Šta je novo?

Klima za dnevnu i trpezariju

Xzibo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.11.2016
Poena
55
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600 / Stock
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
RAM
Kingston Fury 16GB Renegade DDR4 3600MHz CL16
GPU
Asus Strix RX 470 4GB - OC
Storage
Samsung 860 EVO 500gb, KC3000 1tb
PSU
LC600H
Kućište
NZXT H5 Flow RGB
Monitor
/
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero/ HYPERX ALLOY RGB Red Linear
Laptop
/
Tablet
/
Mobilni telefon
S24
Pametni uređaji
/
Steam
https://steamcommunity.com/id/xzibo
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, koju klimu predlazete za nekih 40m² ako ne i vise. Trenutno imam neku 12000 vox koju hocu da prebacim u moju sobu koja je izmedju 15-20m². Pa mi treba neka koja ce spustiti temperaturu za veci deo stana tj dnevni boravak i trpezariju. Verujem da mi treba 18000 minimum i inverter klima nije neophodna zato sto imam grejanje na struju koje je efikasno i ekonomicno. Sa suncane strane sam na visem spratu ( nije potkrovlje ) i bas ume da upece zvezda. Nadam se da moze sa ugradnjom da se izadje do 100k.

Pa Vox je kupljena pre par godina, necu je baciti samo prebaciti u manju sobu tu ce sigurno vrsiti posao dovoljno dobro.

Ne ne, mislim, nemoj birati ponovo vox, za toliki prostor. Slabašne su, prilično malih dimenzija.. Logično da ćeš staru prebaciti :D

A po cemu su Vox klime slabasne zivota ti?! Posle kad reagujem neko misli da imam nesti protiv odredjene marke klima ili njega samog! Daj objasni, zasto mislis da je za njegovu sobu od 40 kvm ova TCL 18 koju si mu predlizio dobra, a Da Vox 18 nije, tj slabasna je! Da li si ti uopste ugradjivao negde neku Vox 18 skoro i video da je slabasna, ili to govoris onako odokativno!

A po cemu su Vox klime slabasne zivota ti?! Posle kad reagujem neko misli da imam nesti protiv odredjene marke klima ili njega samog! Daj objasni, zasto mislis da je za njegovu sobu od 40 kvm ova TCL 18 koju si mu predlizio dobra, a Da Vox 18 nije, tj slabasna je! Da li si ti uopste ugradjivao negde neku Vox 18 skoro i video da je slabasna, ili to govoris onako odokativno!
Sve što pišem na ovom forumu su argumentovane stvari. Uporedi veličinu i težinu te dve klime i sve će ti biti jasno. Vox 25kg, TCL 35kg. Površina isparivača znatno manja na voxu, kraća unutrašnja jedinica, manji protok vazduha i dosta manja spoljna. Dalja rasprava nije potrebna.

Potrebna je i te kako!
Prvo SJ na Voxu 18 nije 25 nego 28 kg.
Moja OnOff Galanz 12 koju imam u stanu ima 30 kg, jel ona jaca od ove Vox 18 po tebi?! Drugo, svi proizvodjaci idu na smanjivanje dimenzija SJ, sto govori da nije sve u VxSxD! Odakle ti to da je protok vazduha na Voxu manji od TCL-a! Od kad moji imaju ovu Vox klimu, nisam cuo ni video SJ sa jacim ventilatorom od ove Vox, cak mu to nalazim kao manu jer prejako duva a i cuje se, narocito na grejanju. Ima kompresor od 1.03 kg R32 sto moras da priznas govori o potencijalu klime. Nemoj da siris dezinfomnacije i da mislis da je tvoja.prica jedina tacna, nista drugo. Nemam nista protiv Tcl ali ti izgleda imas protiv Voxa kad tako kategoricki govoris da je on slabasna klima. Sve moze da bude i da ne bude, al da je slabasna tesko. Istini za volju postoje razliciti modeli Vox klima, konkretno ti govorim o IJL modelu, ako imas prilike nehde isprobaj ga pa vidi. Moji greju i hlade neizolovan prostor od 53 kvm sa tom klimom. Zimus na setovanih 23 je odrzavala 22 u prostoriji bez greske, i to kada je bilo -5 do -10. Danas i juce na ovim temperaturama na setovanih 27 odrzava 25 u kuci i to na minimalnoj snazi. Nemam merac ali cujem i znam kada klima radi lagano, bez opterecenja. Nisi imao prilike sa svim Vox klimama da imas iskustvo zato i govoris ono sto si iskusio na osnovu jedne ili dve klime.

Aman covece, servisiram i ugrađujem klime aktivno, prosao sam Vox-a mali milion jer je najjeftinija klima koja se najcesce ugradjuje na nasim prostorima. Poredim IFG18-AACT model i TCL TAC-18CHSD/XA73IS. Spoljna na Vox je 25kg dok kod TCL je 35kg. 10kg razlike!!!!!

IJL je malo napredniji model od Voxa, pa ako cemo porediti tako, onda trebamo gledati IJL18-SC4DWH i TCL TAC-18CHSD/TPH11I, jer su cenovno tu. Opet, težina kod TCL je 35kg dok je Vox 28kg.

Od unazad 10 godina vox ima UBEDLJIVO najmanje unutrašnje jedinice na tržištu. Najčešće su to modeli sa unutrašnjom jedinicom širine 69cm (za 12k modele). Moja, primera radi, Gree ima širinu unutrašnje jedinice 85cm. Samim tim kako je kraća unutrašnja jedinica, kraća je i turbina = manji protok vazduha. Kuneš se u tog voxa kao da ti je poslednje u životu. Mani me toga molim te.

Evo ti dole primera radi Vox 18k i LG 18k pa sam uporedi.... LG je star 10 godina, vox 5, doduse slicni modeli voxa su bili dostupni u isto doba samo drugaciji dizajn unutrasnje jedinice. Nisu ista klasa doduse, ali ogromna je razlika.. A to je jedan od ulaznih modela LG-ja u to doba.. Između ostalog, ta vox 18k je svega 5cm šira od moje 12k gree. Toliko o tome

Prilozi

• A06277D1-647A-4493-9316-D2D2EF9FDC0A.jpeg
    A06277D1-647A-4493-9316-D2D2EF9FDC0A.jpeg
    158.2 KB · Pregleda: 32
  • DD40C663-CCF3-4B6A-80F9-D5E55A82DA44.jpeg
    DD40C663-CCF3-4B6A-80F9-D5E55A82DA44.jpeg
    128.9 KB · Pregleda: 32
Vrh Dno