Šta je novo?

Klokovanje Prescota 3.0Ghz

kiborg21

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
309
Hocu da overklokujem Prescota 3.0Ghz, ploca je Gigabyte GA-P35-S3G, mem: 2*1Gb OCZ 1066Mhz.

Pokusao sam u Biosu da dignem frekvenicju FSB-a sa defaultnih 200 na 225-228, i posle svakog pokusaja, komp se 2 puta ugasi, a 3 put se vrati na default vrednosti!
Inace temperatura je u Windowsu oko 45-50C idle, a opterecen do 60-63C. Box cooler.
Planiram da uzmem Vendeta 2 cooler, koji ce mi ostati kad promenim CPU na E8400, krajem godine.
Znaci da li treba da odmah dignem vrednost napajanja i za koliko kad promenim velicinu FSB-a?
Hocu da ga kloknem do 3.4Ghz ako bude radio stabilno...:D

Tesko ces ista postici znacajno jer su ti vec tremperature visoke na 3.0GHz ako dignes napon procesora prelazice 70c mada mozes probati podigni malo napon za 0.025v pa onda probaj, napominjem ako temperatura bude prelazila 75c vrati klok na fabricki.
Na kolko ti je memara podesena jer kad dizes fsb dize se i frekfencija memare, stavi memaru na 800MHz i onda dizi fsb jer 225 ili 228 nebi trebalo biti problema i bez podizanja napona cpu.

Ok, probacu da dignem malo napon, pa javljam sta sam uradio ;)

Ja bi prvo zvekno vendettu na njega poshto se pressHot-i greju dosta, josh ako mu dignesh napon ce da bude veselja ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno