Šta je novo?

Kloniranje diska

Doomhammer

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2005
Poena
604
Molim jedan prijedlog za alat koji može da mi klonira čitav HDD. Imam 90 HP Compaq 6710b laptopa sa FreeDOS-om preinstaliranim a trebam na svaki instalirati XP pro. Naravno hoću sebi da maksimalno skratim to vrijeme mučenja i ideja je da instaliram sve drivere i ostale potrepštine na jedan laptop i onda kloniram disk i narežem na DVD i onda samo vraćam kopiju na svaki sledeći laptop. Pitanje je Čime to uraditi?

Imas alate za kloniranje HDD-a u Hirens Tool-su. Skini Hirens Tools narezi na cd i butuj cd.

Skini Hirens i pokreni Norton Ghost.

Skini Acronis 2009 boot CD - na njemu imaš sve šta ti treba.

Imam jednu nedoumicu. Naime ako pomoću Hirensa ili bilo kojeg drugog bootabilnog cd-a kloniram disk kako ću narezati sliku tog diska na DVD, s obzirom da je u DVD drajvu taj bootabilni cd. Danas ću da testiram Acronis True Image 11 i Northon Ghost pa ću da javim.

@__zevs__ : Neznaš šta pričaš.

snimis image na hdd ili neki externi disk pa posle narezi
nego hoce li ti racunari biti nekad u istoj mrezi?

Naravno. Svi će da budu u jednom domenu. Ako misliš na Computer name i Serijski ključ to ću naknadno rješavati. Za sada bi da instaliram XP sa jednim ključem i ostavim ga neaktiviranog pa poslije nekim programčićem samo mjenjam ključeve i aktiviram redom.

ne, nego ce sve masine imati isti sid, zbog toga ces morati da koistis sysprep, pre nego sto namestis image...procesljaj forum..imas detaljno o tome..a mozes i ovde

Nazad
Vrh Dno