Šta je novo?

Klok 5750 1gb?

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Moze neko objasnjenje kako da kloknem grafulju? Nasao sam neko uputstvo na forumu, al nzm, nije mi sve jasno.
I nema linkova za download,a ja imam win7 pa dok nadjem.
Steta ja da mi ne bude kloknuto, za dzabe sam kupio onda ga890gpa plocu.

Tnx... videcu kako se koristi pa cu da probam.
edit: kako da proverim da li je stabilna?

Na koliko mogu da stavim core clock a na koliko memory clock, da mi tako stoji svakodnevno...
ne nesto izgruvano sto ce dovesti do pregrevanja...

bolje da stoji malo klokovana ili da je pre igrice gde joj treba klok, to i uradim... npr gta iv.

ako moze savet, kako i sta... pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Moje idu na 900/1240 za igre, ali ih drzim default stalno jer nema potrebe za klokovanjem.... Ti povecavaj polako, i testiraj sa Crysis benchmark-om recimo ako prodje par loop-ova stabilna je.

Ja sam stavio na 760/1240 i temp. mi je bilo skoro ista.
Sad ne znam na koliko core clock da dodam memory clock? :) da bude srazmerno.

Teraj oba dokle moze, ne brini dal je srazmerno, kod nekih karti ide bolje memorija ili core zavisi, meni memorija ide samo na 1240, a jezgro sa 700 na 900....

Meni je maximum sa core clock 910 a memory clock 1495.
Mislis da probam sve do kraja? Pa da proverim stabilnost.... ali to bih ukljucivao samo pre igrice neko zahtevne.

edit: sad sam probao i kad stavim preko 870/1430 vraca me... znaci to je max.

Poslednja izmena:
Necu da cackam to, mislim da je i ovo dosta.
preko kog programa da proverim score kad mi nije klokovana i kad jeste? samo da nije trial program.
i koji su drajveri najbolji? sad mi se desilo (kad sam izasao iz gta4 a grafa nije bila klokovana) da mi se pojavilo samo preko ekrana belo i svetlo sive linije... ako znas na sta mislim. Ne znam da cega je, nije isla preko 70C (kad je kloknuta max je bilo 71c u gta4 koji je zahtevan) tako da kad nije oc, ide oko 65c i manje.

Imas GSOD... Ako se bas cesto desava reklamiraj kartu, a za klok proveravaj preko Crysis benchmark-a nekoliko krugova mu pustis....

Ne desava se cesto, samo desilo se dva puta posle gta... nikad me nista nije zezala, sves super radi.
ne znam , mislim da nije falicna, ali nzm sto se desilo ta dva puta?

edit: za ono moram da instaliram i crysis igricu :D nisam znao, sad cu :)

edit2: za ono crysis bench trazi mi v1.2.1 patch da bi mogao da pokrecem? imam win7 32bita ako neko moze da mi da link ka tome, ja ne uspevam da nadjem.
i kaze mi da nemam konekciju kad upalim

Poslednja izmena:
Evo mojih rezultata, jel ovo ok? Klokovana je na 870/1430!

edit: kako maestrobg u temi ispod moje dobija sa 4770 po default-u preko 15000? WTF?!

Poslednja izmena:
Njegova karta je 5850 a ne 4770 ;),verovatno je zaboravio da promeni to u "Moja masina".

Aha, ok... moracu da klokujem procesor... ne znam kako su neki sa procesorom dobijali 44000? Video sam u onoj temi za 3dmark vantage... i cini mi se oko 15000 sa nekim losijim kartama od 5750?
Niista mu ti nije jasno, moracu jos da pogledam...

Nazad
Vrh Dno