Šta je novo?

Ko zeli da mi prevede?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Pitao sam Gigabyte oko memorije na X800,
tj zasto radi na 900Mhz (a ne na 1Ghz), ako je na istoj Samsung 2 ns.
Odgovor sledi:

Dear Bora,

Thank you for your kindly mail again.
At first, we are sorry for the late reply.
The 2.0ns is the response time for the memory chip. It does not affect the memory clock. Thank you for your understanding.

borab je napisao(la):
Pitao sam Gigabyte oko memorije na X800,
tj zasto radi na 900Mhz (a ne na 1Ghz), ako je na istoj Samsung 2 ns.
Odgovor sledi:

Dear Bora,

Thank you for your kindly mail again.
At first, we are sorry for the late reply.
The 2.0ns is the response time for the memory chip. It does not affect the memory clock. Thank you for your understanding.

:d A zalimo se na nase prodavce

Ocigledno nemaju pojma o cemu pricaju 🙂

2.0 ns je odzivno vreme za memorijski chip.Ne utiche na memorijski takt.Hvala na vashem razumevanju".
E sad,neznam koje si pitanje postavio ali pretpostavljam da se radi o latencijama ili klokovanju.....O chemu se radi Boro?

Neko se pravi lud... Haha! A mozda oni tebe nisu razumeli? Posalji im mail na srpskom pa neka oni prevode..............HAHA

Možda su ljudi hteli da kažu da to što je memorija od 2ns njih ne obavezuje da ona mora da radi na njenom max. kloku? Drugim rečima, jeste memorija od 2ns ali mogli smo i da je stavimo da radi na 600MHz. Očigledno su zamislili da na tom modelu kartice memorija radi na 900MHz. E sad zašto... to već ne znam. 🙂

Pa da, nije nikakva ironija i slicno oni su samo rekli sledece: nominalna brzina memorije ne utice na realno setovanu, drugim recima rekli su 'nase je diskreciono pravo da stavimo i 1.6ns a da je klokujemo na 700MHz efektivno'.
Ne znam sta je tu nelogicno. Powercolor ima onu GT karticu sa 1.6ns memorijom pa ne radi na svih 1250MHz. Uostalom ne postoji garancija da ce memorija raditi na nominalnom taktu, postoje i razlicite klase memorija u okviru iste klase u nanosekundama...

Rekli su ti da nema veze sto je na kartici 2.0ns ili 1.0ns, pa sad mora biti na 900 odnosno 1500, u zavisnosti od odziva memorije. Naravno, niko ti ne garantuje da ce doticna memorija raditi na visem taktu od referentnog.

samo je ti zvizni na 1000Mhz i uzivaj. ja sam kupio MSI X800 sa GDDR3 memorijom koja je po defautu setovana na 700Mhz (koliko bi trebalo da radi na X800). posto na kutiji stoji GDDR3 velikim slovima nisam mogao da odolim da je ne gurnem na 1050Mhz (na 1100 ima artefakata na vodi u trecem testu u '05). posto si platio kartu?

da ali max clock zavisi i od tajminga za memaru. ako se dobro secam jednom liku 2ns memorija nije htela na vishe od 950mhz (sa difoltnih 700mhz). pretpostavljam zbog setovanih tajminga u biosu grafichke.

Lepo sam ih, samo informativno, pitao: " Ako je memorijski chip na kartici Samsung 2ns, zasto memorija radi na 450Mhz x 2(DDR)= 900Mhz, a ne na 1Ghz"?
Oni mi dadose gornji odgovor. Pismen sam toliko da mogu da prevedem,ali oni nisu hteli bas da ulaze u detalje. Verujem, da je Broz dao najrealniji odgovor. Hvala.

Offtopic:

@borab: Je l' ti kartica pasivno hladjena? I, kolike su ti temperature? Pozdrav!

Yodanssen je napisao(la):
Ha Ha GIGABYTE ! 🙂

e ovo je najbolji prevod
:d

ta firma NIKAD VISE :smash:

Kisa je napisao(la):
Offtopic:

@borab: Je l' ti kartica pasivno hladjena? I, kolike su ti temperature? Pozdrav!

Da, ona ima heatpipe, ali sam u cilju poštovanja iste, stavio cooler pd P2. U idleu je temp ~39C, posle FEAR-a max 68C. Bez coolera, temperatura je bila ~98C.

Nazad
Vrh Dno