Šta je novo?

Klima za kuciste???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Interesuje me da li postoji tako nesto sto bi islo npr. u 5.25''.
Znaci da ne budzim ja nesto nego da kupim i odma ubacim i sve radi.

POZ :wave:

nema ti to kod nas da se kupi a sumnjam da ima i negde napolju

mozes da probas da nadjes nekog mastora koji popravlja rashladne uredjaje tipa frizidere klime itd pa da vidis sa njim koliko bi te izaslo da ti on ubudzi jedan kompresor od malog frizidera u kuciste ali tako da sve stane.
Neverujem da ce ti se isplatiti takva varijanta sto zbog love sto zbog buke ali ko zna...

... sto zbog kondenzacije i riknjavanja komponenti. 😀

Idi lepo u prodavnicu i kupi najmanji frizider koji nadjes, zovi majstora, obecaj mu limariju ako ti ugradi rashladno telo i kompresor u masinu i naravno da ti izvede cev napolje za odvod vode i eto |] nezavisno napajanje, naravno...

ili jos bolje nadji neku mini klimu iz jednog dela, pa isti postupak, to su tisi motori...

Nadam se da ste zaboravili smiley-e jer to sto pricate uopste nije tako kao sto ga predstavljate. Naravno da to moze da se odradi, ali tu ima mnogo vise problema i posla nego sto vi to pokusavate da predstavite. A i sama njegova ideja da to stavi u 5.25'' je neizvodljiva (KONDENZACIJA). Mislim to sto on hoce moze da se odradi, ali u tom slucaju ne sme da hladi vazduh ispo 18 stepeni (pa ni toliko) jer ce mu se javiti kondenzacija.

Ovo bas i nema veze sa friziderima, a i izgleda UZASNO kad se instalira! 🙂

@Gidra: Zapravo zelis da hladis procesor zar ne ? Ako je tako onda pogledaj kako je napravljen vapo chill i uradi isto to. Ne zaboravi zastite od kondezacije, tj. zalivanje soketa iznutra, okolo i od nazad silikonom i neko parce mouse pada oko soketa itd.

mislim da nisu razumeo coveka, on hoce nesto tipa plug 'n' play, a to bi bio vapo, ali on ne zeli da ima phase change cooling koliko sam ja razumeo.

🙂 pa kako drugacije ? Mora biti phase change ako je klima, stvar je u trajanju faze, tesko da ce naci kompresor koji moze da radi non stop 😀 Ono, ventilatori sasvim dobro odradjuju posao kad je hladjenje enterijera kucista u pitanju, isti djavo oce u kucistu biti 20C ili 35C, to su prihvaljive temperature i sve komponente normalno rade. Ako vec oce klimu bolje da je nabije na CPU, kad se vec cima...

ma, znam da klima radi phase-change, ali on bi nesto tipa bas kao klima da ga ugura u 5.25'' i da mu to hladi vazduh u kucistu, mada neznam, ali ne zaboravi da je on rekao da ga ustekam i da to radi, a cak i da kupi vapo on mora da se *****ava sa izolacijom i svim ti glupostima, pa posle treba da pazi da ne zakaci nesto da iscupa i tako te stvari.

Kao prvo koja je cena jednog Vapo sistema? A kao drugo jel je bas cimanje namestiti takav sistem? 😀 Jel Vapochill predstavlja na neki nacin vodeno hladjenje ili nesto drugo???

Vapo i Prometeia ti rade po istom principu kako i frizider/zamrzivac. Kostaju negde izmedju 500 i 800 eura, tako da odmah zaboravi na to. 🙂 To su, u stvari, cela kucista, a i nema ih kod nas uopste.

Sto je mnogo, mnogo je! 😀 Nista od toga... 😀

Pa posto ti je klima inace? |>>

i, da cimanje je namestiti ih.

Nazad
Vrh Dno