Šta je novo?

Mobilni telefon Koj mobilni telefon do 150.000

Koji mobilni telefon kupiti
Učlanjen(a)
26.11.2019
Poena
135
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 PRO 4650G 3.7 GHz & LC POWER Cosmo Cool LC-CC-360-LiCo
Matična ploča
ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4
RAM
KINGSTON DDR4 16GB (2x8GB) 3600MHz Fury Beast
GPU
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 480 8GB GDDR5 OC
Storage
SAMSUNG 500GB M.2 NVMe 970 EVO PLUS Series SSD & WD HDD 320GB
Zvuk
Genius 5.1, 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC1220/ALC1200 Audio Codec), Nahimic Audio
PSU
Asus ROG STRIX Gold Aura Edition RGB 750W
Kućište
FSP CMT580B
Monitor
BENQ GC2870 60Hz @ 75Hz
Miš & tastatura
Asus ROG STRIX Gold Aura Edition RGB 750W
Tablet
Windows 11 IoT Enterprise LTSC SUPERLITE SE 24H2 & Brave
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra White
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
  3. Mobilni internet
  4. Wireless provajder
Pozdrav kolege. Dobio sam katalog preko firme, nude se telefoni.. budzet do 150.000din ni dinar preko... Ja sam odabrao Iphone 16-E, Honor 200 Pro, Motorola Edge 50 Pro, Motorola Razr 50, Samsung Galaxy S24 FE, Samsung A55, Xiaomi 14T Pro, Redmi Note 14 Pro Plus... To sam izdvojio do 100k i preko... znam sto put prezvakana tema, ali hocu da izvucem najbolje za 150.000.... logicno cena kaze Iphone 16-E, ali zelim vasa misljenja.

Za te pare moze da bira 16 pro max ili s25 ultra. E sad ako firma za 16e placa 150000 da bi se neko ovajdio za deo, to je druga prica, onda neka uzme nokia 3310, nece ta firma jos dugo.
Ne plaća firma ništa, imaš odobren budžet od strane provajdera, imas katalog sa njihovim cenama koje su nastavno više od tržišnih... a ti kako hoćeš, ili iskoristis budzet ili ne.

Kao što reče @masamunea to je paket koji dobijaju firme i tu nisu realne cene telefona. Npr. firma koja ima 20 brojeva i sklopila je novi ugovor sa operaterom dobije limit npr. 1,5 miliona dinara. Oni mogu da uzmu 10 telefona od 150k ili 20 od 75k ili kako god.
Naravno da tu cene nisu realne, recimo mislim da je s25u preko 220k.
Što se tiče preporuke za ove nabrojane najbolje ti je da razmišljaš između s24fe i ip 16e u zavisnosti koji ti os najviše prija

Ma jasno sve, izvinite ako sam nekog povredio svojim nesmotrenim zapazanjem o prenaduvanim cenama, verujem da ce nekad istrazni organi da se pozabave tom pojavom, a kolegi zelim da izabere najbolju opciju koja se nudi, makar ga operater procenio na desetostruko veci iznos.

Ma jasno sve, izvinite ako sam nekog povredio svojim nesmotrenim zapazanjem o prenaduvanim cenama, verujem da ce nekad istrazni organi da se pozabave tom pojavom, a kolegi zelim da izabere najbolju opciju koja se nudi, makar ga operater procenio na desetostruko veci iznos.
Vi govorite tako narodnim jezikom a ujedno i književnim... Elem, vidi koji je najskuplji za prodaju kod nas pa prodaj i uzmi koji hoćeš

Slažem se sa tvojim mišljenjem da je iPhone 16E od navedenih najbolji izbor, još ako si u prilici da ga prodaš i firma te ne zadužuje za telefon da ga vratiš, onda si na konju. Mada možeš da odradiš jailbreak pa proširiš mogućnosti i otkloniš osnovne male dečje bolesti koje su na Androidu podrazumevane (omogućiš WiFi USB tethering i slično), dok S24 FE takođe biće solidan izbor, ali nije egal. Ako postoji mogućnost reciklaže uređaja za pravna lica, istraži i tu mogućnost pa predaj neki dumb krš za večna lovišta.

Mada možeš da odradiš jailbreak pa proširiš mogućnosti i otkloniš osnovne male dečje bolesti koje su na Androidu podrazumevane (omogućiš WiFi USB tethering i slično),
Kada si poslednji put koristio iPhone? I kada si ga poslednji put jailbreakovao? Na to sa 16e može da zaboravi, barem u narednih par godina. I to ako ga ne ažurira u međuvremenu. A i nema neku poentu više.

Imaću to u vidu. Nije mi prioritet da priuštim novije modele pa se nisam previše udubljivao u problematiku. Kad jedan video koji je propisno upakovan (h264/aac-mp4) neće u originalu da importuje u galeriju preko 100mb ili čak uopšte iz Telegrama odabirom Save to Gallery, nego mora da ga rekonvertuje ili bilo koji video editor ne koristi file manager, već galeriju, otpisao sam to u startu.

Od ovih koje si nabrojao ili Honor 200Pro ili Xiaomi 14T pro, eventualo Motorola edge 50 Pro mada je podrska katastrofa. To su telefoni reda velicine 600-700e. Sto se tice iPhone 16e uzmi ga jedino ako ces da ga prodas, ako uzimas za sebe onda nesto od ovih nabrojanih.

Slažem se sa tvojim mišljenjem da je iPhone 16E od navedenih najbolji izbor, još ako si u prilici da ga prodaš i firma te ne zadužuje za telefon da ga vratiš, onda si na konju. Mada možeš da odradiš jailbreak pa proširiš mogućnosti i otkloniš osnovne male dečje bolesti koje su na Androidu podrazumevane (omogućiš WiFi USB tethering i slično), dok S24 FE takođe biće solidan izbor, ali nije egal. Ako postoji mogućnost reciklaže uređaja za pravna lica, istraži i tu mogućnost pa predaj neki dumb krš za večna lovišta.
Ne razumem wifi usb tethering? Hoces da spojis iPhone preko usb na PC koji je prikacen na internet kablom, i onda uz pomoc iPhone da serujes internet putem wifi?

Sto se tice preporuke. Uzmi bilo sta od navedenog sem Samsunga. Xiaomi 14T pro, iPhone 16e ili Honor 200 Pro

Ne razumem wifi usb tethering? Hoces da spojis iPhone preko usb na PC koji je prikacen na internet kablom, i onda uz pomoc iPhone da serujes internet putem wifi?
Obrnuto. Hoću da iPhone koji je prikačen na WiFi šerujem na PC kablom. Jedina mogućnost su samo mobilni podaci.

niste me razumeli, svi u firmi imamo brojeve u yettel, firma dobija ponudu od yettela za telefone na svake dve godine i budzet, mi uzmemo telefon, i od plate nam se odbija paket tj broj, zato telefoni koj kostaju 500e na primer, ovako kostaju 140.000. Motorola Edge 50 Ultra, koja kosta recimo u gigatron 100.000, ovako preko firme kosta 158.000

S obzirom na to da je i za Biznis tarife predviđena reciklaža, zamoli poslodavca da ti izađe u susret i imaćeš na taj način pravo umanjenja od 15000 dinara.
www.yettel.rs/webshop/sr/Biznis-korisnici/Mobilni-telefoni/Samsung/Galaxy_Z_Flip6_512GB?cosmosInstallments=24&purchase=cosmos&tariff=521
U tom slučaju ti ulazi Galaxy Z Flip 6 u obzir da se knapiš ili regularni iPhone 16 uz tvoju doplatu od 7776 dinara:
www.yettel.rs/webshop/sr/Biznis-korisnici/Mobilni-telefoni/Apple/iPhone_16_128GB_Black?cosmosInstallments=24&purchase=cosmos&tariff=521

Isteklo je vreme za edit. Vidim sada da može i da se unese kod za reciklažu, a to bi eventualno i akviziteru ili agentu, ponuđaču, kako god, bilo izvodljivo da obradi. Ako je to poslodavcu komplikovano, telefon možeš da predaš i sam. Dobićeš papir i na njemu stoji kod, a popust može da se realizuje u roku od 30 dana od datuma predaje uređaja pa samim tim će možda poslodavcu biti lakše da uzme taj papir.

niste me razumeli, svi u firmi imamo brojeve u yettel, firma dobija ponudu od yettela za telefone na svake dve godine i budzet, mi uzmemo telefon, i od plate nam se odbija paket tj broj, zato telefoni koj kostaju 500e na primer, ovako kostaju 140.000. Motorola Edge 50 Ultra, koja kosta recimo u gigatron 100.000, ovako preko firme kosta 158.000
A mozes da pojasni zasto bi onda neko kupova telefon na taj nacin? ako je telefon 100k u gigtraonu znaci da je drugim radnjama 85k i znaci da je kod madjara 70k zasto bi neko pristao da mu se od plate odbija nesto sto je platio duplove vise nego za kes?

Ukoliko je to recimo inostrani poslodavac, njihova filozofija je outsourcing ka drugim firmama i ako je određen budžet koji oni dotiraju, a korisnici plaćaju određenu Biznis tarifu, onda im se jedino nudi mogućnost da u tom dilu iz određenog budžeta isključivo preko operatora odaberu telefon. Pretpostavljam lično da se kroz sve to dodatno ugrađuju pa firma i agent podele kolač. U ovoj kombinaciji (vaučer za reciklažu i dodeljen budžet) Z Flip 6 512 objektivno i nije tako loša opcija.

A mozes da pojasni zasto bi onda neko kupova telefon na taj nacin? ako je telefon 100k u gigtraonu znaci da je drugim radnjama 85k i znaci da je kod madjara 70k zasto bi neko pristao da mu se od plate odbija nesto sto je platio duplove vise nego za kes?
Ne odbija se od plate za telefon, samo za tarifu, barem koliko sam ja shvatio

Nazad
Vrh Dno