Šta je novo?

Kloniranje WIN XP

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav :)

Opet imam ozbiljan problem koji moram hitno da resim.

Ceo dan sam izgubio klonirajuci XP sa HDD na SSD. Probao sam preko Clonezzile i Acronisa, sve on to lepo klonira ali nece da prodje "loading screen" XP-a. Sve sam radio kako pise. Kad se kloniranje zavrsi, ugasi se komp. Diskonektujem HDD skroz, dodje uvek do istog mesta i to je to. Kraj :(

Probao sam da odradim fixmbr iz recovery-ja jer hoce da udje (ponekad) u safe-mode with command prompt. On kao napravi nov mbr ali i dalje isto. Dajte neki predlog hitno molim vas :(

Poslednja izmena:
A da nisi kojim slucajem podesio AHCI u biosu ?

Nema ahci uopste :(

Znaci nema bsod-a, ne blokira nista, samo vrti "loading" i to je to (i svaki treci reset i hoce da udje u safe-mode)

Inace zaboravih gore da kazem, ploca je M2N-E (nForce 570)

Da li si probao fresh instalaciju XP-a . Valja li ti taj ssd ? Nesto mi sve mirise na bad sectore kod ssd-a .

Instalirao sam XP i probao, radi normalno. Nov je SSD, ali kad krenem da instaliram win 7 nece. Zakucava dok instalira.

Koji je to ssd u pitanju ? A sto se tice instalacija windowsa moras biti 100% siguran da li je ispravna pa tek onda krenuti dalje . Kao sto sam ti napomenuo vec proveri kakvo je stanje ssd-a da li ima bad sectore .
Jel to nov ssd ili je polovan ? Da li je radjen secure errase ?

Nov novcijat, Kingstone V200 64gb. Sad cu da povezem na moj komp. Sta preporucujes da vidim za bad sectore i da odradim SE?

Hd Tune Pro pa ga skeniraj na bad sectore mada ako je nov novcijat ne bi trebao da ih ima ...

Ima li veze što on pokušava da klonira sa klasičnog hdd na ssd?

Nema veze ... Ja kada sam radio clone dick to sam radio sa EasyUS Todo Backup free 3.5 programom i sve je radilo bez problema do dana danasnjeg .

Nema bad sectora, kaze sve je ok. Jel imas jos neku ideju sta bih mogao da uradim?

Sad sam skinuo i easyUS da probam i sa njim, mozda me ukaki :p

Ma nema teorije, šta god ja radio win ga vidi kao drive E a diskpart i cmd ga vide kao drive C i kontam da zbog toga neće :-\

Hvala, vrlo korisna informacija :)

Vrh Dno