Šta je novo?

Koja 2x512ddr memorija?

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Danas treba da kupim 2x512mb ddr memoriju i imam na raspolaganju 120 evra.E sad imam dve varijante a vi mi recite koja je najbolja za te pare:
Kingston value ram ddr400 pc3200 dual channel kit
Kingmax value ram ddr400 pc3200
Modele Geil i Corsair sam trazio ali ih nema nigde u Bgu.Interesuju me samo firme jer uzimam na cekove.Ako ima neka bolja varijanta za ove pare,samo napred!!

Inace jos samo da dodam evo sad sam nasao model Kingmax 512mb ddr466 colour ali TSOP model za 60 evra po modulu pa me interesuje da li ovo vredi uzimati?

Pa ako su 60 eura po komadu, a ti imas 120 eura, sta cekas? :) Skroz su dobri ti Color moduli, ali ne znam koju platformu imas, posto sam cuo da Color vise "lezi" Intelu, dok Hardcore bolje ide na AMD?

Kingston gledaj da izbegnes, Kingmax Super Ram (tj. taj "value") su jako dobri, klokuju se odlicno (ja sam imao neke 2 256-ice koje su isle... pa, mnogo :)) i imaju skroz OK cenu...

imam ja color module, i to bas te tsop. oni se na kingmaxovom sajtu vode kao ddr466 hardcore moduli. super je memorija. radi bez problema na 2-3-3-11 na default voltazama. nisam je oc-ovao tako da ne mogu da ti kazem dokle ide.

Poglavica je napisao(la):
Modele Geil i Corsair sam trazio ali ih nema nigde u Bgu.Interesuju me samo firme jer uzimam na cekove.Ako ima neka bolja varijanta za ove pare,samo napred!!
Jeste da je malo kasno, ali zar u Imtelu nemaju corsair??? Kad god sam bio kod njih uvek su imali 2X512 setove

Ne znam sto da izbegava kingston, ja imam value seriju 2x512 ddr400 pc 3200, rade odlicno, cak su mi i radili na veoma jakim setovanjima 2-2-2-11 bez ikakvih problema, ali sam ih ipak vratio na default vrednosti jer nema potrebe da overklokujem jer mi ovako sve ok radi

pozdrav

ti si onda bas imao srece sa tim kingstonom. ja sam iz mojih starih jedva izvukao 2-3-3-8.

platio sam ih u septembru 140 ili 160 evra, ne mogu tacno da se setim koja je tacno bila cena. Oni po defaultu rade ne 3-3-3-8. I sad ih tako drzim na tim setovanjima, jer nema neke prevelike razlike u brzini ako bih ih drzao na onim agresivnim setovanjima.Ovako, a i onako radi dobro

pozdrav

Hvala svima na pomoci,uzeo sam Kingmax 2x512 ddr466 colour(TSOP),znaci one zelene cipove koji se kao vise greju,medjutim nesto nisam primetio

Transcend zvuci ok za te pare ako su novi.

Vrh Dno