Šta je novo?

Knoppix i usb disk

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Kako u Knoppixu mountam usb disk. Jer vidim da ga ne prepozna automatski?

Mount-uje samo sto ti ne izbacuje ikonicu dok ne promenis podesavanja, idi na save config pa ce da ti ponudi usb

Sutra cu da probam bas na nForce2 ploci, pa da vidim tacno kako ide.
Na VIA plocama u vecini slucajeva izbaci i ikonicu. Na mom albatronu mu je trebalo ici u desktop properties pa device ikons da bi prikazao usb disk. Proveri usput i BIOS, PnP OS obavezno na NO, i vidi da nisi slucajno iskljucio USB kontroler, kao i u toku boot sekvence da li uopste skenira USB/Firewire.

nighthawk je napisao(la):
Sutra cu da probam bas na nForce2 ploci, pa da vidim tacno kako ide.
Na VIA plocama u vecini slucajeva izbaci i ikonicu. Na mom albatronu mu je trebalo ici u desktop properties pa device ikons da bi prikazao usb disk. Proveri usput i BIOS, PnP OS obavezno na NO, i vidi da nisi slucajno iskljucio USB kontroler, kao i u toku boot sekvence da li uopste skenira USB/Firewire.

Primijetio sam da mi u toku boot sekvence detektira usb disk managed with hotplug.

Proverio sam i na nForce2 ploci treba da ga vidis u utilities>tools> USB Wiev kao solid state disk, ako ga nema, probaj da instaliras nForce driver, ako ga ima onda nije kreiran mount point iz ko zna kojeg razloga. U tom slucaju ces morati u konzolu, komande za mount ne znam pitaj nekog na nekom linux forumu. :wall:
Mozda da probas fdisk.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno