Šta je novo?

Ko ovo pravi (R9000) ?????

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
Jel neko video slicnu kartu, pa da mu padne na pamet proizvodjac. Inace se prodaje kao original ATI, iako jasno pise Powered by ATI.

Valek, vidi se po izvedbi da nije ati, tako da tu nema lazi nema prevare. Atijeve izgledaju potpuno drugacije.

valek je napisao(la):
Jel neko video slicnu kartu, pa da mu padne na pamet proizvodjac. Inace se prodaje kao original ATI, iako jasno pise Powered by ATI.

Iako se relatiovno slabo razumem u ati kartice, mogu napisati da od onih sto sam video, ova ima mnogo jeftino odradjen naponski deo za Ati-ija.
Ja to po tome gledam :)

Evo ovako... Neki mozda znaju, firma Saphire pravi kartice za ATI-ja... Oni imaju seriju "built by", koja je skuplja i to su zapravo prave ATI kartice, a imaju i powered by koje prodaju pod svojim imenom i koje nisu losije iako su simbolicno jevtinije... E sada, postoji jos jedna njihova serija, koja je malo slabija (nizi klok itd.) samo ne znam pod kojim imenom... Opsta zabuna... na sajtu pise nesto, Sinteh u ulazu ima nesto drugo... ja dobijam trece itd itd... To je jos jedna stvar koja mi se ne svidja.. Ali brate, ne bi se bunio da imam jedan 9700pro... JEzIV je!

Stvarno sramota: Connect 3D Radeon 9000 (model sa 64 mega) kod nas košta 110€, a u Zapadnoj Europi oko 65€ :(

byMaX je napisao(la):
Evo ovako... Neki mozda znaju, firma Saphire pravi kartice za ATI-ja... Oni imaju seriju "built by", koja je skuplja i to su zapravo prave ATI kartice, a imaju i powered by koje prodaju pod svojim imenom i koje nisu losije iako su simbolicno jevtinije... E sada, postoji jos jedna njihova serija, koja je malo slabija (nizi klok itd.) samo ne znam pod kojim imenom... Opsta zabuna... na sajtu pise nesto, Sinteh u ulazu ima nesto drugo... ja dobijam trece itd itd... To je jos jedna stvar koja mi se ne svidja.. Ali brate, ne bi se bunio da imam jedan 9700pro... JEzIV je!

To je stvarno strasno. Taj bezobrazluk ide dotle da i na USA sajtovima jedno reklamiraju, daju sliku neceg sasvim drugog (ponegde ima sitnim slovima na dnu stranice naznaka da slika mozda ne odgovara stvarnom proizvodu, ali vecinom ne) i na kraju prodaju nesto sasvim trece. Cist primer je kad smo prosle godine student i ja narucili original Radeon 7500 sa newegg-a, a dobili "nesto" sto lici na ATI, ali klokovano 183/366 = katastrofa !!!

Inace ova slika koju sam stavio potice od kartice koja stoji pod granom "ATI Original card", iako uredno postoji grana "ATI card manufactured by 3rd party" (www.buyib.com)

Volim da imam alternativu, ali ako neko optuzuje NVidiu da igra prljavo taj jos nije upoznao na sopstvenoj kozi mahinacije zlog ATI-a koje se uglavno zavrse na stetu krajnjeg korisnika koji nikad ne zna sta ce mu zapasti. Dobro nije bas tako, ali cesto zna da ne bude daleko.

delimir je napisao(la):
Stvarno sramota: Connect 3D Radeon 9000 (model sa 64 mega) kod nas košta 110€, a u Zapadnoj Europi oko 65€ :(

A gde si video za 110?
To bi mi bilo bolje od GF4 MX-a, zar ne?!

Amon_Ra je napisao(la):
A gde si video za 110?

Imas ga u Gigabyte varijanti i cena je tu negde

byMaX je napisao(la):
Evo ovako... Neki mozda znaju, firma Saphire pravi kartice za ATI-ja... Oni imaju seriju "built by", koja je skuplja i to su zapravo prave ATI kartice, a imaju i powered by...

Samo da proverim, ja sam nasao na par mesta da built by ATI pravi C.P.Technologies, pa mi je to nelogicno jer oni su proizvodjaci Color Power kartica i postavio sam pitanje ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=13215

znaci Saphire?

valek je napisao(la):
To je stvarno strasno. Taj bezobrazluk ide dotle da i na USA sajtovima jedno reklamiraju, daju sliku neceg sasvim drugog (ponegde ima sitnim slovima na dnu stranice naznaka da slika mozda ne odgovara stvarnom proizvodu, ali vecinom ne) i na kraju prodaju nesto sasvim trece. Cist primer je kad smo prosle godine student i ja narucili original Radeon 7500 sa newegg-a, a dobili "nesto" sto lici na ATI, ali klokovano 183/366 = katastrofa !!!

To ja i pricam... Kada uzmes GF4Ti4200 sa 64MB, uvek ce biti na default kloku, ko god ga napravio... Doduse, jeste bilo modela GF2MX 400 kartica koje su radile na GF2MX taktu, ali to je usamljen slucaj...

Ashley je napisao(la):
Sacekaj malo. Max dobija u ponedeljak Club3D Radeon 9000 PRO na test, pa ces cuti iz prve ruke valja li ili ne :)
Ma cim je iz cuvene NS firme,mora da bude vrhunska:D :D

NE verujem da sam ijednu Club3D karticu castio epitetom "vrhunska"... Taj termin je rezervisan za 2D kvalitet Matroxa, kvalitet stampe jedne Else, overall kvalitet ASUS kartica... Citajte malo te testove :) type;

byMaX je napisao(la):
NE verujem da sam ijednu Club3D karticu castio epitetom "vrhunska"... Taj termin je rezervisan za 2D kvalitet Matroxa, kvalitet stampe jedne Else, overall kvalitet ASUS kartica... Citajte malo te testove :) type;
Nije bilo upuceno tebi.Ti svoj posao odradjujes OK sem kada me castis uvredom da MSI ima super 2D:D :D .A i ako propustim neki test na benchu ,to sigurno nije tvoj.

Pozdrav

Kakav je 2D kod Gigabyte Radeon 9000(Pro)? Želudac mi se prevrće pri samoj pomisli da jurim kod domaćih dilera-neznalica "build by Ati" Radeon 9000... Sumnjam da bih baš primetio neku ogromnu razliku između R9000 (Pro) by GA u odnosu na original ATi na Hansol 710P...

delimir je napisao(la):
Kakav je 2D kod Gigabyte Radeon 9000(Pro)? Želudac mi se prevrće pri samoj pomisli da jurim kod domaćih dilera-neznalica "build by Ati" Radeon 9000... Sumnjam da bih baš primetio neku ogromnu razliku između R9000 (Pro) by GA u odnosu na original ATi na Hansol 710P...

Probacu ga u ponedeljak ili najkasnije utorak pa cu da ti javim, a ovo za domace dilere stoji, il se mozda prave:p :p :p
Ne bi primetio ogromnu razliku ni na boljem monitoru, pretpostavljam, jer kod danasnjih karti te su razlike svedene na minimum, narocito sto se tice brand karti.

delimir je napisao(la):

Odlican.. mnogo bolji nego njihove 8500 i 7500... Dakle, jos malo pa kao ati, ali to se tek vidi u 1900x1200 :)

simpson H je napisao(la):
Nije bilo upuceno tebi.Ti svoj posao odradjujes OK sem kada me castis uvredom da MSI ima super 2D:D :D .A i ako propustim neki test na benchu ,to sigurno nije tvoj.

Pozdrav

OK, zbog one lose serije GF2 i GF4MX kartica, MSI nikada nece imati dobru sliku... Ja sam se mucio da uzmem primerak kartice koji ima uzasno los 2D... Cenim los 2D... Ubedili ste me da moja kartica, koja je savrsen Ti4200 - ima los 2D, jer je MSI, a MSI ne moze da ima dobar 2D... Ustvari, mozda sam ja slep... :)

Cujemo se... :cool:

Amon_Ra je napisao(la):
A gde si video za 110?

Amone kartice nisu neki brzinski šampioni (sporije su npr. od Ti4200), ali ipak imaju implementiranu podršku za Pixel/Vertex Shader-e (DX8), za razliku od GF4MX, i kao takve su brže u novijim igrama uz lepši 3D prikaz. Sa druge strane GF4MX je brži u starijim igrama tipa Quake III, ima bolje drajvere itd..
Ne znam kakvi su ATi drajveri, ali kažu da su ovi Catalyst dosta dobri tako da ne bi trebalo da bude većih problema sa tim karticama. Gigabyte Radeon 9000 Pro (koji je u većini testova brži od GF4 MX460) je ispod 120€...U principu radi se o Radeon-u 8500 kome su "skresana" 2 pipeline-a za lepljenje textura što ga čini delimično sporijim u odnosu na Radeon 8500.

Najbolje sačekaj još malo da se vidi (testovi, ljudi koji su kupili itd...)kako sve to radi, pa onda odluči...

Ma gde ce Amon da ceka pored one patetike u pci slotu:D
Amone kupi bre tu kartu pa gre`ota u959 na taj krs - ima maler da te bije:)

byMaX je napisao(la):
OK, zbog one lose serije GF2 i GF4MX kartica, MSI nikada nece imati dobru sliku... Ja sam se mucio da uzmem primerak kartice koji ima uzasno los 2D... Cenim los 2D... Ubedili ste me da moja kartica, koja je savrsen Ti4200 - ima los 2D, jer je MSI, a MSI ne moze da ima dobar 2D... Ustvari, mozda sam ja slep... :)

Cujemo se... :cool:
To ti kazem:D :D .

Nazad
Vrh Dno