Šta je novo?

klokovanje Intel Core 2 Duo E4500

LUK4

Cenjen
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
151
imam taj procesor i hteo bi da ga klokujem.
pa ako moze neko da mi kaze kolko mogu da ga kolkojuem da nepreteram, neko uputstvo kako???
Ako vam treba jos neka inf o komp recite.

Niko ti ne odgovara, pokušaću ja da ti pomognem.

Pre svega želim da te pitam zašto želiš da OC procesor?

Da li hoćeš da ubrzaš rad u nekom programu, igraš igre ili da nešto novo naučiš?

Ako želiš da poboljšaš igrivost nekih igara ono što te u njima ograničava je vremešana grafička karta.

Na sreću ona nije veliki potrošač, pa ti i neće smetati za umereno OC procesora kakvo god napajanje da imaš.

Tvoj procesor ima prilično veliki množilac tako da će svako povećanje FSB na veću vrednost od 200 MHz pomoženo sa brojem 11 dati primetno ubrzanje.

Pretpostavljam da imaš memoriju koja radi na 800 MHz.

Za početak pokušaj jednostavnim povećanjem vrednosti FSB na 225 ili 230 MHz u BIOS-u.

Možda ćeš uspeti da dostigneš i 240 ili 250 MHz bez podizanja napona, ali ne znam hoće li memorija raditi na 960 ili 1000 MHz, na kojim naponima i sa kojim latencijama.

Max FSB koji sam video na tvojoj matičnoj ploči prema nekim rezulatatima je oko 420 MHz, verovatno može i više, nisam detaljno tražio.

Za tako (na tvojoj matičnoj ploči) visoke vrednosti FSB trebalo bi da prilično povećaš vrednosti napona, smanjiš množilac i pre svega imaš odlično hlađenje procesora.

Pokušaj ovo jednostavno povećanje FSB u BIOS-u i ako je potrebno povećanje napona na kom radi memorija.

Napiši kako je prošlo, proveri stabilnost sitema nekim od programa: LinX, Orthos i Prime95.

ok hvala probacu sutra
zelim zbog igrica, a i da naucim nesto ;)

Pretpostavio sam da su to i razlozi.

Budi strpljiv: neka povećanja budu mala a pokušaji mnogobrojni. ;)

e nzm sad sta je bilo uso sam u bios isao na cpu settings ili tako nesto i tu sam imap FSB:800MHz ??? al to nisam mogao da promenim nista

EDIT:
evo nasao sam trebao sam da idem na jumperFree Configuration i da AL Overclocking stavim na manuel :)
stavio sam FSB na 225 i kad se palio kom pisalo je da procesro radi na 2.47GHz :)))
nastavicu postepeno da povecavam temp je ok za sada :)
samo jos jedno pitanje
da li sad kad sam promenio na 2.47GHz treba i u my comp da pise da je 2.47GHz posto meni pise da je 2.20GHz
i u programu speedfan mi pise da je jos uvek 2.20 GHz
pretpostavljam da se tu nece promeniti al ok

Poslednja izmena:
evo kako to izgleda
valjda je dobro :)
capturefz.jpg

evo
capturetf.jpg

capture1l.jpg

imam jos jednu istu

Poslednja izmena:
Ne dopada mi se odnos FSB : DRAM koji je 4:5

jer ti memorija radi na samo 281,7 MHz x 2.

Ovako stoji kod mene za svaki dan sa orginalnim hladjenjem :type:

Prilozi

• Intel 1.JPG
    Intel 1.JPG
    47.3 KB · Pregleda: 136
  • procesor 2.JPG
    procesor 2.JPG
    33.9 KB · Pregleda: 105
Nazad
Vrh Dno