Šta je novo?

Klokovanje Intela E6600 pomoc

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
14.06.2008
Poena
301
Da li neko zna kako da klokujem Intel core 2 duo e6600 na ploci gigabyte ga965g-ds4?

da na tim linkovima ima sve ali nema odgovora na moj problem.
napisao sam moju plocu jer mi se cini da na svim klokovanje lepo radi osim na mojoj:)
Moj cuveni problem je ovaj: ja u BIOS-u podesim mnozilac na 9 fsb na 334 povecam voltazu i u biosu mi pise da je novi takt 3.0GHz i sve je to ok dok se meni ne digne sistem i otvorim cpu-z kad ono fsb na 266(defaultni) mnozilac na 9 ukupno 2.4GHz defaultni takt, ja pomislim nije nesto dobro pa je automatski vraceno u biosu na defaultne vrednosti, restartujem komp udjem u bios kad tamo sve lepo kako sam ostavio cpu radi na 3.0GHz.
Pa me sada zanima kako ja da sa mojom glupom plocom klokujem cpu na 3.0GHz da li neko, Iko to zna!!!!!

Verovatno su ti u Biosu ukljuceni EIST i one opcije za smanjenje potrosnje (treabao bi da ih iskljucis dok ne utvrdis stabilan klok za 24/7), koje ti obaraju takt procesora kad je u Idle. CPU-Z ti ocitava dobro. Optereti procesor. pa ces videti na kojoj frekvenciji radi.

da znam za intel eist i njega sam onesposobio (sa njim mi procesor bez opterecenja radi u windowsu sa fsb-om od 266 a mnozilac mi se smanji na 6x.)
da li mozda znas neki drugi uzrok ovom problemu sve klokove i voltaze sam podesio kao sto sam procitao na nekim stranim forumima.

Nisi napisao sta ti CPU-z ocitava kad opteretis procesor da radi nesto npr. kompresovanje u RAR,ZIP. Na kom kloku ti radi procesor tada? Ako ti je na 2,4 Ghz nesto tu nije uredu. Nadam se da si iskljucio u BIOS-u i C1. Posto ce ti i zbog njega varirati voltaza/takt procesora.

Postavi temu u forumu za OC, mozda dobijes vise odgovora.. ;)
Pozz i srecno..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno