Šta je novo?

Koja 9600Pro?

• Začetnik teme Začetnik teme kole89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kole89

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
319
Hteo sam da kupim neku grafičku kartu za igre i na kraju je izbor je pao na ATi Radeon 9600 Pro, ali se sad troumim od kog proizvođača da uzmem: Club 3d, Sapphire ili Gigabyte?
ko neko ima iskustva sa nekom od ovih kartica neka napiše. Meni je najvažnije da mi igre rade dobro, da može dobro da se overklokuje i da radi sa 4x APG2.0 (1.5V) slotom

procesljaj predjasnje postove, neki tip je kupio Club3D-ovu r9600PRO i dobio jako dobru kartu sa qlerom od 9600XT a i sa taktovima 🙂
ali opet mozda je to bila neka zaliha ili patka !?!

Jel misliš na ovaj post?

A prečešljao sam threadove pre nego što sam postovao, ali su ove tri kartice skoro podjednako zastupljene kao "najbolje", tako da ako može da mo neko konkretno kaže koju da kupim.

Ja imam Club3D 9600Pro sa 128Mb i extra sam zadovoljan. U 3DMark03 ([email protected], 1Gb RAM) imam oko 3400 poena.

Uzmi Saphire i neces imati frke 😉
Poz...

Ne znam da li 256MB memorije na grafici donosi neko poboljsanje; moj kolega je pre neki dan kada je sklapao konfig. uzeo Sapphire 9600Pro 256MB za 100eur. Sada, ne znam koliko kosta sa 128MB, ali ako nije velika razlika mozda vredi uzeti...

Ne moj uzimati varijantu sa 256mb jer ima sporiju memoriju od varijante sa 128mb.Jer nijedna kartica osim 9800pro pa nadalje ne iskoriscava 256mb kako treba 😉
Poz....

desp je napisao(la):
Ne znam da li 256MB memorije na grafici donosi neko poboljsanje; moj kolega je pre neki dan kada je sklapao konfig. uzeo Sapphire 9600Pro 256MB za 100eur. Sada, ne znam koliko kosta sa 128MB, ali ako nije velika razlika mozda vredi uzeti...
Gde je nasao za te pare?

Ja sam uzeo Club3D 9600pro i dobio karticu sa ogromnim coolerom i taktovima XT modela (500/300)... Kartica radi odlicno (bar za sada) mada joj se memorija nesto losije clock-uje... Ako nista drugo makar izgleda lepo :d (vidi sliku)

Prilozi

• graf.webp
    graf.webp
    23.9 KB · Pregleda: 106
u svakom slucaju misljenja su podeljena za poizvodjace Radeon kartica, neko ce ti reci Club3D neko Saphire....! mislim da neces pogresiti stagod da uzmes 🙂

Alo Covece pusti prazne price,pozuri jer ces ostati kratak za karticu.Koliko
saznajem iz pouzdanih izvora 9600pro kartice koje u zadnje vreme
stizu kod nas nisu vise iz redovnog uvoza nego iz sivih puteva.Bilo koju
da uzmes od onih koje si naveo,nema greske,mozda Club3D se desi
dobijes mnogo vise nego sto si platio.To ti je u stvari Powercolor iliti
u novije vreme TUL.Club3D se bavi distribucijom a ne proizvodnjom (rizik).
Gledaj samo memoriju (uvek bude SAMSUNG 2A ili 2.8ns na Srpskom).

Na mojoj je Hynix 2,8 ns ali clock nikako da ode preko 320 i pored pasivaca na poledjini koje sam stavio naknadno...

@ Outlow
Koliko ti se clock-uje memorija...

Poslednja izmena:
Nisam do sada ni probao da klokujem karticu, tako da ne znam...

Nazad
Vrh Dno