgrade" sa T`bred-a na Bartona je bacaje para. 30€ razlike ide u korist 7600GS-u jer će opet lakše da ga proda nego 6600GT, kojeg ima na sve strane ali drži cenu. Sa 7600GS ima i HDTV podršku... 😉
512Mb je "Must Have" ali nije nikakva mudrost kupiti još 1 modul. Ja npr. više volim 512Mb ali da se lepo OC-uje nego 1Gb na 400Mhz. Šta ću kada sam freak.
Pozdrav svima! :wave:

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
BTW, Raditi "upgrade" sa t`bred-a na Bartina je bacaje para.

To i govorim, znaci on nema sta da menja sem graficke jedino da dokupi jos 512Mb, ali 7600GS+512Mb = 165eur :d
Bolje je da kupi nesto slabije i lepo kad bude skupio kesh da kupi nov pristojan komp, sa 7600GS (ali pcie) 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno