Šta je novo?

Kočenje sistema

mimago

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2009
Poena
320
U poslednje vrme na svakih pola minuta, minut, ceo sistem se "zamrzne" na par sekundi (kada na YouTube-u ide klip zamrznu se slika i zvuk zakrči, isti slučaj i u igricama)...u trenutcima kada se to dešava ni CPU ni Memmory usage ne skoče na 100%...sve je sasvim normalno i odjednom se zamrzne sistem. Sve to se dešava pod Windows 7...na istom kompu imam instaliran i Windows 8, ali je tu sve ok. Radio sam chkdsk svih particija, registry cleaner, registry defrag, disk defrag, ccleaner i još nekoliko stvari.
Znam da će neko da mi kaže da reinstaliram Windows 7...znam da je to rešenje, ali bih to da ostavim kao krajnju nuždu, ako ne postoji neka alternativa rešavanju ovog problema. :D

To mi miriše na memoriju da je u pitanju. Ja sam imao nešto slično. Istestiraj je pomoću pomoću MemTesta http://www.memtest.org/ Može biti i napajanje od krupnijih stvari.:smash: Za početak. Najgore je utvrditi na brzinu da li je do softvera ili hardvera.:trust:

Pa rekoh da je na Windows-u 8 sve regularno :D ...nema ni jednog od pomenutih problema. I Windows 7 i 8 su na istom hard disku samo naravno na različitim particijama.

Izgleda da nije do toga...svugde piše da ne postoji konflikt sa drugim uređajima. Virus isto nije, skenirao sam komp. I reainstalirao tj. apdejtovao driver grafičke.

Meni je to radio stari Flash 11.3 , čak i gasio komp, najnoviji 11.4.402.287 šljaka bez problema.

Zanimljivo...izgleda da je Flash pravio problem. Juče mi se pojavio prozor za update Flash-a i instalirao sam ga. Međutim, problem je i dalje bio prisutan. I sinoć sam ugasio komp (u Hibernaciju, međutim nešto je počeo da smara pa mu tada iskoči bsod i uradi mu klasično gašenje). Jutros kad sam upalio komp, obavestio me je da je povileneo plavi ekran, podigao se sistem i evo sad nešto slušam na YouTube-u i problem "kočenja" je nestao. :D :banana: :smash:

Ponovo je počelo...doduše, sada na svaki minut. :mad: :wall: :D

Onda je windows sledi reinstalacija. Meni Flash radi odlično nikada nikakvih problema.

Vrh Dno