Šta je novo?

Kodeci smor nikad veci :(

Invader

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Totalno me smorilo zongliranje sa kodecima i nalazenje dobitne kombinacije koja se svaki put menja sa instalacijom novog sistema.Ranije sam imao problem da u nekim filmovima cujem slabije zvuk govora ljudi od efekata u pozadini koji bi trebali biti sporedni zvukovi. Pokusavao sam na razne nacine install/uninstall kodeka i nista, nabacim kasnije novi sistem, kad problema nema a kodeke nisam ni menjao, pomislim ja WTF? :trust:

Misterija, sad imam novi problem, filmice sa ekstenzijom .asf ne mogu da pustam preko Real playera i Windows Media Player-a nego samo preko PowerDVD-ja :trust: Da li neko ima resenje za moje muke ???

Btw ortak ima moj prosli i sadasnji problem :d

za vecinu stvari
ffdshow
ako ac3 zvuk zeza doinstaliraj najnoviji ac3 filer koji nadjes
a za asf media player 10 ce resiti problem
tako je bar kod mene proslo i radi bez problema

Probaj da instaliras (ako vec nisi) directshow. To bi trebalo da pomogne. Ja koristim k-lite kodeke (skup kodeka) + najnoviji ffdshow i nemam nikakvih problema sa video fajlovima.

*****i kodek pek
ja sam posle prvog i poslednjeg k-lite instaliranja morao da formatiram disk jer je sve otislo u pm
btw. sta ti smatras pod "directshow"?
directshow je deo directx-a a njega mora da ima
eo npr pogledaj
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectShow
za krace objasnjenje

Invader je napisao(la):
Ranije sam imao problem da u nekim filmovima cujem slabije zvuk govora ljudi od efekata u pozadini koji bi trebali biti sporedni zvukovi.
Ja sam već pisao o tome kako se ovaj problem otklanja u ffdshow:

Ffdshow audio decoder properties -> Volume -> Normalize -> pa staviš npr. 800%.

Još jedan glas za ffdshow + AC3 filter.

Koristio sam i klasičan DivX kodek, razne codec packove (nikad više), kombinacije, i ovo što sma gore pomenuo se pokazalo kao rešenje koje otklanja glavobolju (čak i na slabijim mašinama).

Filo je napisao(la):
*****i kodek pek
ja sam posle prvog i poslednjeg k-lite instaliranja morao da formatiram disk jer je sve otislo u pm
btw. sta ti smatras pod "directshow"?
directshow je deo directx-a a njega mora da ima
eo npr pogledaj
http://en.wikipedia.org/wiki/DirectShow
za krace objasnjenje

Mislio sam na ffdshow... Inace ne znam sta ti nije valjalo sa k-lite-om, kod mene sve normalno funkcionise.

I kod mene K-lite mega codec pack 1.30 funkcionise besprekorno. Inace, moze doci do problema ukoliko se imaju instalirani vec pojedini kodeci prije instalacije codec pack-a.

Poslednja izmena:
meni su ti kodek packovi shit. Instaliras lepo divx, xvid, fddshow i ac3 i nema glava da te boli

pozdrav

u 95% slucajeva sasvim dovoljna je ova kombinacija:
FFDSHOW + AC3 + Media Player Classic + Real Alternative + QuickTime Alternative
- kome god sam to instalirao, bez problema je odgledao SVAKI film koji je probao da pusti! Isti je slucaj i kod mene - jos nisam naisao na film koji ova kombinacija ne moze da pusti!

sto se mene tice, kodek pakove treba izbegavati!

paz ja sa svakom cistom instalacijom sistema ubacim najnoviju verziju kodeka sa www.divx.com koji je dovoljan da pusti bilo, ama bilo koji film. Inace ih gledam iz neke prastare verzije micro dvd-a.

Problem je u tome što ljudi ne razlikuju codec od filtera!
Instaliraju gomilu codec-a i ne kompresuju ništa već samo gledaju filmove.

Dakle, ovo što je Zoni naveo je sasvim dovoljno za gledanje filmova.
Za kompresiju se sve više koristi Matroska Pack http://packs.matroska.org/
sudeći po doom9.org i još par jačih mesta.

Poslednja izmena:
ma za kompresiju je takodje dovoljno par kodeka i filtera, 3 posta iznad sam napisao, tako ja radim.Samo sto jos instairam i lame mp3 i sve sljaka.Nema ovde mnogo filozofiranja

Evo instalirao sam na svez sistem FFDSHOW + AC3 + Media Player 10 i opet ne radi Asf...

Ja imam jedan cudan problem sa kombinacijom ffd+mpc... duze vreme me ta kombinacija sluzila bez problema, a onda je monitor poceo da se gasi usred gledanja filma na sekund. Nema nekog vremenskog perioda kad se to desi, potpuno random... Promenim kodek i plejer i sve bude ok... posle svezeg instaliranja sistema opet vratim ffd i mpc i ponovo se gasi monitor povremeno, iako je pre sve radilo bez problema. Nisam imao zivaca da ustanovim da li je problem bio plejer ili kodek, ionako su mi zivci bili popustili... 🙂

meni ne postoji video fajl koji ne radi sa:
ffd verzija od 15.V 2004
wm9codecs
VIDCI263(i263 kodek)
iv5(indeo video)
real alternative
quick alternative
za gledanje fajlova naravno mpc...njega ne koristi samo onaj ko ga nije probao

Poslednja izmena:
Nekad je najjednostavnije resenje najbolje.

WinAmp cita *.ASF.

http://tfo.sharethefiles.org/

Programcic je Codec finder (treci s leva), prevuce se video fajl u njegov prozor i on ce javiti koji kodeci su potrebni za reprodukciju...

Kada sam reimenovao asf u avi npr. MPc ga je pustio bez problema.

@Floyd
Sto se tice kodeka i playera tu radimo a istim talasnim duzinama, samo me interesuje zasta sluzi VIDCI263(i263 kodek) i koji su to fajlovi?

imam neke starije video fajlove koji traze ovaj kodek pa ga zato instaliram,svi video fajlovi 3-4 godine unazad rade bez njega...nema potrebe da se cimas,osim ako ti prijavi da mu treba taj kodek

moja kombinacija je samo xvid+lame (zbog snimanja sa tv-a), a sta nece da puste oni tu je vlc. sa codec pack-ovima te samo boli glava.

Skinuo sam Media Player 10 i ostavio onu verziju koja se dobija pri instalaciji Xp-a i radi asf 🙂

Ajde, molim te, reimenuj asf u neki drugi format, i probaj u plejeru.
Bas me intreresuje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno