Šta je novo?

Klokovanje durona 800

Milos J.

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2002
Poena
619
Imam Aopen Ak73apro plocu i Durona 800(8*100) i zanima me da li mozda procesor moze da se potera na jedno 900,920.U biosu postoji opcija da se promeni bus(valjda se to tako zove) do 120 pa bi moglo 8*115=920mhz ali ne znam da li smem to da uradim.Temperatura se krece negde oko 35stepeni-nisam siguran(zaboravio sam da proverim kad sam ukljucivo komp).Ako postoji neki drugi bezbedan nacin molim vas napisite.
Hvala unapred.

P.S.Od koje temperature postaje opasno(stavio sam da se sam resetuje na 65 stepeni)?

Puno je pisano o o/c amd procesora, ukratko, probaj neku kombinaciju npr 7*133=933 koja koristi fsb133, posto ti ploca im VIA K133a chipset koji to podrzava (vodi racuna o brzini RAM-a!)
Nacin o/c dizanjem frekvencije magistrale (=bus) nije najbolje resenje uopste, a pogotovo kod amd-a koji ima navedeno jako elegantno resenje

jaksa je napisao(la):
Puno je pisano o o/c amd procesora, ukratko, probaj neku kombinaciju npr 7*133=933 koja koristi fsb133, posto ti ploca im VIA K133a chipset koji to podrzava (vodi racuna o brzini RAM-a!)
Nacin o/c dizanjem frekvencije magistrale (=bus) nije najbolje resenje uopste, a pogotovo kod amd-a koji ima navedeno jako elegantno resenje

OK je sto si ovo napisao, ali mislim da covek nije bas toliko upucen u problematiku overclockinga, te je ova prica o 7*133 za njega ipak spansko selo, s obzirom da povlaci otkljucavanje mnozilaca.

For Milos J: ako nemas bas neku preteranu potrebu, nemoj se previse upustati u o/c...

Secam se koliko je nekad meni trebalo hrabrosti da 1. put promenim jumper sa 66 MHz na 100 Mhz FSB sa celeronom 300 na bx ploci. :D

Ok,thanx. Govorili su to meni neki ljudi, al' ja rekoh ako je to tako lako kao pomeranje magistrale, sto se ne bih malo igrao i u isto vreme izvukao neku korist. Ali, posto nije, zaje**cu radnju.
Hvala jos jednom.

Zavisi od primerka koji imas, imao sam neke kojima je plafon bio
960, a i jednog ubicu koji je isao 8x133 bez dizanja napona.
max mu je bio 8*150 (abit kt7a raid + spire + 2x128 ncp naravno cas3).
Dakle ako ne znas kako da vratis u normalu (brisanje cmosa ili sa aopenom ne sljaka insert pri ukljucivanju) odustani.

Nazad
Vrh Dno