Šta je novo?

Ko ce manje [windows system resources]

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650

:type:

Poslednja izmena:
Slab si, i to previse ;) Ne racunajuci TInyXP i slicne, 60MB sa 16 procesa nije nista tesko uraditi (a da sistem jos bude funkcionalan).
(a evo i moje mashine nakon same instalacije)

Prilozi

• Srv03_50MB_Only_memory_used.jpg
    Srv03_50MB_Only_memory_used.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 227
Poslednja izmena:
Kul :)

Ovo moje je xp sp2 i upaljena je mreza, remote desktop, automatic update, ***. trebaju mi te stvari.

Aj da vidimo dokle ccemo dogurati ...

sad ce CAR da se javi da vam objasni...:D

CARe svi te bre nesto prozivaju, sto bre? :d

Alo,ljudi,zasto ne pricate o realnom koriscenju resursa? Ovo o cemu vi pricate je da se Win nalazi na aparatima za odrzavanje zivota :wall: stvarno ne vidim poentu :trust:

Ako toliko patite za tim instalirajte '95 recimo pa ga osakatite i imacete 10 mb resursa, mozda i manje :d :crash:

P.S. Vidim da je tema u "Bench Clubbing" ,ali opet nema smisla :bottle: :cigar:

Ja sam okacio potrosnju resursa kada je sve sto mi je potrebno od windowsa upaljeno.

meni je 1,55GB :d (da, mislim na zauzete system resurse :p )

@Zoni 55MB??!? aj majke ti daj kako i sta si instalirao, ovo bi mi dobro doslo... A koliko ti zauzima win instalacija prostora na hdd?

Djate ljudi malo objasnjavajte sta radite... ja licno nisam uspeo pasti ispod 70MB sa netowrkom internetom i autoupdate...

Ovo sto sam ja postavio nema izbacene servise (osim bash debilnih tipa Experience Lookup), samo su svi nepotrebni pogasheni. Radi internet, sharing, igre, sandra, office, VMWare (da ovo ume da se syebe ako se izbaci ponesto). To je instalacija koju koristim sada za posao.
EDIT: Nazalost cim se instalira VMWare, Delphi, IFS Kit, VStudio i sve sto treba, vec zauzima 180MB :(

Poslednja izmena:
taskwh2.png

:D

kad vec neko spominje operu, a jeste prozdrljiva, imam mali problemcic (i sorry za off):
kad je ugasim CPU usage ode na 100% i ostaje tako dok ne ugasim Operu kao proces. Probao sam reinstall, ne pomaze :( verzija 9.21. ima neko resenje?

To je server 2003 - to ne brojim :) samo xp sp2 pro!!!
Navedi jednu stvar koja postoji u XP a ne radi u Srv03 (da ne pominjem da Srv03 ima dodataka, i MNOGO optimizovaniji kernel).
(MCE ne racunam, to nije XP SP2)

kad vec neko spominje operu, a jeste prozdrljiva, imam mali problemcic (i sorry za off):
kad je ugasim CPU usage ode na 100% i ostaje tako dok ne ugasim Operu kao proces. Probao sam reinstall, ne pomaze :( verzija 9.21. ima neko resenje?

Da nije mozda namjesteno da brise temp fajlove i slicno pri gasenju?

koliko ja vidim, nije :( takodje ne verujem da sam zapatio neki virus, mashina mi je cista, autoupdate na NOD32 radi redovno :)

Koja je fora ovde?
Napravimo win shto nesposobnijim da izvrshava osnovne operacije? :d

Pa da :D

Čitao sam negde da može da se održi sa samo 1 procesom. Da imam taj text sada, videli bi vi :D

Glupo mi to, kao pogasim sve procese i kao radi.. a to sto na njemu ne radi nista, to nikom nista... Al' mi je recenica... u pm.

Pa da :D

Čitao sam negde da može da se održi sa samo 1 procesom. Da imam taj text sada, videli bi vi :D
Nema sanse... treba mu bar 5-6, sigurno.
Sto, on the other hand, znaci da bi moglo i manje od onih 22MB... videcemo... ;)

Ja onda ne smem da dam shot liste procesa na mojoj masini (hint: ne staje u 22'' monitor). Startup zauzece mi je oko 400 mb, sto i nije neka cifra, majuci u vidu koliko memorije imam.

@CAR: respeKat :D

pa ljudi gase se procesi kad se jure neki PI-jevi,ne znam shta vam tu nije jasno,nece da radi tako svaki dan....
Okacicu i ja malo kasnije jedan SHOT,sad odoh na fax...

Pa 80% ljudi iz ove teme ne vrti Super PI :D

Nazad
Vrh Dno