Šta je novo?

Kodak Z1275

sljamka

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
Molim za misljenje o doticnom modelu i preporuku za kupovinu u toj klasi. Hvala

Ne znam u kojoj godini zivish, ali Kodak je ili na ivici propasti ili je vec propao :)

Kupi bilo koji Canon, Sony, Fuji ili Panasonic za te pare, i imacesh poshten aparat.

Ne znam u kojoj godini zivish, ali Kodak je ili na ivici propasti ili je vec propao :)

Kupi bilo koji Canon, Sony, Fuji ili Panasonic za te pare, i imacesh poshten aparat.
pa nisam nesto pratio jer me to stvarno ne zanima, zato sam i postavio pitanje u vezi preporuke hvala jos jednom ali od poznavaoca prilika ocekivao sam konkretniji odgovor, tipa model karakteristike kako se pokazuju u praksi itd.. Hvala

Pa ako Kodak koshta oko 120e, za te pare jedva mozesh da kupish najgori model neke poshtene firme, tako da nema biranja :)

A shto se tiche "kako se pokazao", nisu to fotoaparati od 5000e, vec mali plastikaneri, i jedina prava razlika je "imaju manuelne komande" i "nemaju manuelne komande", a sam poznati brend ti je garancija kvaliteta i samo se po tome treba voditi. Da ovde prichamo o bar 200-300e fotoaparatu, moglo bi se svashta pisati, za ovu najjeftiniju klasu stvarno nema shta.

Drajveru

Znam druze ali i u toj klasi za sitotinju postoji pregrst a, pa sam mislo mozda se i oni po necemu porede a za pocetako meni kao laiku dovoljno je reci obrati paznju na ovo i ovo... to ti je vazno od opcija koje se u toj klasi ma kako siromasne one bile. Ako pak mislis da je nedostojno pisati o tome ok, hvala ti na dosadasnjim odgovorima. :)

Razmisli kakve ti baterije pasuju-punjive kao na mobilnim (Li-ion...) ili one menjive a koje se mogu naci isto kao punjive sa zasebnim punjacem... pa onda imas proizvodjaca, br. pixela, zoom... to su ti neke karakteristike koje vidis u specifikacijama svakoga aparata... a u tom cenovnom rangu se razlikuju uglavnom po baterijama iako su uglavnom svi na ove AA baterije... broj pixela mada to ne igra vaznu ulogu ali ti je kvalitet fotografija skoro identican, imas poneki kompakt slabiji model za te ili slicne novce pa onda obratis paznju na dimenzije i uzmes jaci brand zbog xy stvari i to ti je to, uglavno ides na Canon, Sony ili Fuji jer ih ima najvise za te novce koliko ja znam... imas par testova na benchu i to jedan skorije odradjen sa jeftinijim modelima pa zaviri a ima i ovaj noviji sa malo skupljim... odnosno skoro duplo skupljim od toga sto planiras da izvojis...

Znam druze ali i u toj klasi za sitotinju postoji pregrst a, pa sam mislo mozda se i oni po necemu porede a za pocetako meni kao laiku dovoljno je reci obrati paznju na ovo i ovo... to ti je vazno od opcija koje se u toj klasi ma kako siromasne one bile. Ako pak mislis da je nedostojno pisati o tome ok, hvala ti na dosadasnjim odgovorima. :)

Fora je u tome shto su ti aparati ojadjeni koliko su mogli da budu, a Kodak nema shta da trazi protiv Canona, Panasonica ili Sonija, odmah ga izbaci iz bilo kakve kombinacije. Ako ti nije problem da dash 150e za fotoaparat, moracesh da mi kazesh shta te zanima u fotografiji, da li ti aparat treba za neobavezno shkljocanje ili si zainteresovan da neshto nauchish, pa cu ti reci shta je najbolje da kupish. Ako ovde pochnemo da prichamo o megapixelima, zumovima i glupostima, moze da se napishe 10 strana teksta, tako da bi mozda bilo bolje da to ne radimo vec da suzimo izbor na ono shto tebi treba.

Poslednja izmena:
ok

Meni treba najbolji odnos opcija za tu kintu. Obicne baterije, da mogu da snimim nesto, kratki video prihvatljivog kvaliteta, relativo dobra slika blizu i ono na daljinu. sta kupiti neki slim ili obican, koji su se bolje pokazali. Znaci dobra kupovina od trenutne ponude u tom rangu recite mi par modela koji bi predstavljali dobru kupovinu koji zasluzuju paznju u gomili. :wall:
Hvala najlepse.:banana:

za tu cenu nemaš baš puno opcija, što meni pada na pamet je Canon A580, Canon A560 i Fuji A900. Imaš na bench-marketu test foto aparata pa baci pogled.

Vrh Dno