Šta je novo?

Knopix 3.7

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
OK!Nabavio sam veziju linuxa "knopix 3.7".Bio sam ga boot-ovao preko diska cisto samo da pogledam kakav je sistem.Stvarno je super,ne da me je zadivio.Dosta jednostavan,dosta software i sistemskih aplikacija.Procitao sam da imam oko 2000 aplikacija,i jos kao bonus ima i igre.Ali to nije bitno,sad stvar je u tome sto hocu da ga instaliram,ali ne znam kako i ne mogu nista na njemu da nadjem sto navodi na instalaciju sistema.Tu je problem ne znam kako.Vec imam nekog iskustva sa linuxom sad trenutno imam na kompu 2 OS-a,XP i PCLINUXOS2007.Sada molim ko ima iskustva sa knopixom da mi pomogne???

Hvala na pomoci!!!

Svakako nabavi noviju DVD verziju, aktuelna je 5.1.1.

@miljenko : Onaj tutorial na linku sto si postavio za instalaciju knoppixa mi nije pomogao.Uradio sam sve tacno prema tutorialu.Znaci pokrenuo sam root console i ukucao sam komandu knx-hdinstall i ne radi samo kaze da je komanda nepoznata ili ne postoji.Ja mislim da je to za neku drugu verziju knoppixa,jer na pocetku tutoriala kaze kada se bootuje knoppix kaze da ukucam komandu da ga bootuje u engleskom jeziku,ali to uopste to kod mene nema.Knoppix se bootuje u engleskom jeziku bez ikakvog prozora da kucam komandu za boot,znaci standardni boot.

Pokusacu i to,pa cu javiti kako je proslo!!!

@ voodoo_ : OK!Uspio sam pokrenuti instaler!Ukucao sam kod i instaler sam pokrenuo i podesio sam ga po mojim podesavanjima,ali opet nece da ga instalira.Cim dodje do procesa formatiranja izbaci mi poruku da ne moze formatirati particije(vec sam bio prije napravio i formatirao 3 particije za linux,ona swap particija,home particija i obicna particija).Pa mi jos kaze da particija hda3 mi je izbacila errorl log.Pa na tom logu mi je ispisao abecedu i za svako slovo posebnu neki tekst koji mi izgleda kao error poruke!!!

Lako je tebi reci i uraditi.Vidis druze ja nazalost nisam pocascen da imam brz i dobar internet kod kuce kao vecina!Ja sam jos uvijek na dial-up,nazalost, i nisam dobar sa finansijama da ga nabavim,pa zbog toga idem u net kafe.A i odakle da ga skinem,jedino mogu preko torrenta a jos je 3 gb instalacija!!!

Nazad
Vrh Dno