Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

APK file verovatno nije potpisan (signed) kako treba i kao takav ne moze se instalirati na Androide koji nisu rutovani.
Ti apk su uredno signed i to sa istim sertifikatom kao apk fajlovi skinuti sa Kodi sajta za stable release.
Screenshot_20250107_132929_Solid Explorer.png

Da li je isti cert i za Play Store verziju to već ne bih znao, mrzi me da instaliram na telefon...

Onda ne bih znao sta drugo moze biti problem :confused:

Hmm, meni ne prihvata install i dalje. Verovatno zato što sam na nightly buid-u v22.0 alpha1

Da da baš sam na to i mislio, a sada se i uverih...
Pao uninstall pa fresh install, sad zaj..ancija oko podešavanja... :p😂

Pa što pre brisanja nisi sa Kodi File Manager-om prekopirao kodi folder (tj usredara) iz /sdcard/Android/data/org.xbmc.kodi/ ? 😅
Pa posle na isti način vratiš na Kodi v21.

Jesam, već nekoliko puta i uvek mi nešto zezne. Posle sam pokušao i sa backup addonom i tu uradi osrednje(uvek nešto mora da se doradi tj. setuje i debrid podatke pogubi). Nije mi ni ovo teško palo... Sve je podešeno za 20-ak minuta.

Vraćaš addon data a ne same addons (oko nije ista verzija Kodi), i posle toga moraš da zvekneš force close Kodi aplikacije da primeni ta stara podešavanja, inače ih pregazi novim kad uradiš normalan exit iz Kodi interfejsa 😉

Fala ti za ovaj info. To nisam znao. Probam sledeći put, kad nakupim živaca :)

Moj utisak da ta verzija Kodija bolje radi ali neki filmovi tj. fajlovi i dalje imaju micro shuttering. To se samo desava na 4K filmovima ali ne na svim, neki rade odlicno, pretpostavljam da je to do mog TCL C715 koji je vec star TV. Na Stremiu sve sto sam pustio radi odlicno pa kapiram da je Kodi daleko zahtevnija aplikacija.

Imam na android boxu eon preko kodija,radi ok,medjutim na racunaru ne mogu da gledam zbog iste ip adrese istovremeno,da li postoji mogucnost da to resim ili ne,hvala na svakoj pomoci?

Nije zbog iste IP adrese nego što imaš Eon nalog koji dozvoljava "1 od 3" ne-smart stream-a ( = možeš da registruješ 3 uređaja ali samo 1 u datom momentu može nešto da gleda).
Takav je slučaj za TotalTV / "Eon SAT", za "Eon van mreže"...

Jedan od kodi developera sa kodi foruma mi je poslao ovaj build (praktično neki 21.2 preview).

Rešen je problem bufferinga na velikim fajlovima određenog tipa, meni je ovo prva verzija na kojoj praktično sve radi. Probao sam sve dežurne primere koji nisu radili.Do sad je za to morao da se koristi onaj Monsoons build koji je ok, ali je zastareo po nekim drugim pitanjima, a ovde su i neki drugi bagovi otklonjeni, kao recimo onaj sa crnim ekranom kad se vratite na aplikaciju posle minimiziranja itd.

Nije to nešto epohalono drugačije od trenutnih nightly verzija, ali konačno sam našao nešto na čemu meni sve radi.

Ostaviću ovde ko želi da proba.

Potvrđujem da sve radi kako je opisao @Ivan®
Nestao je čak i onaj micro stuttering koji sam opisao ranije u temi za TCL.

Imam problem sa Kodijem na Windows laptopu.
Na tom laptopu koristim Kodi već godinama bez problema ali u zadnjih par dana ni jedan addon ne vidi linkove (Fen, Fen Light, Umbrella...).
Prvo sam pomislio da mi nije slučajno istekao RD nalog ali nije, imam do Aprila. Probam da pustim nešto na mobilnom, sve radi kako treba.
Da kažem samo da znam za probleme u zadnjih 2 meseca koje ima RD sve sam to ispratio i namestio kako treba i sve je radilo do zadnjih par dana i onda samo prestalo. Mislim da nije bio nikakav update pa da je zbog toga.
Uglavnom, probao sam par stvari što su mi pale na pamet ali bez uspeha. Onda sam obrisao (deinstalirao) ceo Kodi i instalirao sve iz početka ali opet ništa, nema linkova za bilo šta što probam (RD nalog je uredno prijavljen).
Onda sam sve probao na drugom PC-u, ista verzija Windowsa 11, i sve radi kako treba iz prve. Znači da je problem u samom Windowsu kod mene na laptopu. Ima li neko ideju šta bi mogao da bude problem?

