Šta je novo?

Knoppix - fenomenalno , ali ...

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Stvarno cool stvar , jos kad bi radila 🙂 . Problem je sledeci : Kad hocu da kopiram fajl sa jednog harda na drugi , ili bilo sta da kopiram , pise invalid drive spec. bla bla , protect , bla , itd . Jednostavno kopiranje ne radi . Probah preko onog winme (windows emulatora za linux) da pokrenem windowscommander i on ga pokrene sve ok al i dalje nece nista da kopira .U cemu je problem . Da li ima za linux neki normalan file manager kao wincmd ili bar slican koji podrzava rar,zip, arhive , i ono - da radi 🙂 . Interesuje me i dal mogu da menjam Knoppix faj od 700mb bez ekstenzije (na cd-u) , predpostavljam da je to neki iso kompresovani , sta li vec jer ga winiso ne vidi , i da napravim bootabilni linux sa svojim programima . Dal onaj windows emulator za linux prcka nesto po registry-u i dal je potrebno da imas instaliran windows da bi radio ? Dal mozes da mu konfigurises da mu je win direktorijum na cd-u i tako napravis mali bootabilni win sa podrskom za longfile names . E da disk kupljen ispred skc-a .

Haludza je napisao(la):
Stvarno cool stvar , jos kad bi radila 🙂 . Problem je sledeci : Kad hocu da kopiram fajl sa jednog harda na drugi , ili bilo sta da kopiram , pise invalid drive spec. bla bla , protect , bla , itd .

Mislim da je fora u tome sto su diskovi po default-u mountovani tako da su read-only. Dakle trebalo bi da ih mountujes drugacije.

Poz!

Polu off-topic pitanje😛 :

Jel' vam prepoznaje mrezne karte ?? Meni D-Link 530TX nece da prepozna ??

ZoNi je napisao(la):
Haludza, pa Knoppix je predvidjen za ucenje & izucavanje Linuxa *direktno* sa CDa! Takodje, Harddiskovi su *zasticeni* tako sto je onemoguceno (tj. veoma otezano) upisivanje na njih!

Eto vidis, 'esam ti reko'! 😀

Upravo to ti kazem. Dakle, ako bas imas potrebu da radis nesto sa hardovima odi u neki disk manager (ne znam gde se to tamo nalazi) i postavi drugacija svojstva za diskove.

Poz!:wave;

Haludza je napisao(la):
A dal mogu da menjam Knoppix faj od 700mb bez ekstenzije (na cd-u) ?

A da li ti lepo instaliras neki manjdrake ili tako nesto ?? 🙂 ipak je knoppix samo show-reel distribucija,...

pTomic je napisao(la):
Polu off-topic pitanje😛 :

Jel' vam prepoznaje mrezne karte ?? Meni D-Link 530TX nece da prepozna ??

Meni prepoznaje sve mrezne koje sam do sada probao (zicane i bezzicne 🙂 )... Inace, najveci mi je trip kada ga ucitam na jednom racunaru i onda na drugom bootujem knoppix preko mreze sa prvog 😉

Milane... pa moze koppix da se skinei na HDD pa ko hoce da ga menja moze...

Planet ISDN Termina Adapter prepozna da je tu (USB), ali nema pojma koji je i sa onog ponudjenog spiska koji god da sam izabrao nece da radi 🙁

🙂
Saljem mu ja juce SMS "Nije los ovaj Knoppix", reply "Bas sam ga uzeo od JOBAH kada sam bio po IC" 😀

Ok je sve to sa tim Knoppix-om,ljudi treba da uche.Ako vam se sve to svidelo,dopalo ili sta god i nije vam zao tih 120 dinara kojih ste dali za CD sacekajte jos koji dan i uzmite Mandrake 9.1 koji ide na 2 cd-a vise (360 din). Odlican za pocetnike,lak za instalaciju ima sve sto je potrebno(cak i vise od toga,recimo,kompajlere za C,C++,Pascal,Basic,Fortran,Python...,office,Gimp(pandan Photoshop-u)...),jedino sto zahteva nekih 4-5 GB particiju sto za danasnje diskove stvarno nije puno.

Wezza, reci mi samo od tih stvari koje si nabrojao, koja nedostaje Knoppixu?

Nazad
Vrh Dno