Šta je novo?

Ko moze da mi objasni?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Instalirao sam Vistu i zeleo sam da instaliram Sims2 .
Proceduru koju sam koristio puno puta pod Xp-om ( pod Xp-om Sims2 sa svim exp.packovima, radi bez problema), sam primenio i u ovom slucaju.
Posle mnogo mucenja ( "put original dvd in drive" ) uspeo sam da prevazidjem tu poruku, dobijem sam poruku u attachmentu, sto je drastican pomak. I tu sam stao.
Istu sam poruku imao i pod pravom Vistom (ne kao virtualnom).

Nema veze sto sam Vistu instalirao kao virtuelnu masinu pod Win Xp, koristeci VmWare 6.0 ws.
Vista kao virtual masina, radi ko sat, iako sam joj dao samo 512Mb Ram memorije.

Ako neko zna objasnjenje za ovu poruku, zaista cu vrlo ceniti dobronamerne predloge, bez flame-inga.

Hvala.

Poslednja izmena:
Mozda je do emulacije grafike u Vmware? Mozda jednostavno ne emulira DX 9c adapter? Mada stoji da se isto javlja i van VM. Mozda da probas da namestis Compatibility i da pokrenes sa "Run as administrator"?

da, komplet dx9 moras instalirati u Vistu posto joj fali, tj nema ga uopste implementiranog ! Nadam se da je to problem.

Stvarno mi nije napamet palo da instaliram dx9 preko inicijalne dx10?

Da, Microsoft nigde nije rekao da je DX9 radi sa DX-X. Posle 2 dana mucenja i pitanja zasto mi Nero ne radi, skontao sam da mu fali DX9.

Way to go M$!

Stvarno mi nije napamet palo da instaliram dx9 preko inicijalne dx10?

e pa vidis :) u tom cucu grmi zec. Jednostavno, Vista nema fajlove tipa dx9bla.dll isl. , a aplikacije se pozivaju i traze doticne. Samo instaliraj poslednji dx9 paket i sve ce biti u redu.

Resio sam problem Sims2 na Visti metodom uzaludnih pokusaja.
Instalirao sam Sims2.
Uradio regularan update sa Ea sajta.
Instalirao Nocd patch ( naravno u cilju ocuvanja diska ).
Instalirao ostale exp. packove.
Igra radi.

Poenta je da mora da se update-uje sa originalnim update-om sa zvanicnog sajta.
Nista vise.
Performanse su iste kao i pod Xp-om.

Vrh Dno