Šta je novo?

ko filtrira spam

ravni

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2002
Poena
619
pre par dana sam sasvim slucajno saznao da eunet konsultuje spamcop liste 'rogue' SMTP servera i odbacuje postu koja dolazi sa njih.

zanima me koji jos provajderi slicno cine?

poz

ravni je napisao(la):
pre par dana sam sasvim slucajno saznao da eunet konsultuje spamcop liste 'rogue' SMTP servera i odbacuje postu koja dolazi sa njih.

zanima me koji jos provajderi slicno cine?

poz
Sezampro

ivo.r je napisao(la):
...

... i to sa dosta uspeha.

hmm pa neznam bas.
Recimo da su mi slali obavestenja o odbijenom spamu sa adrese sa koje mi nikad nije stigao spam ali oni koji su mi zatrpavali mail box su stavljeni na listu tek kad sam ih smorio sa nekih 20-tak prosledjenih spamova.
Sad radi posao ali moraju li da stizu ona obavestenja o odbijenom spamu :?:

Crni je napisao(la):
...

Pa prvo te oslobode spama, a onda te oni zaspu istim ctp;

U odnosu na ono šta je ranije bilo, ovo sada je mila majka! :)
Mislim da sistem na svakih 8 sati generiše poruku sa listom odbijenih spam poruka. S obzirom da sam dnevo dobijao 30-50 spam poruka ndnevno, ovih nekoliko poruka mogu da preživim.

Pored filtera od strane nekog provajdera ja npr. koristim i opciju "check the origin of the email against DNS spam Blacklist servers" koja postoji u okviru MailWasher-a i veoma sam zadovoljan kako to funkcionise. A pored servera koji su tu po default-u, mozete da dodate i druge koji su namenjeni borbi protiv spama.

Pola godine koristim InfoSky i nisam dobio NIJEDNU nezeljenu poruku. Medjutim, uputio bih im neke druge zamerke, ali ovo nije mesto za to.

ja sam saznao to za eunet tako sto mi poruke koje sam ocekivao nisu stizale...

al zato svaki dan dobijam min 20 poruka tipa 'penis enlargement' i sl...

tako da ako mene pitaju, bolje da to iskljuce.

petri je napisao(la):
- Konektujem se
- klik na "Dispatch mail on server"
- klik: SHIFT+F6 (time mu kazes da sve mailove izbrise, a nijedan ne skine)
- onda oznacim ona 2-3(10? 20?) mailovakoji mi trebaju i skinem ih... (kao na Yahoo, Hotmailu i sl...)
- naravno, po potrebi mozes da koristis i filtere, mada ih ja ne koristim - ovo mi je sasvim dovoljno (a dnevno dobijem BAR 5 potrebnih mailova i 50ak spamova... pogotovu od IMTEL-a :evil: )

ZoNi je napisao(la):
...

- Konektujem se
- klik na "Dispatch mail on server"
- klik: SHIFT+F6 (time mu kazes da sve mailove izbrise, a nijedan ne skine)
- onda oznacim ona 2-3(10? 20?) mailovakoji mi trebaju i skinem ih... (kao na Yahoo, Hotmailu i sl...)
- naravno, po potrebi mozes da koristis i filtere, mada ih ja ne koristim - ovo mi je sasvim dovoljno (a dnevno dobijem BAR 5 potrebnih mailova i 50ak spamova... pogotovu od IMTEL-a :evil: )

hmmm.. znaci ipak se svodi na isto..
proces ne moze da bude laksi od ovoga?
ja sam nabavljao neki softver koji radi kao filter, nekako mi je to bolje resenje, s obzirom da mailbox zatrpavaju uglavnom isti svaki put.
direktno na serveru eliminise nepozeljnu postu. znaci, samo get mail dugme, ostalo sve ide samo :mrgreen: nista rucno

evo Vam svima jedan mali podatak sto se EUneta tice
Koriste se sledece liste i na osnovu njih se odbije sledeca kolicina SPAM-ova:

relays | dialups | spamhaus | spews | spamcop | total rejected: | 101410

Sto nije mala kolicina, nazalost novih open relay i spam servera svakim danom sve vise :(

Vrh Dno