P.S.
Jedino što sam uspeo je da preko DMM Manager-a dodam na moj cloud to što hoću da gledam i onda mogu da vidim te linkove.

Meni ova verzija Kodija koja je ovde postavljena radi bolje,mada pise da je verzija 21.1 kompajlirana u januaru 2025.

@SENebojsa Moožda da probaš na Windows verziji instaliranje tj startovanje Kodi u "portable" režimu?

= da instaliraš u neki folder van C:\Program Files > napraviš shortcut (ili izmeniš postojeći koji je Installer stavio na Desktop??) do tog kodi.exe i dodaš "-p" (da bude "kodi.exe -p") na kraj komande koju shortcut uzvršava.

Pa kad user data ne ide u AppData folder Windows-a nego u "portable_data" podfolder u tom folderu gde si instalirao Kodi moooožda će problem koji imaš samo na tom kompu da nestane?

A i svakako da tim portable fazonom možeš na istom kompu da imaš više od jedne Kodi instalacije (ne može više od jedne da bude pokrenuto istovremeno na kompu) pa tako kaiša da testiraš više stable, nightly... build-ova ili ds imaš istovremeno Kodi 18, 19, 20, 21 😅

Sad sam probao v22 Nightly i odmah problem.
Koristim Dexe repository za sve što mi treba i kao i obično instaliram ga i kad hoću da uđem u repository i da instaliram neki video addon napiše mi "could not connect to repository".
Proverio sam adresu više puta sve je ok ali jednostavno neće.
Nisam više ništa probao jer vidim da opet ima problem. Tako mi na glavnom Kodiju recimo ne da da se prijavim na svoj Trakt account, u stvari prijavim se normalno i napiše mi da je success ali kada hoću da uđem na listu napiše da nema Trakt accounta. Takođe probao više puta ali uvek je isto.
Baš neki čudni problemi.

A da nije tebi ovih dana utrčao neki windows update koji zna da izazove da se dešavaju razne gluposti? Ili proveri ssd disk na loše sektore, usput proveri i fajl sistem(uđeš u cmd i kucaš "sfc /scannow" i opališ enter), možda je tu neku problem.

Poslednja izmena:
Zadnji update windowsa mi je bio 11/12/2024 ali posle toga je radio normalno sigurno, sve do pre par dana.
Što se tiče bad sektora i sistema ne verujem da je to jer koristim komp dosta sati u toku dana i nemam baš nikakvih problema sem sa Kodijem, ali svakako ću proveriti i to.

Нешо, најбоље извади лог фајл кад покренеш адон који те зафркава. Избаци тај лог фајл на редиту тамо за коди адононе и јавиће ти се девелопер и рећи где види проблем. Овако напамет можемо само да нагађамо. Свашта нешто су решили тако па би могло и ово.

Moj utisak da ta verzija Kodija bolje radi ali neki filmovi tj. fajlovi i dalje imaju micro shuttering. To se samo desava na 4K filmovima ali ne na svim, neki rade odlicno, pretpostavljam da je to do mog TCL C715 koji je vec star TV. Na Stremiu sve sto sam pustio radi odlicno pa kapiram da je Kodi daleko zahtevnija aplikacija.
I na c805 koji ima jači procesor se osjeti.Na Stremiu toga nema,znači da je do kodia.

Biće u narednim danima sporadicnih problema, tehnicki problemi su u pitanju. Trebalo bi ranije u toku dana da radi, kasnije mozda ne, trenutno rešenje dok se ne stabilizuje, je da dok radi ubacite neki film ili epizodu (ne kompletnu seriju) u favorite, pa i kad ne radi kretanje kroz meni, iz favorita mozete pustiti stream...

Biće u narednim danima sporadicnih problema, tehnicki problemi su u pitanju. Trebalo bi ranije u toku dana da radi, kasnije mozda ne, trenutno rešenje dok se ne stabilizuje, je da dok radi ubacite neki film ili epizodu (ne kompletnu seriju) u favorite, pa i kad ne radi kretanje kroz meni, iz favorita mozete pustiti stream...
Hvala.

Kodi v21.2 - Omega

Ljudi sta se desava sa prevodima, ne rade odjednom ć č i đ na srpskim prevodima? Na hrvatskim radi bez problema. U podesavanjima ukljuceno central europe (windows)

Nazad
Vrh Dno