Šta je novo?

Koja 3870?

downloader321

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
301
Pozdrav svima!
Šta mislite, koju bi 3870 bilo najbolje i najisplativije u ovom trenutku kupiti? Koji proizvođač se najbolje pokazao sa ovim modelom?

Mozda glup odgovor, ali dodaj josh 30-ak evra i uzmi 4850. Nije preveliko ulaganje a mnogo cesh dobiti...

Inace shto se tice 3870 mislim da je Sapphire tu negde pri vrhu ..

:wave:

A jel bi se mnogo primetila razlika sa 4850 na rezoluciji 1280x1024?
Ja nekako mislim da je i 3870 za ovu rezoluciju sasvim dovoljna...

crysis recimo ne mozes da igras u toj rezoluciji sve na max 4xAA i 16xAF . Ostale igrice mozes, ali sledece igrice koje budu dolazile moguce da isto neces moci sve na max, a pogotovo ako budes presao na vistu i igrao sa directx 10.

Uzmi 4850 i nemoj da razmisljas, ako imas novca naravno. Ako nemas, onda 3870, sta je tu je.

Uzmi bilo koju 3870 sa DDR4 ili 4850 (bilo koju sa dual slot hlađenjem, npr. sapphire non Toxic dual slot :D)
Preskoči 9600GT u biulo kom obliku. Ili sačekaj neku jeftiniju verziju 260-ice ako baš voliš nVidiu.

E ovako, uzeo sam ASUS 3870 TOP! Samo imam problem jer ne mogu nikako da kontrolišem broj obrtaja na kuleru... Probao sam sa drajverima koji su došli uz kartu, a i sa najnovijim sa Asusovog sajta. Sa Smart Doctorom imam samo mogućnost da vidim temp GPU, ali ne i da kontrolišem kuler, isto i sa Riva tunerom. Ajde ljudi, ako neko zna kako da rešim ovaj problem neka kaže.
Ne znam, možda bih trebao da napravim novu temu za ovo pitanje? Ako treba, neka me neko obavesti

Poslednja izmena:
E ovako, uzeo sam ASUS 3870 TOP! Samo imam problem jer ne mogu nikako da kontrolišem broj obrtaja na kuleru... Probao sam sa drajverima koji su došli uz kartu, a i sa najnovijim sa Asusovog sajta. Sa Smart Doctorom imam samo mogućnost da vidim temp GPU, ali ne i da kontrolišem kuler, isto i sa Riva tunerom. Ajde ljudi, ako neko zna kako da rešim ovaj problem neka kaže.

Nemoj sada da se uvredis, moram da pitam cisto da znam situaciju. Jel znas da koristis inace RivaTuner, i da li si ranije koristio? Isto pitanje i za smart doctor. Ja sam koristio ranije smart doctor, bez problema sam i overklokovao i podesavao kuler. Presao sam skoro na riva tuner zato sto moze vise da se overklokuje, i takodje bez problema sam kontrolisao kuler. Dakle pitanje je si li ranije koristio te programe?

P.S. nemoj mi reci da si platio 130 evra tu kartu? Ne zelim da te demoralisem, ali mogao si 8800GT za 115 - 120 evra da uzmes koja je malo brza od te, a u crysis-u recimo dosta brza.

Poslednja izmena:
Koristio sam ranije Riva tuner, ali ne za kontrolu kulera. Inače u Rivi može da se menja brzina kulera, ali apsolutno nema razlike ni u temp, ni u količini buke koju proizvodi kuler, jednostavno ne reaguje bilo koju brzinu da stavim. A Smart Doctor nisam do sad koristio, ali onaj deo gde bi trebalo da se podešava broj obrtaja kulera je neaktivan.

Dao sam manje od 130 evra za kartu.

Nisi trebao da kupiš ASUS TOP :) Bolje bi ti bilo da si uzeo bilo koju "običnu" 3870, njihovi dual slot kuleri su odlični, hlade taman kako treba, jako su tihi, a imaju i automatsku regulaciju broja obrtaja, za razliku od tog 2-pinskog smeća...

Nisi trebao da kupiš ASUS TOP :) Bolje bi ti bilo da si uzeo bilo koju "običnu" 3870, njihovi dual slot kuleri su odlični, hlade taman kako treba, jako su tihi, a imaju i automatsku regulaciju broja obrtaja, za razliku od tog 2-pinskog smeća...

Eh sad... smeca... nemoj da deprimiras decka, nije ni ovo toliko lose :)

130e za 3870? uh uh. Pa ja gledao za 7500din Sapphirov i odustao kad sam nashao 9600GSO za 5700. Suvishe su male razlike na relaciji 9600GSO --> 3870 da bi bio vredan ralike para. Tako da sam ja prelomio ili 9600GSO ili 4850 al zobg novca sam uzeo 9600. A da ne pricham da je Power Color 4850 136e....uh...

Poslednja izmena:
Ja sam na mojoj bivšoj GA 3870 Zalman Edition (naravno, 2-pinsko smeće :D) sekao žice i lemio ih na molex, pa sam preko njega spustio na 7V i tek tad je postalo podnošljivo, ali i vruće...

Pa jel stvarno nema mogućnosti kontrole kulera na mojoj karti? Ili ipak može na neku foru?

prvo si pitao šta da kupiš pa si rešio da ne poslušaš nikoga a sad imaš problem, zanimljivo, živela Srbija :D

Siguran sam da nije mnogo bučna ta grafička koju si kupio pa i nije neki problem, ne bih bio zlurad da je problem ozbiljan. Da si uzeo neku od onih koje smo ti preporučivali i da je Pera odmah otišao u policiju...

Vrh Dno